Trećim finalnim danom završena Mini Maksi liga Subotice

Pon, 11.03.2024 - 10:20 -- dejan.vukovic

Trećim finalnim danom koji je održan u nedelju 10. marta u balonu Kutesn u Dudovoj šumi završena je sezona 2023/24 Mini Maksi lige Subotice koja se odvijala u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice. 

Poslednjeg finalnog dana takmičile su se generacije 2013 i 2016 godišta. U ove dve generacije učestvovalo je po 6 ekipa koje su bile podeljene u dve grupe. Prvoplasirani u grupi su igrali za pobednički pehar dok su se drugoplasirani borili za treće mesto. Odigrano je u nedelju ukupno 16 utakmica nakon kojih su poznati pobednici koji će predstavljati Ligu na regionlanom i državnom takmičenju. Po završetku takmičenja svi učesnici finalnog dana ujedno svi koji su učestvovali u revijalnom delu tokom tri meseca dobili su zlatnu medalju za učešće i trud koji su uložili u proteklom periodu. Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima. Medalje i pehare uručili su Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu, proslavljeni fudbaler Savo Pavićević i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.   

Pobednik u generaciji 2016 godišta, ujedno najmlađih na takmičenju u ligi, je Akademija United koja je u finalu sa 6:3 pobedila ekipu Obilića iz Novog Kneževca. U utakmici za treeće mesto FK Arena je sa 1:0 bila bolja od Spartaka.  

Redosled u generaciji 2016g: 1. United Akademija, 2. Obilić, 3. Arena SU. Fer plej trofej pripao je FK Spartak

U generaciji 2013 godišta finalni susret između ekipa Akademija Su Team i Arena bio je izuzetno dinamičan. Pobedila je Akademija Su Team sa 3:2 i time osvojila šampionski pehar. U utakmica za treće mesto takođe nisu izostala uzbuđenja. Slavila je Subotica pobedom nad ekipon United os 2:1. 

Redosled u generaciji 2013g. 1. Akademija Su Team, 2. FK Arena, 3. Subotica 1. Fer plej pehar dobila je ekipa Preporoda iz Novog Žednika. 

Custom Search