Učestvujte u ovogodišnjem Trimbiju za 1.Maj

Sub, 27.04.2024 - 16:41 -- nikola.tumbas

OBAVEŠTENJE O ODRŽAVANJU sportsko rekreativne manifestacije 47. TRIMBI“- 01.05.2024 (sreda)

 

Gradski savez „Sport za sve“ Subotice od 1976. godine tradicionalno povodom prvomajskih praznika organizuje sportsko rekraetivnu manifestaciju “Trimbi“ na kojoj su se se prvobitno vozile samo bicikle, a danas „Trimbi“ podrazumeva vožnju biciklom, klasičnim trotinetom , rolerima, pešačenje ili lagano tračanje od Subotice (starta ) do Palića ( cilj). Zbog epidemiloške situacije izazvane virusom Covid-19 godine 2020. i 2021. ova manifestacija se nije održavala, ali je potom tradicija nastavljena i ove godine će se održati 47. put po redu.

Te daleke 1976. godine Opštinski savez za sportsku rekreaciju „Partizan“ ( sadašnji Gradski savez Sport za sve“ Subotice ) je uz glavnog donatora Fabriku bicikla „Partizan“ iz Subotice započeo manifestaciju koja i danas ima za cilj da se animiraju i motivišu građani svih uzrasnih kategorija da praznik rada proslave baveći se rekrativnom aktivnošću na otvorenom, podstičući stanovništvo na svakodnevnu fizičku aktivnost radi unapređenja zdravlja i kvaliteta života pojedinca ali i čitavog sistema.

Organizatori 47. Trimbija su Gradski savez Sport za sve Subotice i Sportski planinarski klub Spartak pod pokroviteljstvom resora za sport i omladinu grada Subotice uz podršku Sportskog saveza Grada Subotice.

Donatori manifestacije su Venera Bike Subotica, Zoo vrt Palić, Brend It All iz Subotice, Pionir doo Beograd, Gradska optika Subotica, Dečije pozorište Subotica i JKP Stadion Subotica, a ove godine nam pomaže i Crveni krst Subotice.

 

Od prošle godine Trimbi ima i ekološki aspekt i daje na značaju na razvijanju ekološke svesti građana i njihove promene odnosa u vezi sa tretiranjem otpada i organizovanja događaja bez otpada, Sport WithoutWaste,

sa fokusom na sektor masovni sport.

 

OPIS MANIFESTACIJE I USLOVI UČEŠĆA:

Svaki učesnik je u obavezi da na startu uplati kotizaciju za učešće uz koju dobija po jedan učesnički karton koji je potrebno obavezno overiti na dve kontrolne tačke (1. na startu i 2. cilju) kao dokaz da se prešla zadata deonica.

Na startu u Subotici ( Park Rajhla Ferenca 12 –zgrada Jadran) biće postavljena i ekološka kutija u koju učesnici mogu ubaciti određenu količinu ranije sakupljenih plastičnih čepova, dok će na cilju će biti postavaljena druga ekološka kutija u koju će učesnici moći ubacivati plastični otpad sakupljen tokom tokom vožnje ili okoline cilja.

U 10,00 časova na terenu za mali fudbal SRC Palić organizovaće se „Ekološki poligon spretnosti biciklom“ za sve koji stignu na cilj do 10 časova , a žele da se oprobaju i učestvuju u poligonu .

 

Naglašavamo da nije u pitanju trka već rekreativna vožnja ili pešačenje i da svi učesnici bez obzira na redosled dolaska na cilj do 12 časova, ali sa obaveznim overenim učesničkim kartonom kao dokazom da su prešli zadatu deonicu učestvuju na kraju programa u izvlačenju GLAVNIH NAGRADA ( bicikla ) i drugih utešnih simboličnih nagrada.

S obzirom da na Trimbiju učestvuju građani svih uzrasnih kategorija i ove godine će simbolična nagrada biti uručena najmlađem i najstarijem aktivnom učesniku ( moraju samostalno da voze), kao i učesniku sa najboljim vremenom pređenog poligona spretnosti biciklom .

U 12,30 h , u trajanju od tridesetak minuta na terenu za mali fudbal Fk Palić, proglasiće se nastariji, najmlađi učesnici, kao i izvlačenje srećnih dobitnika utešnih nagrada i glavnih nagrada

KAKO DA SE IDE?

  • peške,trčanjem, biciklom, rolerima ili klasičnim trotinetom.

 

KADA I KUDA NA TRIMBI ?

  • START : 1. MAJ 2024. ( sreda) u Subotici ispred zgrade “Jadran” Park Rajhla Ferenca 12 – proizvoljni polazak u periodu od od 8,00 do 10,30 časova

  • vozi se biciklističkom stazom Subotica –Palić

  • CILJ : do 12,00 čas - Sportsko rekreativni centar Janko Pejanović Palić ( ispred ulaza za fudbalski teren FK Palić)

 

AKTIVNOSTI NA CILJU!

  • Sakupljeni ekološki otpad tokom vožnje ili otpad koji se nalazi u okolini cilja tj. na Paliću ubaciti u drugu ekološku kutiju

  • 10,00 časova – ekološki poligon spretnosti biciklom

 

IZVLAČENJE NAGRADA ?

  • U 12,30 časova – sportsko rekreativni centar Palić ( teren za mali fudbal) . – obavezno prisustvo tj . posedovanje isečka kartona sa brojem koji je izvučen - dobitnik se tri puta proziva i ukoliko nije prisutan izvlači se sledeći

 

FOND NAGRADA?

  • glavne nagrade - TRI BICIKLA

  • oko 50 simboličnih nagrade

 

 

CENA KOTIZACIJE ZA UČEŠĆE ?

  • 200 dinara i uplaćuje se na startu .

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search