Nebojša Ševo

U prilogu detalji prijema gostiju na obeležavanju otvaranja novog skladišnog prostora kao i trening centra u kompaniji CIM GAS DOO.

Čet, 15.12.2022 - 21:12

Susret zainteresovanih strana na projektu "Zajedno do uspeha" u organizaciji privrednog društva d.o.o. za upravljanje slobodnom zonom "Subotica" završio je sa kratkim obraćanjima i svečanim potpisivanjem Sporazuma o poslovno - tehničkoj saradnji sa ustanovama iz oblasti nauke, prosvete, razvojnim agencijama i ostalim zainteresovanim stejkholderima privrednog društva u cilju jačanja projektnih kapaciteta privrednog društva d.o.o. za upravljanje slobodnom zonom "Subotica".

U prilogu izjave Srđana Samardžića, člana gradskog veća zaduženog za oblast privrede i direktora D.O.O. ZA UPRAVLJANJE SLOBODNOM ZONOM "SUBOTICA", Saše Gravorca

Pon, 26.09.2022 - 21:53

U prostorijama Regionalne privredne komore u Subotici, juče je održana besplatna edukacija na temu pravilnog poslovnog prisustva na Internetu, „Na klik do kupca“. Edukaciju je organizovao RNIDS (Registar nacionalnog internet domena), u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom i sa subotičkim ovlašćenim registrima, firmama TippNet i NordNet. Ovaj događaj jedan je u nizu koji Fondacija RNIDS organizuje širom Srbije, sa ciljem edukacije poslovnog sektora o pravilnom prisustvu na Internetu i poslovanju putem globalne mreže.

Predavači su, uz niz praktičnih saveta, prisutnima govorili o bezbednosti elektronskog poslovanja i o alatima na Internetu kojima je moguće otkriti prevaru, zatim o pravilnom poslovnom nastupu na Internetu i o tome zašto je...

detaljnije
Čet, 21.02.2019 - 18:37

U Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ u Subotici danas je svečano otvorena fabrika „Plastikcam East“ DOO, prva investicija italijanskog proizvođača plastičnih komponenti „Kaminada“ van granica ove zemlje. Svečanim presecanjem vrce novu fabriku u rad su pustili pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Ognjen Bijelić, načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Dragi Vučković, ataše za ekonomiju, trgovinu i naučnu saradnju ambasade Italije u Beogradu, Matijas Klajvaz, i direktor kompanije „Kaminada“ Aldo Kaminada.

U svom obraćanju okupljenima Aldo Kaminada je rekao da je njegovu porodičnu kompaniju, osnovanu šezdesetih godina prošlog veka, za otvaranje pogona u Republici Srbiji motivisalo nekoliko faktora...

detaljnije
Čet, 17.05.2018 - 17:40

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima sastao se danas, u Gradskoj kući, sa delegacijom ambasade Republike Indonezije u Beogradu, koju je predvodio ambasador Hari Ričard Džejms Kandu, i predstavnicima Regionalne privredne komore (RPK) Subotica. Razgovaralo se o mogućnostima saradnje u oblastima privrede, trgovine, kulture i sporta između Indonezije i našeg grada.

Tokom susreta koji je protekao u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, ambasador Kandu je podsetio da Vlada Indonezije već više godina raspisuje nekoliko konkursa u oblasti obrazovanja na koje, za stipendije, mogu da konkurišu mladi ljudi iz Srbije.

Investitori iz Indonezije žele da ulažu u Suboticu, podvukao je ambasador Kandu, i pozvao...

detaljnije
Sre, 15.03.2017 - 16:00

Pre otvaranja počasnog konzulata u Subotici, ambasador Italije u Beogradu, Giuseppe Manzo, i predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarali su Zelenoj sali Gradske kuće da bi se potom susreli  sa italijanskim preduzetnicima koji posluju u Vojvodini gde su im se pridružili gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i počasni vicekonzul Italije u Subotici, Carmine Tarallo.

Kasnije u prostorijama DDOR-a, u ulici Đure Đakovića 2/III, ambasador Manzo i predsjednik Mirović su svečano otvorili vicekonzulat i izložbu fotografija „Spasilačke misije Italije na Mediteranu“.

U obraćanju prisutnima ambasador Italije podsetio na 2000 godina zajedničke istorije, a predsednik Vlade...

detaljnije
Čet, 08.12.2016 - 14:25

Danas je otvoren 10. Međunarodni i regionalni sajam – „SuSajam 2016”, koji se od 2. do 4. juna održava u subotičkoj Hali sportova „Dudova šuma“.

Na sajmu je predstavljeno 197 izlagača iz sedam zemalja: Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Nemačke, Slovenije, Republike Srpske i Srbije. Partner ovogodišnjeg sajma je berlinska opština Treptov-Kepenik.

Ulaz na sajam je slobodan.

Čet, 02.06.2016 - 19:12

Erika Teoman-Brener, trgovinski savetnik Ambasade Austrije – Trgovinskog odeljenja, bila je danas, 25. maja, prvi puta gost RPK Subotica.

Austrija je broj jedan investitor u Srbiji.

Teme su bile dualno obrazovanje, kao neophodno ovde kod nas, povezivanje penzionih i fodova zdravstva. Više o tome u prilogu - izjavi za medije.

Čet, 26.05.2016 - 01:47

Regionalna privredna komora Subotica i Grad Subotica organizovali su godišnji prijem privrednika i obeležavanje 40 godina rada RPK Subotica.

Pri tome su podeljena priznanja sledećima:

a) Dobitnici Godišnje nagrade Regionalne privredne komore Subotica za 2015. godinu su:

  • 1. Agrokons d.o.o. Mali Iđoš
  • 2. ATB Sever  d.o.o.  Subotica
  • 3. Patent Co. d.o.o. Mišićevo
  • 4. Rasco Tamp d.o.o. Senta
  • 5. SZR Metal Corp  Stara Moravica

b) Dobitnici jubilarne nagrade povodom 40 godina Regionalne privredne komore Subotica su:

Zlatne značke Komore

  • 1. Dr Šavanja Jelena, Subotica
  • 2. Đurović Predrag, Senta
  • 3. Prof.dr Vunjak Nenad, Subotica
  • ...
detaljnije
Sre, 23.12.2015 - 10:59

U RPK Subotica danas je održana prezentacija amričke investicione kompanije - SEAF – OPPORTUNITY SERBIA FUND B.V. gde se moglo doći do informacije o tome kako da finansirate razvoj svoje kompanije uz pomoć kapitala koji ulaže SEAF.

Više o kompaniji pogledajte na njihovom sajtu ovde.

Šta bi značio "private equity" audio i vizuelno poslušajte ovde....

detaljnije
Sre, 16.12.2015 - 14:14
Custom Search
Subscribe to Nebojša Ševo