Svečano otvoren BizKod hakaton

Ned, 19.03.2023 - 09:50 -- darko.kovacevic
Kolekcija članaka: 

U organizaciji Inspira grupe, sedmi put zaredom zvanično je otvoreno BizKod studentsko takmičenje za progamere i ekonomiste

U subotu je u prostorijama subotičke kompanije Inspira grupa (nekadašnje Infostud grupe) otvoreno sedmo izdanje studentskog takmičenja BizKod, koje je namenjeno studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta iz Subotice.

17 timova i 68 učesnika imaju 24 sata da osmisle najbolju ideju i reše zadatak, a u tome im pomažu mentori iz Inspira grupe. Kao i do sada, studenti se takmiče u jednoj od dve izabrane kategorije – programiranju i razradi biznis ideje. Očekuje se da studenti pokažu kreativost, inovativnost, veštinu komunikacije, timski i takmičarski duh, kao i sklonost ka samostalnom istraživanju.

Otvarajući takmičenje, Branimir Gajić, direktor Inspira grupe, pozdravio je profesore, takmičare i BizKod organizacioni tim koji čini preko 60 zaposlenih iz Inspira grupe.

„U prethodnih 7 godina preko 300 studenata je prošlo kroz BizKod, a oko 25 njih se zaposlilo u Inspira grupi. U sigurnom okruženju imali su priliku da prođu kroz razne izazove izlazeći iz zone komfora. Ovaj vikend je vaša prilika da prođete kroz simulaciju jednog poslovnog izazova koji će vas čekati kada se zaposlite. Osetićete kako je to biti suočen sa kratkim rokovima, sa nepoznatim situacijama koje ćete imati utisak da ne možete da rešite, a potencijalno i sa problemima u timu i rešenjima istih”, izjavio je Branimir Gajić.

U ime Ekonomskog fakulteta, takmičarima se obratio dekan prof. dr Nebojša Gvozdenović, koji je podsetio takmičare da su kroz istoriju ljudi bili spremni na raznorazne rizike kako bi pobedili. Takođe im je rekao da ne zaborave da se ne takmiče sa drugima, već samo sami sa sobom, jer jedino sebe mogu da unapređuju i pobeđuju.

Prof. dr Zlatko Čović sa VTŠ-a pozdravio je studente rekavši im da su oni primer kako se izlazi iz zone komfora i podsetio da nikako ne zaborave da rade kao tim, jer okupiti se u tim je samo početak, održati tim je napredak, a timski rad je pravi uspeh.

Nora Neškov, projektni menadžer ovogodišnjeg BizKod-a, upoznala je učesnike sa propozicijama takmičenja, a zatim otkrila zadatke, BIZ i KOD timovima.

„Ne zaboravite da imate mentore koji su sa vama 24 sata i ono najbitnije – Uvek igrajte fer”, poručila je Nora Neškov.

Takmičarski deo se završava sutra u ranim jutarnjim časovima, nakon čega sledi prezentacija rešenja, žiriranje i proglašenje pobednika. Za najbolje timove obezbedili smo nagrade, a verujemo da će svaki učesnik sa takmičenja poneti znanje i novo iskustvo.

(info i foto: Inspira grupa)

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

U organizaciji Inspira grupe, sedmi put zaredom zvanično je završeno BizKod studentsko takmičenje za progamere i ekonomiste. U Biz delu takmičenja najuspešnija je bila ekipa „GSM”, dok je u Kod delu takmičenja pobedu odnela ekipa Hakatonci Trče Počasni Krug”.

Tokom vikenda 18. i 19. marta u prostorijama subotičke kompanije Inspira grupa (nekadašnje Infostud grupe) završeno je sedmo izdanje studentskog takmičenja BizKod, koje je namenjeno studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta iz Subotice.

Pobednik KOD dela takmičenja je ekipa „Hakatonci Trče Počasni Krug”, koju su činili Mihajlo Žigić, Nemanja Mitrić, Luka...

detaljnije
Post date: Pon, 20.03.2023 - 10:47
Custom Search