Mirjana Stevanović

Susret omladine domova učenika srednjih škola vojvodine u kulturno-umetničkom stvaralaštvu održan je danas na sceni Jadran.

Program i raspored je bio sledeći:

Dramski prikaz

1. Dom učenika srednjih škola Sremska Mitrovica
„Srednjoškolci trče počasni krug“ – po motivima „Tevemanija“ Ane Vukajlović
Autor: Stefan Tajbl

2. Dom učenika srednjih škola „Angelina Kojić-Gina“ Zrenjanin
„Žene kese“

3. Dom učenika srednjih škola "Brankovo kolo" Novi Sad
„One su htele nešto sasvim drugo“
Autor: Milena Depolo

4. Dom učenika srednjih škola Sombor
„Odumiranje međeda“
Autor: Branko Ćopić

5. Dom učenika srednjih škola Vršac
„Crni zna šta je red“
Autor: Marina Milivojević Mađarev

... detaljnije
Sub, 23.03.2024 - 21:36

U Osnovnoj školi „Matko Vuković“ danas je predstavnicima šest osnovnih škola sa teritorije grada Subotice dodeljeno 329 majica za fizičko vaspitanje namenjenih za učenike iz romske zajednice, od prvog do četvrtog razreda, koji pohađaju nastavu u tim školama. Član Gradskog veća i predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i Romkinja, Ilija Đukanović, izjavio je, tim povodom, kako su u oktobru u okviru Programa „Prevencija napuštanja školovanja“ učenicima iz romske zajednice iz socijalno ugroženih porodica dodeljeni udžbenici, da je to redovna aktivnost svake godine i da je nakon dodele udžbenika i razgovora sa predstavnicima škola i pedagoškim asistentima zaključeno da je romskoj deci iz socijalno ugroženih porodica potrebna i oprema za fizičko vaspitanje.|

... detaljnije
Pet, 17.11.2023 - 17:34

У Основној школи „Матко Вуковић“ данас су додељени уџбеници за децу из социјално угрожених породица из ромске заједнице која похађају наставу у суботичким основним школама „Ђуро Салај“, „Сечењи Иштван“, „Матко Вуковић“ и „Јован Јовановић Змај“, као и у основним школама „Хуњади Јанош“, у Чантавиру, и „Вук Караџић“, у Бајмоку.

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства и председник Савета за унапређење положаја Рома и Ромкиња, Илија Ђукановић, изјавио је, тим поводом, да се сваке године у буџету града,  у оквиру буџета социјалне и дечје заштите, определе средства за унапређење положаја ромске заједнице у нашем граду и да је ове године за програм „Превенција напуштања школовања“ опредељено 800.000 динара за куповину уџбеника за 160 ученика...

detaljnije
Pet, 06.10.2023 - 20:39

Više o tome u prilogu od Olivere Imbronović.

Sub, 15.04.2023 - 20:15

Priličan broj ljudi je nagrnuo u park ispred crkve u Tavankutu i kada je prvi talas prošao ostali su morali da formiraju red i da čekaju da kupe bonove za novu turu fanaka. Blago rečeno organizatori su bili zatečeni ovom poplavom ljudi, ali rekli su da će dati sve od sebe da svako dođe do fanka.

Nisam čekao kraj dešavanja..

Video prilozi govore za sebe...

 

Čet, 16.02.2023 - 18:09

Nekoliko detalja sa predstave tokom obeležavanja početka programa osmih "Svetosavskih dana" u OŠ Matko Vuković, 27 januara.

Sam obredni ritual možete videti na sledećem linku jer je prenošen Live na facebook, ovde: https://fb.watch/im7Au_NXZz/

Ned, 29.01.2023 - 13:27

Radionica pod nazivom “Da li sam svestan diskriminacije pri zapošljavanju novih kolega?“ realizovana je 05.05.2022. godine i namenjena je bila za direktore i zaposlene u kadrovskim službama javnih i privatnih preduzeća.

Ovaj događaj je deo međunarodnog projekta pod nazivom “Poštovanje različitosti kao osnov za integraciju Roma kroz zapošljavanje – slučaj Slovenije i Srbije -ZAPROM” u kojem učestvuju organizacije iz Slovenije: ISCOMET inštitut za etničnne in regionalne študije, Maribor ( koordinator), Zavod za izobraževanje in kulturo iz Črnomelja, Zveza Romov Slovenije iz Murske Sobote i Ministratvo za izobraževanje, znanost in športa.

Iz Srbije su uključeni...

detaljnije
Pon, 20.06.2022 - 10:35

У организацији Локалног савета родитеља Града Суботице, у среду, 13. априла, одржан је округли сто на тему СТАЊЕ У ОБРАЗОВАЊУ У СРБИЈИ И ПЕРСПЕКТИВЕ.

Радна група за организацију догађаја, припремила је уводну презентацију која је настала на основу релевантних извора података и која је учесницима и публици донела бројне егзактне и проверљиве податке о стварном стању у образовном систему Србије који су требали да послуже као импулс потоњој дискусији.

... detaljnije
Pet, 15.04.2022 - 00:15

U gradskoj većnici tradicionalno održan festival ljubavi i vina u organizaciji AKUD SuLola.

Nastupali su:

 • Gordanov bluz geto, Subotica
 • Učesnici 1. razreda Niže muzičke škole Subotica
 • Grupa Todorrica
 • Stiški kvartet, Stična (Slovenija)
 • Robert Đivanović, flamenko gitarista i Antonija Piuković flamenko pevačica, Subotica
 • Vivien Kurtović, Sombor
 • Svetlana Mitrović, Sremska Mitrovica
 • Lena Hrvojević, N. Sad
 • Ivan Lešćešen, Kula
 • Marko Križanović, Subotica
 • Aleksandar Toković i Jasna Vasić;
 • Hor FEMINA VOX
  Ljeposava Malbaša, sopran, Novi Sad
  Branimir Ljubojević, tenor, Novi Sad

Gosti večeri bili su Vlada i Bajka Beograd.

photo: Igor Preradović

Pon, 14.02.2022 - 23:49

Maloletnički brakovi, naročito u okviru romske zajednice, su realnost kod nas zaključili su učesnici okruglog stola na temu prevencije i eliminacije dečijih brakova u Srbiji koji je organizovalo udruženje „Praksis“

Nevena Marković, koordinatorka za prava deteta u udruženju „Praksis“.

Istovremeno, on podrazumeva i stvaranje početne analize sa terena na teritoriji grada Subotice. Tu nam pomažu partneri na lokalu, u planu su radionice sa romskom zajednicom i jačanje kapaciteta škola kroz prevenciju osipanja iz obrazovanja, jer je otkriveno da je to jedan od uzroka, ali i jedna od posledica dečijih brakova. Predviđene su  i aktivnosti na socijalnoj inkluziji Roma, mada je Subotica...

detaljnije
Pon, 20.12.2021 - 17:37
Custom Search
Subscribe to Mirjana Stevanović