Fudbalsko klađenje: važnost uloge sudije

Sre, 24.01.2024 - 09:35 -- darko.kovacevic

Sport i kladionica su jedan od najuzbuljivijih i najzabavnijih dueta, jer predstavljaju spoj aktivnosti za sportske fanove i za sve one koji imaju želju da dobiju profit dok gledaju utakmicu svog omiljenog kluba. 

To je verovatno najbolji način da učinite fudbalsku utakmicu dodatno zanimljivijom, više nego što ona već jeste. Ali svakako za one koji imaju profesionalniji poristup, sportsko klađenje je mnogo više od nasumičnog pogađanja i klađenja na određenu situaciju ili na nešto što će se desiti na utakmici.

Profesionalni pristup klađenju je strateška odluka, koja nastaje usled analize različitih faktora koji utiču na utakmicu, kroz činjenice koje su se istorijski i sistematično već desile, a koja pomažu da se predvide budući događaji. Kako bi sve išlo u igračevu korist, moguće je kladiti se putem sms poruke, što na teritoriji Bosne i Hercegovine omogućava BH telecom. Zapravo, Bosansko tržište je puno sms uplata kladionica koje sa tom mogućnošću obezbeđuju neograničenu zaradu svojim igračima.

Pri klađenju, kada se postavljaju kvote, uzima se u obzir mnoštvo stvari. Trenutna forma igrača, raspored utakmica klubova, eventualne povrede fudbalera, prethodni susreti između dva kluba, lokacija utakmice i mnogi drugi faktori, koji vam možda ne zvuče relevantno, ali smatraju se važnim za tok i ishod igre.

Iznenadili biste se da je pri postavljanju kvota u sportskim kladionicama često zanemarena uloga - sudija! 

Sigurno, za vas iskusnije u svetu klađenja, ova informacije nije noviet. Sudije su ključan učesnik u fudbalu, jer celokupna dinamika meča zavisi od njih. 

Njihove odlike i postupci prave ogromnu razliku, što su pokazali primeri iz prošlosti gde baš oni bili presudni da se celokupna igra orkene za 180 stepeni.

I baš kao poput tenisa tako i fubalu sudije mogu odigrati ključnu ulogu i konačnom ishodu. Ne samo što na klađenje može da utiče koliko puta su izvadili žuti ili crveni karton, ili druge posebene oplakde koje su povezani sa njihovim potezima u igri, oni su ključan faktort u samoj osnovi tržišta. 

U primeru velikog derbija između Barselone i Real Madrida, koji na prvi izgled ne ukazuje na bitnost sudija, njihova doprinos je i ovde odlučujući. I to nije povezano sa ranogm lige, jer u svakoj je sudija taj koji svojim doprinosom pravi razliku. Njihov pristup do igre i mehanizmi preko kojih se razvija tok koji definitivno odlučuje i sam ishod igre. 

To ne znači da nije retko da sudija favorizuju određen tim ili igrače. U tom slučaju, krajnji rezultat meča je nepredvidiv i može se promeniti, kao i individualni preformas fudbalera. Tako, su pogodjeni svi relavatni akteri koji su slobodni za klađenje.

Sve novi web sajtovi za kladjenje, ukazuju na ključnu ulogu sudija i zašto igrači treba da se informišu o tome ko sudi tu igru jer to njima ide u prilog. Analiza potencijalnih poteza sudija pretkazuju efikasno ishode ili bilo koje drudge dogadjaje koji su bitni za spomenuti.

Veoma je lako doći do statistike i podataka nacionalnih i svetskih fudbalskih liga, koji prate i rad sudija. Sa tim informacijama, njihovom analizom, izučavanjem prošlih obrazaca igrača i sudija postoje velike šanse za precizniji i sigurniji dobitak. 

(foto: D. Vuković, iz arhiva subotica.info)

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search