Asfaltirana ulica na Makovoj VII

Sre, 27.03.2024 - 18:27 -- nikola.tumbas

Gradonačelnik Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas završne radove na asfaltiranju kolovoza u Ljermontovoj ulici, u subotičkoj Mesnoj zajednici „Makova sedmica“. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je u ovoj ulici u toku izgradnja potpuno novog kolovoza u dužini od 1.600 metara, širine pet metara, da ukupna vrednost radova iznosi 55 miliona dinara i da su ta sredstva obezbeđena zahvaljujući odličnoj saradnji Grada Subotice i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

I u ovoj godini nastavlja se uspešna saradnja između Grada Subotice i Uprave za kaptilana ulaganja AP Vojvodine zaključivanjem ugovora o dodatnih 150 miliona dinara za izgradnju saobraćajne infrastrukture u našem gradu. Iz ovih sredstava finansira se izgradnja kolovoza u osam ulica, u ukupnoj dužini od 3,8 kilometara, od kojih su u ulicama Školska, u Hajdukovu, Borisa Kidriča, u Čantaviru, i Cvetna, u Mesnoj zajednici ’Mali Radanovac’ radovi već završeni. Trenutno se izvode radovi na izgradnji kolovoza u Ljermontovoj ulici, u MZ ’Makova sedmica’, gde se upravo sada nalazimo, u dužini 1,6 kilometara, širine pet metara. Vrednost ove investicije iznosi 55 miliona dinara. Paralelno sa ovim radovima izvode se i radovi u ulici  Ernesta Kuna, u MZ ’Željezničko naselje’, delu ulice Josipa Zelića, u MZ ‘Aleksandrovo’, i u ulici Matka Vukovića, u Donjem Tavankutu. Nakon završetka tih radova, iz ovih sredstava biće izgrađen i produžetak ulice Jovana Mikića do Celjske ulice, u Subotici“, istakao je gradonačelnik Bakić.

On je naveo kako je u gradskom budžetu za ovu godinu opredeljeno 26 miliona dinara za rehabilitaciju kolovoza u sedam ulica, u dužini od 2,8 kilometara, i napomenuo da je trenutno u izradi projektno-tehnička dokumentacije za izgradnju kolovoza za još 21 ulicu, čime se stiču uslovi da Grad Subotica i u narednom periodu konkuriše za dodatna sredstva kod viših nivoa vlasti.

Iskoristiću i ovu priliku da izrazim zahvalnost građanima Subotice na ogromnom strpljenju i razumevanju vezanom za izgradnju brze pruge, deonice Novi Sad-Subotica. I da naglasim da će u svim ulicama koje budu devastirane usled velike frekvencije teških kamiona – angažovanih u realizaciji ovog izuzetno važnog projekta ne samo za grad Suboticu, nego i za državu Srbiju – kolovoz biti rehabilitovan nakon završetka ovog projekta. Lokalna samouprava ogromnu pažnju poklanja razvoju saobraćajne infrastrukture i njenom održavanju. Nastavićemo tim tempom, velika sredstva su uložena tokom prethodnih nekoliko godina. To su zaista istorijska ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu grada Subotice“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Ognjen Golubović je kazao da je za rehabilitaciju 2,8 kilometara kolovoza u sedam ulica na teritoriji grada Subotice iz gradskog budžeta obezbeđeno 26 miliona dinara, i da je kolovoz rehabilitovan u ulicama Pere Tumbasa Haje i Užička, u MZ „Ker“, i Nikole Kujundžića i Atile Jožefa, u MZ „Centar II“.

Danas su počeli radovi na proširenju ulice 51. divizije, od ulice Jovana Mikića do ulice Milutina Uskokovića, a radiće se i na proširenju ulice Proleterskih brigada, od Zorkine do ulice Ferenca Bodrogvarija, u MZ ’Zorka’, kao i ulice Kizur Ištvana, u MZ ’Kertvaroš’. U nastavku godine nas očekuje još veliki deo posla, radićemo biciklističku stazu, radićemo na atarskim putevima i tako dalje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim gradonačelniku Bakiću na podršci u prošloj godini, kada su bila rekordan ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu – preko milijardu i sto miliona dinara. Istim tempom nastavljamo i ove godine, tako da sam siguran da ćemo preko desetak kilometara puteva izgraditi i rehabilitovati na teritoriji grada, samo iz gradskog budžeta“, rekao je Ognjen Golubović.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search