Brza pruga

SAOPŠTENJE za javnost o privremenoj obustavi saobraćaja na lokalnim saobraćajnicama

Ovim putem obaveštavamo javnost da je u okviru rekonstrukcije i modernizacije železničke pruge, zbog potrebe izvođenja radova na izgradnji Majšanskog mosta (nadvožnjak na km pruge 177+329) u skladu sa planom izmene režima saobraćaja prema fazi 2, Saobraćajnog projekta organizacije drumskog saobraćaja  u toku izvođenja radova – nadvožnjak na km 177+329 pruge na Majšanskom putu na teritoriji opštine Subotica, potrebno zatvoriti u odnosu na trenutno stanje sledeće prilazne raskrsnice mostu: ul. Ratka Mitrovića I Majšanskog puta, ul. Jovana Mikića, Jovana Cvijića i Majšanskog puta, ul. Mihajla Servoa...

detaljnije
Pon, 01.04.2024 - 18:07

Kada budete prelazili neki od nadvožnjaka, peške uz pojačani vetr, začut ćete melodiju niotkuda. Realno to je zvuk vibracij ograde pod udarima vetra. Na slici nadvožnjak u produžetku Celjske ulice.

Pon, 01.04.2024 - 17:33

Zeleno Levi Front zahteva od nadležnih u gradskoj upravi Subotice da reaguju i zaustave izgradnju kargo centra u ulici Pap Pala. Kroz ovu stanicu prolazi veliki broj vagona cisterni svakog meseca, što predstavlja veliki rizik za bezbednost građana, a skladištenje vagona koji prevoze opasne materije u centru grada ugrožava veliki broj ljudi.

Prema studiji slučaja specijalistickog rada, u koji smo imali uvid, u slučaju havarije, u radijusu od 4 kilometara od ulice Pap Pala, građani bi bili povređeni, a objekti oštećeni. U radijusu od 9 kilometara, Subotičani bi bili izloženi opasnosti od trovanja. Ovakav scenario se može i mora izbeći.

Zašto tokom planiranja nove pruge Beograd-Budimpešta koja prolazi kroz naš grad,...

detaljnije
Sre, 27.03.2024 - 19:02

Nekoliko priloga, snimaka sa dela gradilišta brze pruge, odnosno budućeg podvožnjaka između Kosovske ulice i budućeg novog Majšanskog mosta.

Sre, 20.03.2024 - 23:13

САОПШТЕЊЕ

За јавност о привременој обустави саобраћаја на локалним саобраћајницама

У оквиру радова на изградњи надвожњака и уклапању саобраћајнице доћи ће до тоталне обуставе саобраћаја у делу Биковачког пута.

Обустава ће трајати у временском периоду од 07. марта 2024. године до 27. марта 2024. године.

Uto, 05.03.2024 - 22:40

Ponavlja se priča koja se desila i za vreme izgradnje autoputa, kada se vukao pesak kroz ulice Paliča: putevi uništeni, kuće se "raspadaju" a građani nemaju mir.

Balaž Sabo Šipoš, ispred tridesetak okupljenih građana na uglu Zorkine i Erdutske ulice ukazao je na probleme sa kojima su suočeni stanovnici ove mesne zajednice u okolini ovih ulica.

Enorman broj teških kamiona, od 500 do 1000 dnevno, tunji kroz usku ulicu i  narušava normalan život ove zajednice.

Apel je da se kako tako brzina kretanja kamiona smanji i da se bar naspu neke deonice sa tucanikom da budu prohodne i za druga vozila.

Izjava u prilogu...

 

 

Čet, 29.02.2024 - 11:21

Nekoliko detalja sa dela radova na brzoj pruzi i teretnom delu stanice kao i radova u Lošinjskoj ulici kod podvožnjaka kod Pionira

Sre, 14.02.2024 - 21:35

У оквиру реконструкције и модернизације пруге Београд – Нови Сад – Суботица – Државна граница (Келебија) обавештава се јавност, да ће се због радова на изградњи подвожњака као и радове на измештању хидротехничких, гасних и струјних инсталација обуставити саобраћај у потпуности, у Лошињској и Балканској улици у Суботици.

Обустава ће трајати у периоду од 12.02.2024. до 12.06.2024. године.

***

KÖZLEMÉNY

ideiglenes útlezárásról

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Belgrád - Újvidék - Szabadka - Államhatár (Kelebia) vasútvonal felújítása és korszerűsítése keretében, az aluljáró építésén végzett munkák, valamint a hidrotechnikai-, gáz- és elektromos hálózat áthelyezési munkálatai miatt a forgalom teljesen leáll a szabadkai Lošinj és a Balkán utcákban.

...

detaljnije
Pet, 09.02.2024 - 11:39

С А О П Ш Т Е Њ Е

за јавност о привременој обустави саобраћаја на локалним саобраћајницама

У оквиру предвиђене реконструкције и модернизације пруге Београд – Нови Сад – Суботица – Државна граница (Келебија) обавештава се јавност, да ће због радова на уклапању саобраћајнице продужити период обуставе саобраћаја и на раскрсници Косовске улице и улице Јована Микића у Суботици.

Продужетак обуставе саобраћаја је планирана да траје до 10.02.2024. године.

Секретар

Радослав Вукелић

 

K Ö Z É R D E K...

detaljnije
Uto, 30.01.2024 - 16:09

Nekoliko ilustracija sa gradilišta

Pon, 22.01.2024 - 11:18
Custom Search
Subscribe to Brza pruga