Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Ilija Đukanović

U Zelenoj dvorani Gradske kuće, član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne skrbi i zdravstva, Ilija Đukanović, sastali se s projektnom službenicom Ureda Vijeća Europe u Beogradu, Verom Kurtić, i predstavnicima Koordinacijskoga tijela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji, dr. Nenadom Ivaniševićem i Danijelom Lakatoš. Sastanak je upriličen povodom programa „ROMACTED“ („Promicanje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnoj razini“) koji zajedno provode Europska unija i Vijeće Europe, a koji će se, uključujući i Suboticu, realizirati u ukupno deset gradova i općina u Srbiji. izjave za medije u prilogu

Čet, 15.03.2018 - 12:05

У Плавој сали Градске куће, Илија Ђукановић,члан градског већа и директор РФ ПИО – филијала Суботица, Снежана Марић, уручили су прве бесплатне Пензионерске картице пензионерима из нашег града.

Додела Пензионерских картица, које ће пензионери у Србији користити уместо пензионог чека и којом ће остварити попусте, најава је акције током које ће сваки пензионер у нашој земљи до краја априла на кућну адресу добити бесплатну Пензионерску картицу, која ће бити израђена у 1.750.000 примерака.

Sre, 14.03.2018 - 13:47

U prostorijama Gerontološkog kluba “Kertvaroš“ potpisan je sporazum o saradnji između Grupe Univerexport - Trgopromet a.d. iz Novog Sada i subotičkog Gerontološkog centra.
Sporazum je deo projekta „Ko voli Gerontološki centar - taj daruje“.
Direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević istakao je da je cilj projekta pozivanje i privlačenje što više privrednih subjekata da korisnicima službe „Otvorena zaštita“, članovima gerontoloških klubova, stanarima Domova, ali i zaposlenima u Gerontološkom centru, omoguće u okviru svoje delatnosti popuste na usluge koje pružaju ili na proizvode koje prodaju.  Takođe je dodao da se projekat započinje sa Grupom Univerexport - Trgopromet a.d. kao jednim od vodećih trgovinskih lanaca, koji je još uvek domaći...

detaljnije
Uto, 13.03.2018 - 15:27

Izložba "Subotica u svili", koja je nastala u sklopu radova - kreativne radionice članova kluba Centar II, danas je otvorena u Savremenoj galeriji Subotica. Izložbu su otvorili: dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontoloskog centra, Subotica i Nela Tonković, direktorica, kustoskinja Savremene galerije Subotica.

Otvaranju je prisustvovao i član gradskog veća Ilija Đukanović.

Sre, 28.02.2018 - 19:25

Danas je u prostorijama Gerontološkog kluba“Centar II“ (Žarka Zrenjanina 16)  održana konferencija povodom sklapanja IPA projekta prekogranične saradnje između Srbije i Hrvatske. Evropska unija će finansirati partnere u projektu kojim će se razviti usluge socijalne zaštite u regionu.
Sredstvima dobijenim ovim putem, lider projekta, Gerontološki centar Subotica će, po rečima direktora Ustanove dr Nenada Ivaniševića rekonstruisati Gerontološki klub“Centar I“(Petra Drapšina) i u okviru tog objekta otvoriti Akademiju za negovatelje.
Glavni i direktni cilj projekta je unapređenje kvaliteta brige o starima kroz najbolju praksu partnerskih ustanova, investirajući u infrastrukturu, ljudske resurse, nabavku opreme i intenzivnu razmenu stručnih znanja i iskustava u...

detaljnije
Pet, 23.02.2018 - 23:50

Predstavnicima 30 izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje do sada nisu trajno zbrinute, danas su, u Velikoj većnici Gradske kuće, svečano uručeni ugovori za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Ugovori su dodeljeni u okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa (RSP) u Republici Srbiji.

