Promovisana prva digitalna platforma ženskog biznisa u Srbiji i regionu

Pet, 26.01.2024 - 17:21 -- nikola.tumbas

Večeras, 25.januara, je u prostorijama Regionalnog inovacionog startap centra Ekonomskog fakulteta održana promocija prve digitalne platforme ženskog biznisa u Srbiji i regionu upriličena s ciljem da približi žensko preduzetništvo kroz aktivnosti platforme „OsnaŽene“ koja okuplja žene koje pokreću ili imaju razvijene biznise. Promociji su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, i član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan Samardžić, a platformu je predstavila poslovni konsultant u „Core International” i osnivač akademije ženskog preduzetništva, kao i autor platforme, dr Indira Popadić.|

Ivanišević je, tim povodom, između ostalog rekao kako je ključna podrška Sekretarijata za privredu i turizam preduzetnicama, kao i prvoj akademiji ženskog preduzetništva i ovoj platformi koja danas okuplja preko 1500 članica, da je to prva platforma tog tipa u zemlji i regionu i da prednjačimo u odnosu na region.

Ta činjenica ne umanjuje nastojanja da prihvatimo i druge ideje iz okruženja koje mogu da pomognu unapređenju i daljem razvoju ženskog preduzetništva i privrede uopšte u AP Vojvodini. Prateći svetske trendove, uvideli smo koliko je važno umrežavanje, povezivanje, zajednički nastup na našem, kao i na inostranim tržištima i upravo je podrška Sekretarijata u pogledu ove inicijative važna. Poznato je da smo u prethodne dve godine preko 20 miliona dinara uložili u direktnu pomoć ženskom preduzetništvu, organizovali preduzetničku akademiju i blokčejn karavan, a sve sa ciljem da se naše privrednice što bolje upoznaju sa trendovima na tržištu da bi svoj proizvod mogle bolje da prodaju i plasiraju”, istakao je pokrajinski sekretar Ivanišević.

Ivanišević je najavio raspisivanje novog konkursa za podršku ženskom preduzetništvu u tekućoj godini, i to već 2. februara, u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

Obraćajući se prisutnima u ime Grada Subotice, gradonačelnika Stevana Bakića i svoje ime, Srđan Samardžić je istakao kako je veoma važno da se struka okupi na jednom mestu, da se stručnjaci međusobno upoznaju i razmene iskustva i da se izazovi sa kojima se susreću podele sa onima koji kreiraju privredni ambijent povoljan za poslovanje.

Znanje je jedini resurs koji se korišćenjem uvećava. Tako i ovaj način komunikacije, i ova platforma, omogućavaju da dolazite do informacija neophodnih za vaše uspešno poslovnje, a svaki od ovih događaja i susreta je kockica u mozaiku na putu ostvarenja tog cilja“, naglasio je Samardžić.

Prema rečima autorke, Indire Popadić, Platforma ima za cilj da ženama koje žele da se odvaže na sopstveni biznis, pruži adekvatnu i stručnu podršku, motivaciju i inspiraciju za rast i razvoj poslovanja, poput svojevrsnog generatora razvoja ženskog preduzetništva. Novoj digitalnoj platformi se može pristupiti putem linka www.osnazene.com.

Večerašnji gosti i učesnici svojim doprinosom pružaju podršku ovom opsežnom projektu kako bi se Platforma proširila u osam zemalja u regionu i kako bi se ostvarili maksimalni rezultati.

Pored toga, promovisana je i prva nalepnica, kreirana kao vid podrške ženama u preduzetništvu, koja će se naći na svakom objekatu u pokrajini koji vodi žena.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search