Apel stanovnika MZ Zorka povodom intenzivnog saobraćaja teških kamiona

Čet, 29.02.2024 - 11:21 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Balaž Sabo Šipoš
Balaž Sabo Šipoš

Ponavlja se priča koja se desila i za vreme izgradnje autoputa, kada se vukao pesak kroz ulice Paliča: putevi uništeni, kuće se "raspadaju" a građani nemaju mir.

Balaž Sabo Šipoš, ispred tridesetak okupljenih građana na uglu Zorkine i Erdutske ulice ukazao je na probleme sa kojima su suočeni stanovnici ove mesne zajednice u okolini ovih ulica.

Enorman broj teških kamiona, od 500 do 1000 dnevno, tunji kroz usku ulicu i  narušava normalan život ove zajednice.

Apel je da se kako tako brzina kretanja kamiona smanji i da se bar naspu neke deonice sa tucanikom da budu prohodne i za druga vozila.

Izjava u prilogu...

 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

SAOPŠTENJE za javnost o privremenoj obustavi saobraćaja na lokalnim saobraćajnicama

Ovim putem obaveštavamo javnost da je u okviru rekonstrukcije i modernizacije železničke pruge, zbog potrebe izvođenja radova na izgradnji Majšanskog mosta (nadvožnjak na km pruge 177+329) u skladu sa planom izmene režima saobraćaja prema fazi 2, Saobraćajnog projekta organizacije drumskog saobraćaja  u toku izvođenja radova – nadvožnjak na km 177+329 pruge na Majšanskom putu na teritoriji opštine Subotica, potrebno zatvoriti u odnosu na trenutno stanje sledeće prilazne raskrsnice mostu: ul. Ratka Mitrovića I Majšanskog puta, ul. Jovana Mikića, Jovana Cvijića i Majšanskog puta, ul. Mihajla Servoa...

detaljnije
Post date: Pon, 01.04.2024 - 18:07

Zeleno Levi Front zahteva od nadležnih u gradskoj upravi Subotice da reaguju i zaustave izgradnju kargo centra u ulici Pap Pala. Kroz ovu stanicu prolazi veliki broj vagona cisterni svakog meseca, što predstavlja veliki rizik za bezbednost građana, a skladištenje vagona koji prevoze opasne materije u centru grada ugrožava veliki broj ljudi.

Prema studiji slučaja specijalistickog rada, u koji smo imali uvid, u slučaju havarije, u radijusu od 4 kilometara od ulice Pap Pala, građani bi bili povređeni, a objekti oštećeni. U radijusu od 9 kilometara, Subotičani bi bili izloženi opasnosti od trovanja. Ovakav scenario se može i mora izbeći.

Zašto tokom planiranja nove pruge Beograd-Budimpešta koja prolazi kroz naš grad,...

detaljnije
Post date: Sre, 27.03.2024 - 19:02

Nekoliko priloga, snimaka sa dela gradilišta brze pruge, odnosno budućeg podvožnjaka između Kosovske ulice i budućeg novog Majšanskog mosta.

Post date: Sre, 20.03.2024 - 23:13

САОПШТЕЊЕ

За јавност о привременој обустави саобраћаја на локалним саобраћајницама

У оквиру радова на изградњи надвожњака и уклапању саобраћајнице доћи ће до тоталне обуставе саобраћаја у делу Биковачког пута.

Обустава ће трајати у временском периоду од 07. марта 2024. године до 27. марта 2024. године.

Post date: Uto, 05.03.2024 - 22:40

Nekoliko detalja sa dela radova na brzoj pruzi i teretnom delu stanice kao i radova u Lošinjskoj ulici kod podvožnjaka kod Pionira

Post date: Sre, 14.02.2024 - 21:35
Custom Search