Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Ilija Đukanović

Polaganjem venaca na spomenik stradalim Jevrejima kod nekadašnjeg geta, u ulici Pala Papa, komemorativnim skupom u Sinagogi i polaganjem venaca na spomenik žrtvama Holokausta u dvorištu Sinagoge, obeležena je 74. godišnjica deportacije subotičkih Jevreja u tranzitne logore, a potom u Aušvic i druge koncentracione logore i fabrike smrti širom Evrope.

Obraćajući se prisutnima u Sinagogi, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je da je oko 4.000 subotičkih Jevreja deportovano u koncentracione logore širom Evrope 16. juna 1944. godine, a da je operacija čišćenja države od Jevreja započela 26. aprila 1944. godine.

On je naveo da je, kada je reč o transportu, pravljena selekcija, a da su i određivani prioriteti, da su...

detaljnije
Pet, 15.06.2018 - 17:28

Agencija lokalne demokratije obeležila je 9.maj Dan Evrope.

Sre, 09.05.2018 - 11:57

Pokrajinski sekretar za socijalna pitanja, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić u pratnji pomoćnice Tamare Panajotović posetio je danas subotički Gerontološki centar gde je sa direktorom dr Nenadom Ivaniševićem potpisao dva ugovora vezana za projekte koji će poboljšati rad ove Ustanove.
Prvi je vezan za opremanje domskih objekata u vrednosti od 3.000.000,00 dinara i drugi, unapređenje usluga Otvorene zaštite-seoski domaćin u vrednosti od 1.000.000,00 dinara.
Po rečim direktora Ivaniševića sredstva od 3 miliona dinara biće utrošena za nabavku opreme za praonu i za razvoj usluge-seoski domaćin. Oba projekta su bitna jer poboljšavaju živote domskih korisnika i korisnika koji koriste usluge Otvorene...

detaljnije
Pet, 20.04.2018 - 22:28

На састанку Мреже за превенцију и борбу против трговине људима града Суботице, првом у овој години, обновљен је рад ове локалне мреже формиране 2013. године кроз Меморандум о сарадњи релевантних актера који се у нашем граду дуги низ година баве том проблематиком. Састанак је подржало и Удружење грађана „Атина“, из Београда, које је позвало град Суботицу и Мрежу да буду део пројекта „Од опасности до сигурности: Унапређивање заштите жртава трговине људима у Србији“, који спроводе заједно са Међународним комитетом спаса, уз подршку Канцеларије америчког Стејт департмента за борбу против трговине људима.

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства Илија Ђукановић je, обраћајући се медијима, изјавио да је почетком августа...

detaljnije
Čet, 19.04.2018 - 17:45

Danas je Gerontološki centar posetio prof. dr Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije.

Cilj današnje posete po rečima direktora subotičkog gerontološkog dr Nenada Ivaniševića je zajednički nastup i pomoć pri apliciranju na evropske konkurse. On je podsetio da se realizuje projekat prekogranične saradnje sa Hrvatskom, ali je cilj da se nastavi sa realizacijom i u budućnosti.

Prof. dr Marinković je najavio nastavak socijalno odgovornog delovanje države i pohvalio menadžment ove subotičke Ustanove. On je obećao da će pomoći u kontaktima sa stranim donatorima i stranim ambasadama koje su voljne da pomognu rad Gerontološkog centra.

Ivanišević je za kraj izjavio da je socijalna...

detaljnije
Pon, 26.03.2018 - 18:06

U Zelenoj dvorani Gradske kuće, član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne skrbi i zdravstva, Ilija Đukanović, sastali se s projektnom službenicom Ureda Vijeća Europe u Beogradu, Verom Kurtić, i predstavnicima Koordinacijskoga tijela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji, dr. Nenadom Ivaniševićem i Danijelom Lakatoš. Sastanak je upriličen povodom programa „ROMACTED“ („Promicanje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnoj razini“) koji zajedno provode Europska unija i Vijeće Europe, a koji će se, uključujući i Suboticu, realizirati u ukupno deset gradova i općina u Srbiji. izjave za medije u prilogu

Čet, 15.03.2018 - 12:05

У Плавој сали Градске куће, Илија Ђукановић,члан градског већа и директор РФ ПИО – филијала Суботица, Снежана Марић, уручили су прве бесплатне Пензионерске картице пензионерима из нашег града.

Додела Пензионерских картица, које ће пензионери у Србији користити уместо пензионог чека и којом ће остварити попусте, најава је акције током које ће сваки пензионер у нашој земљи до краја априла на кућну адресу добити бесплатну Пензионерску картицу, која ће бити израђена у 1.750.000 примерака.

Sre, 14.03.2018 - 13:47

U prostorijama Gerontološkog kluba “Kertvaroš“ potpisan je sporazum o saradnji između Grupe Univerexport - Trgopromet a.d. iz Novog Sada i subotičkog Gerontološkog centra.
Sporazum je deo projekta „Ko voli Gerontološki centar - taj daruje“.
Direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević istakao je da je cilj projekta pozivanje i privlačenje što više privrednih subjekata da korisnicima službe „Otvorena zaštita“, članovima gerontoloških klubova, stanarima Domova, ali i zaposlenima u Gerontološkom centru, omoguće u okviru svoje delatnosti popuste na usluge koje pružaju ili na proizvode koje prodaju.  Takođe je dodao da se projekat započinje sa Grupom Univerexport - Trgopromet a.d. kao jednim od vodećih trgovinskih lanaca, koji je još uvek domaći...

detaljnije
Uto, 13.03.2018 - 15:27

Izložba "Subotica u svili", koja je nastala u sklopu radova - kreativne radionice članova kluba Centar II, danas je otvorena u Savremenoj galeriji Subotica. Izložbu su otvorili: dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontoloskog centra, Subotica i Nela Tonković, direktorica, kustoskinja Savremene galerije Subotica.

Otvaranju je prisustvovao i član gradskog veća Ilija Đukanović.

Sre, 28.02.2018 - 19:25

Danas je u prostorijama Gerontološkog kluba“Centar II“ (Žarka Zrenjanina 16)  održana konferencija povodom sklapanja IPA projekta prekogranične saradnje između Srbije i Hrvatske. Evropska unija će finansirati partnere u projektu kojim će se razviti usluge socijalne zaštite u regionu.
Sredstvima dobijenim ovim putem, lider projekta, Gerontološki centar Subotica će, po rečima direktora Ustanove dr Nenada Ivaniševića rekonstruisati Gerontološki klub“Centar I“(Petra Drapšina) i u okviru tog objekta otvoriti Akademiju za negovatelje.
Glavni i direktni cilj projekta je unapređenje kvaliteta brige o starima kroz najbolju praksu partnerskih ustanova, investirajući u infrastrukturu, ljudske resurse, nabavku opreme i intenzivnu razmenu stručnih znanja i iskustava u...

detaljnije
Pet, 23.02.2018 - 23:50
Subscribe to Ilija Đukanović