mobilna aplikacija

Janika Schneider & Sophie Eggert, studentice na "privremenom radu u Srbiji" gošće JP Palić Ludas, tokom tri meseca su upoznale jezera Palić i Ludas kao i njihovu okolinu sa značajnim tačkama oko istih i kreirale sajt sa adresom https://palic-ludas-outdoor.jimdo.com/ na kome se mogu naći mnoge zanimljivosti vezane za turizam kao i ljubitelje ptica, planinare i bicikliste koji žele da upoznaju okolinu ova dva jezera.

Veoma zanimljiv detalj u tome je i neka vrsta "traženja blaga" odnosno geokešing a o tome internet kaže sledeće:

geocaching ˈdʒiːə(ʊ)kaʃɪŋ/ noun: geocaching
... detaljnije
Pon, 04.12.2017 - 23:25

Tokom proteklog vikenda, 11. i 12. novembra, održan je prvi otvoreni hakaton u Subotici, pod nazivom “Digitalna Subotica”. Takmičenje je trajalo 24 sata i učestvovalo je ukupno 8 timova sa 30 takmičara.

Hakaton je imao za cilj da okupi IT profesionalce u Subotici i okolini koji bi zajedničkim snagama napravili nešto što će imati uticaj na nivou grada, dajući svima priliku da unaprede svoju okolinu. Tema hakatona je bila izrada digitalnih rešenja od značaja za lokal Subotice i njene regije, bilo da li su to veb ili mobilne aplikacije, sajtovi ili integrisani sistemi. Timovi su bili raznovrsni, a veliki broj učesnika je uključio i studente Viskoe Škole Strukovnih Studija u Subotici.

Događaj je bio otvoren u subotu, 11. novembra u 8 časova...

detaljnije
Pon, 13.11.2017 - 18:11

U cilju što boljeg i bržeg  informisanja građana a imajući u vidu sve veći obim korišćenja računara i mobilnih uređaja kao i zaštitu životne sredine, JKP „Čistoća i zelenilo“ pokreće  novi servis na svojoj web stranici.

„Moj-eko-račun“  je usluga koja daje mogućnost korisniku komunalnih usluga, da mesečni račun  dobiju u elektronskom obliku. Mesečni račun se više neće slati poštom već putem e-mail-a na adresu koja se  navede u prijavi za korišćenje ove usluge.  Korisniku će biti omogućen pregled mesečnih račun i na web sajtu Preduzeća, gde će se računi nalaziti u PDF formatu.

Za korišćenje ove usluge potrebno je prvo poslati popunjenu izjavu našem preduzeću do 25-og u mesecu.

Usluga se...

detaljnije
Ned, 17.09.2017 - 16:29
Ned, 23.07.2017 - 23:55

Ja kao ovisnik od mobilnog telefona i fotografisanja, s vremena na vreme pogledam aplikacije koje nude bezbroj načina - filtera za obradu fotografije, obično portreta. Takvih aplikacija ima veoma veliki broj i teško se odlučiti za neku, ali ipak broj skidanja i ocena iste pomaže da odaberete neku. Sve je pripremljeno da što lakše dođete do svoje fotografije. Pri uključenju aplikacije već je aktivna kamera za selfi, što može da vas zateče ponekada, jer ta slika se odmah negde u oblacima podataka zavede pod vašim brojem i likom, i koju nikada nećete moći da obrišete. Ideja Džordža Orwella opisana u romanu “1984” je sada već daleka istorija, vi ste sada non stop u autocenzuri. Spontanost i sloboda su pojmovi koje će se morati redefinisati.

... detaljnije
Sub, 01.04.2017 - 12:58

Od 11. marta na google play prodavnici se može naći nova verzija android aplikacije za mobilne telefone za subotica.info.

Ned, 12.03.2017 - 00:47

Dok navijate za svoj omiljeni klub, bodrite svoje miljenike sa tribina ili od kuće dok gledate TV prenos uvek ste pitali kako je trenerima na terenu. Zahvaljujući početku saradnje sa Košarkaškim savezom Srbije omogućili smo Vam da se okušate kao treneri sa kauča u toku kupa. Specijalno za Kup Radivoja Koraća omogućili smo Vam da se okušate kao treneri sa kauča timova koje volite i koji nastupaju već od prekosutra u dvorani Čair u Nišu.

Sve što je potrebno da uradite jeste da instalirate aplikaciju CouchCoach http://couchcoach.rs/  sa sledećeg linka  https://play.google.com/store/apps/details?id...

detaljnije
Pet, 17.02.2017 - 09:51

Nova aplikacija za traženje posla Poslonaut, namenjena mladima koji su u potrazi za dopunskim i privremenim poslovima, omogućava korisnicima da za svega nekoliko minuta putem svog pametnog telefona pretraže ponudu poslova u svojoj neposrednoj okolini i kontaktiraju poslodavca.

Aplikacija je vrlo jednostavna za korišćenje, nakon besplatnog preuzimanja sa Google play store-a, korisnici prema svojoj lokaciji, mogu da pretražuju raspoložive oglase za posao.

Najveća prednost ovakve potrage za poslom ogleda se u njenoj jednostavnosti i brzini - pregledom konkretnog oglasa na svom telefonu korisnici dobijaju više...

detaljnije
Sre, 06.04.2016 - 15:59

Danas je u prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici održano predavanje pod nazivom "Razvoj aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija". Predavač je bio Nenad Gal strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva i bivši student informatike na VTŠ-u. Nenad trenutno radi kao jedan od petorice programera firme Curo Consulting iz Marlow-a (Velika Britanija), koja je u Subotici otvorila jedinu evropsku kancelariju za razvoj mobilnih aplikacija za potrebe svojih klijenata. Ceo razvojni tim u Subotici čine inženjeri koji su studije završili na VTŠ-u.

Ovo predavanje je prvo u nizu predavanja pod nazivom "Od studenta do programera". Predavanju su pored studenata prisustvovali i učenici završnih godina srednje tehničke škole "Ivan Sarić" iz Subotice....

detaljnije
Čet, 11.12.2014 - 19:16

Od juče 31.07.2014 dostupna je android mobilna aplikacija za www.subotica.info urađena od strane ICBH tima, dok se za Iphone aplikaciju već ranije uradio Gabor Pletl i ona se može naći ovde.

Pet, 01.08.2014 - 15:41
Custom Search
Subscribe to mobilna aplikacija