Obraćajući se prisutnima u Velikoj većnici, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban izjavio je da smo na kraju jednog višemesečnog projekta u koji je subotička lokalna samouprava, sa partnerima i donatorima, uložila veliku trud, da su rezultati pred nama i da je zadovoljan što će 30 izbegličkih porodica rešiti stambeno pitanje.

Uz konstataciju da na taj način jačamo i našu zajednicu u celini, on je istakao da ovo jeste pravi...

detaljnije
Uto, 06.02.2018 - 18:19

U okviru razvoja usluga socijalne zaštite regionalne gerontološke mreže danas su se u Subotici sastali predstavnici partnera projekta finansiranog od strane Evropske unije. Domaćin i lider projekta je subotički Gerontološki centar i oni će po rečima direktora dr Nenada Ivaniševića sredstvima dobijenim ovim putem rekonstruisati gerontološki klub „Centar I“ (ulica Petra Drapšina) i u okviru njega otvoriti Akademiju za negovatelje. 
Ostali partneri projekta koji traje 24 meseca i čiji je budžet 526.361,10 EURA su Dom za starije i nemoćne iz Osijeka, Dom za stare i penzionere Apatin i Dom za stare i nemoćne osobe Đakovo. 

Direktorica Doma iz Đakova mag.soc.rad. Branka Barna i direktor Doma iz Osijeka profesor Vjekoslav Ćurić istakli su da je postizanje...

detaljnije
Pon, 29.01.2018 - 17:04

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, u pratnji člana Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Ilije Đukanovića obišao je subotički Gerontološki centar.
Prisutne je u ime Ustanove ugostio v.d. direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević. On se ovom prilikom zahvalio predstavnicima Pokrajine na značajnim finansijskim sredstvima u poslednje dve godine, kao i na podršci sekretarijata pružaocima usluga socijalne zaštite. Ivanišević je dodao kako postoji ideja da se vrati usluga "seoski domaćin" i da se svim korisnicima Otvorene zaštite pored spremača, medicinskih sestara, lekara, negovatelja, majstora omogući i usluga fizioterapeuta u kućnim uslovima.
Najvažniji projetki u 2018. su izrada...

detaljnije
Uto, 23.01.2018 - 17:32

U knjižnici Osnovne škole „Matko Vuković“, članovi Gradskog vijeća zaduženi za područje obrazovanja i područje socijalne skrbi i zdravstva, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović, uručili udžbenike za djecu iz romske zajednice koji pohađaju ovu školu. Udžbenike su, također, dobili i učenici iz romske zajednice u osnovnim školama „Đuro Salaj“ i „Széchenyi István“. Ukupna vrijednost udžbenika je 287.000 dinara. U cilju prevencije napuštanja školovanja, u proračunu grada Subotice za 2017. godinu opredijeljena su sredstva u visini od 300.000 dinara za rad romskih koordinatora, a jedna od aktivnosti bila je kupnja udžbenika i potrošnog materijala za djecu iz romske zajednice koja pohađaju osnovne škole u našem gradu. Grad je u proračunu za 2018. godinu opredijelio 2,3 milijuna dinara za...

detaljnije
Pon, 22.01.2018 - 11:38

Danas je u biblioteci Doma"Dudova šuma" potpisan memorandum o saradnji između Instituta društvenih nauka u Beogradu i Gerontološkog centra Subotica. Memorandum su potpisali profesor dr Goran Bašić, direktor Instituta i v.d. direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević, u prisustvu člana gradskog veća za socijalnu zaštitu Ilije Đukanovića. Predmet memoranduma je ostvarivanje saradnje između partnera u izradi projektnih predloga, apliciranju i sprovođenju zajedničkih projekata koji se finansiraju od strane Republike Srbije, domaćih i inostranih donatora kao i programa Evropske Unije.

Projektni predlozi će se raditi u oblasti gerontologije i gerijatrije, edukacije zaposlenih, istraživanja potreba korisnika sa ciljem poboljšanja kvaliteta socijalno-zdravstvene zaštite starih i...

detaljnije
Pet, 19.01.2018 - 12:52
Subscribe to Ilija Đukanović