Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Ilija Đukanović

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford priredili su danas, u Velikoj većnici Gradske kuće, tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa, privrednih društava, javnih i javno komunalnih preduzeća, ustanova i drugih organizacija.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Laban je rekao da je aktuelna gradska vlast u junu prošle godine obećala da će završiti svojevremeno započete kapitalne investicije i da su prvi konkretni rezultati bili vidljivi već u martu ove godine, kada je za saobraćaj otvorena prva deonica „Ipsilon kraka“, od petlje „Subotica-jug“ do kružne raskrsnice sa Bikovačkim putem.

– Investicija je obuhvatala rekonstrukciju petlje ‘Subotica-jug...

detaljnije
Uto, 26.12.2017 - 17:28

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sastao se danas u Zelenoj dvorani Gradske kuće s prevoditeljem i vođom smjene u Prihvatnom centru za migrante u Subotici, Safetom Resulbegovićem, i predstavnicima migranata koji su se tom prilikom zahvalili na gostoprimstvu i potpori koju im pruža subotička lokalna samouprava.

Susretu je prisustvovao i Ilija Đukanović, član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja.

Pon, 18.12.2017 - 14:38

U Gradskoj kući danas je održan sastanak predstavnika Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja za period od 2016. do 2025. godine i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine u Republici Srbiji sa predstavnicima lokalne samouprave i nadležnih ustanova u vezi uspostavljanja saradnje institucija na temu unapređenja položaja Roma i Romkinja.

Predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma grada Subotice Ilija Đukanović izjavio je, tim povodom, da je Grad Subotica spreman da radi na unapređenju položaja romske nacionalne manjine u našem gradu, da je Savet za unapređenje položaja Roma formiran krajem 2015. godine i da je prvi zadatak Saveta bio izrada Lokalnog akcionog plana za unapređenje...

detaljnije
Pet, 15.12.2017 - 22:14

Na današnjoj press konferenciji koja se održala u prostorijama Doma Dudova šuma, član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja i zdravstvo Ilija Đukanović i v.d. direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević predstavili su planove u radu u narednom periodu za Ustanovu.
Đukanović Ilija istakao je kako je Gerontološki centar veoma važna ustanova za Grad, jer je prepoznatljiva i reprezentativna ne samo u Srbiji, nego i u regionu. Takođe je najavio kako će u budžetu Grada za sledeću godinu biti povećana sredstva u oblasti pomoć i nega u kući.
Ivanišević je taksativno naveo koje će se stvari dešavati u radu Gerontološkog centra.

* Plan je da se uz pomoć ministarstva pravde popravi kvalitet grejanja u Domu za negu.
* U narednom periodu će se...

detaljnije
Sre, 13.12.2017 - 14:09

U prilogu detalji sa današnjeg obeležavanja Krsne slava Srpske napredne stranke Sveta Petka sa prenosa uživo u prostorijama GO SNS-a.

Pet, 27.10.2017 - 23:56

Градоначелник Суботице Богдан Лабан састао се данас, у Градској кући, са делегацијама партнерских градова из Немачке, Минхена и берлинског округа Трептов-Кeпеник, које су предводили Хамид Сијерчић, дугогодишњи координатор већег броја пројеката у различитим областима између Минхена и Суботице, и Соња Ајхман, високи службеник у кабинету градоначелника Трептов-Кeпеника.

Пријем је уприличен поводом дводневне посете ових делегација нашем граду и реализације пројекта „Партнерство одрживог развоја јединица локалне самоуправе”, у оквиру кога се предвиђене активности односе на стицање искуства и знања кроз примере добре праксе, успостављање везе између различитости и имплементацију пројекта у складу са циљем одрживог развоја.

Током срдачног...

detaljnije
Čet, 26.10.2017 - 14:21

Богатим културним програмом у Великој већници Градске куће вечерас су почели 4. „Завичајни дани“. Ову манифестацију, која ће се под слоганом „Различитост зближава“ у Суботици одржавати до 9. септембра, свечано је отворио Срђан Самарџић, члан Градског већа задужен за области туризма, инвестиција и међународне сарадње.

– Манифестације попут 'Завичајних дана' доприносе представљању и неговању културе и правих вредности не само српског народа , који је богатство различитости градио на различитим просторима где живи кроз историју, већ и свих других народа и националних заједница које живе у вишенационалној средини као што је Суботица – нагласио је Самарџић.

Суботица је на светској мапи, навео је, препознатљива по...

detaljnije
Uto, 05.09.2017 - 22:22

Članovi Gradskog veća zaduženi za oblasti socijalne zaštite i obrazovanja, Ilija Đukanović i Nataša Aleksić, i direktor Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, Nenad Kozomora, sastali su se danas sa delegacijom neprofitne organizacije Internationaler Bund (IB), iz Frankfurta (Nemačka), koja se nalazi u dvodnevnoj poseti našem gradu.

Ilija Đukanović je, obraćajući se medijima nakon sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, istakao da je dvodnevna poseta delegacije IB-a dobra prilika da se Subotica predstavi, posebno usluge koje Grad finansira u Domu „Kolevka“ i Gerontološkom centru.

– Razlog za posetu nemačkih predstavnika je članstvo Doma za decu ometenu u razvoju ’Kolevka’ u međunarodnoj mreži ’Karavan 2000’, koju...

detaljnije
Uto, 27.06.2017 - 15:31

Polaganjem venaca na spomenik stradalim Jevrejima kod nekadašnjeg geta, u ulici Pala Papa, i komemorativnim programom u Velikoj većnici Gradske kuće, obeležena je 73. godišnjica deportacije subotičkih Jevreja u tranzitne logore, a potom u Aušvic i druge nacističke logore smrti širom Evrope. U ime subotičke lokalne samouprave venac su položili zamenik gradonačelnika, Timea Horvat, i Veljko Vojnić, zamenik predsednika Skupštine grada.

Timea Horvat je, obraćajući se prisutnima u Velikoj većnici Gradske kuće, kazala da je Holokaust sistematski, organizovani državni progon i genocid nad različitim etničkim, verskim i političkim grupama ljudi tokom Drugog svetskog rata od strane nacističke Nemačke i njenih saveznika, i...

detaljnije
Pet, 16.06.2017 - 17:13
Subscribe to Ilija Đukanović