muzička produkcija

Kantautorka Stroberiz objavila je novi singl "Dvoje" propraćen upečatljivim muzičkim spotom. Sa pomalo jezivim stihovima i hipnotišućom melodijom, "Dvoje" govori o izborima koje pravimo suočeni sa izazovima sa kojima se svakodnevno susrećemo i, na dirljiv način, postavlja kritička pitanja i poziva na prekidanje ciklusa pasivnosti u koji ponekad znamo da se ušuškamo, zaboravljajući da se možemo osloniti na sebe.

"Nema mistifikacije, mislim da svako na neki način može da se identifikuje sa temom pesme, pogotovo ako govorimo o nasilju koje je, direktno ili indirektno, postalo deo naše svakodnevice, a na pomen čega često okrećemo glavu, tiho se nadajući promeni."
Stroberiz podseća da smo i sami sa sobom uvek "Dvoje", kada razmišljamo, maštamo, donosimo odluke ili...
detaljnije
Pon, 26.02.2024 - 08:55

Posle beogradske promocije, bend Dado & Dol Magic Crew najavljuje promociju novog albuma „Naživo iz teatra“ u svom gradu, u Subotici za 15. februar u 19.30h u pozorištu Kostolanji Deže (Trg žrtava fašizma br. 5)

Ovog puta, u pitanju je koncertna promocija na kojoj će bend odsvirati svih 10 pesama sa albuma, uz ozbiljnu koncertnu produkciju.

Posle koncerta, u holu pozorišta, publika će biti u mogućnosti da kupi CD po promotivnoj ceni i da se druži sa bendom. Ulaz je besplatan.

Bend Dado & Dol Magic Crew dolazi sa krajnjeg severa naše države, iz Subotice, a nastao je krajem 2022. godine. Bend je sačinjen od iskusnih muzičara: Damir Dado Dolmagić (pevač i gitarista), Zoran Dukić (...

detaljnije
Pon, 12.02.2024 - 09:38

U susret letu (koje počinje 21.06. u 16:57) i četvrtom izdanju festivala ekologije i antifašizma „Ekoslavija“, koji se ove godine održava 08.-09.09., odlučili smo da počastimo naše posetioce ali i širu publiku sa jednom supercool ponudom. Naime, od ovog trenutka, naš „uradi sam“ izdavački prvenac „Live at Ekoslavija“ benda Revirgin, možete besplatno...

detaljnije
Sre, 21.06.2023 - 17:44

Subotički kantautor Aleksandar Toković bio je gost na 27. Marko Polo festu na Korčuli u duetu sa Irenom Kovačev, u pratnji Jasne Vasić na prim tamburi, i festivalskog orkestra sa pesmom "Doh tiho spava grad" za koju je napisao muziku i tekst, a aranžman uradio Viktor Kesler.

Na festivalu je nastupilo ukupno 25 izvođača od 150 koji su konkurisali.

Toković je ove godine osvojio nagradu za najbolji scenski nastup.

Toković je i prethodne godine učestvovao na korčulanskom festivalu sa pesmom "More vina"u pratnji Jasne Vasić na prim tamburi, i tada je dobio specijalnu nagradu, dok je Dejan Pejović dobio nagradu za najbolji aranžman. Te godine su Toković i Vasić bili jedini učesnici iz Srbije.

Na putu do Korčule, Jasna i Aleksandar održali su dve promocije knjige "...

detaljnije
Sre, 20.07.2022 - 09:56

Subotički bend Nafta objavio novi singl i video za pesmu "Van sistema". Na tragu najboljih predstavnika srpske garažne alternative i space rock atmosfere, spremaju svoj četvrti studijski album.

Video je montirao Stipan Milodanović.

https://nafta.bandcamp.com/

Pon, 18.04.2022 - 10:51

Subotički one-man-band Nenad Došenović Besni objavio je spot za pesmu "Iskra duše".

Iskra Duše

Muzika, aranžman i produkcija - Nenad Došenović
Tekst - Nenad Došenović, Nikola Balać
Sweet Home Studio Subotica 2021.
U spotu učestvuju prijatelji iz Booze Blues Band-a: Robert Yankee Jenovai – gitara, Igor Mašić – usna harmonika
Snimatelji: Jugoslav Ivić, Slavoljub Petković
Montaža i post-produkcija: Branko Kozarić
Video produkcija: Record Studio Production Subotica 2021.

Pon, 28.02.2022 - 19:31

Subotičke "Nade iz kade" ostvarile su se u pesmi "Složna braća" humorističke serije "Složna braća - Next Đeneration".

Njihova verzija pesme "Složna braća" obeležila je 10. epizodu popularne serije Neleta Karajlića.

Pet, 21.01.2022 - 15:21

Novi tamburaški spot za novu godinu i srećne božićne praznike. Ansambl Hajo i paorska pesma "Ej, tamburo, moja curo".

Izvođač: Ansambl "Hajo"
Tekst i muzika: Nikola Vasiljević
Aranžman: Tomislav Vukov
Kamera i montaža: Stipan Milodanović

'Ej tamburo moja curo

'Ej tamburo moja curo,
šta sam s tobom ja pregur´o
i po kiši i po snegu,
po ravnici i po bregu.

Preko reke preko gore
u Panonsko zlatno more,
kroz talase zrelog žita
paorska mi duša hita.

S tamburom se lepše živi
s tamburom mi život peva,
'ej tamburo moja curo,
sa tobom se lepše sneva.

Tvrdog kruva, teškog rada
svako jutro nova nada
da će novo leto doći
kroz zlatna ću polja proći....

detaljnije
Čet, 23.12.2021 - 15:01

Leni & Lulu objavili su spot za novu autorsku pesmu T. O. T. P. Pesma je odsvirana i snimljena uživo na Youth Jazz & Rock Festivalu na Paliću, nakon čega je realizovan video koji kombinuje kadrove festivalskog nastupa, autorske scene snimljene u Nišu i Novom Sadu i filmove "Put na mesec" i "Bakina priča" reditelja Žorža Melijesa.

  • Composition, lyrics, arrangement, piano - Pavle Zvekic
  • Video direction and editing - Pavle Zvekic
  • Vocal - Olga Cegar
  • Guitar - Luka Malko
  • ...
detaljnije
Uto, 07.12.2021 - 10:43

Larisa, kantautorka iz Subotice, objavila je drugi single "Sue me" za koji potpisuje tekst, kao i muziku i aranžman u saradnji sa Aleksandrom Lipovanom, Vladimirom Rusićem i Viktorom Keslerom. Muziku izvode Aleksandar Lipovan (gitara), Robert Garai (bas gitara) i Boško Purković (bubnjevi), a video realizuje Daniel Tešanović. Za produkciju i mix zvuka zadužen je Kesler Studio.

Kada udružite različite žanrovske senzibilitete svih onih koji su učestvovali u stvaranju ove pesme, onda dobijete nešto što nije ništa ili nešto što je sve. Možda je alternativni pop?! "Sue me" je pesma na točkovima, sa spuštenim krovom i vetrom u kosi?! Kako god, POJAČAJ DO DASKE i pusti da te vozi!

Sre, 27.10.2021 - 13:14
Custom Search
Subscribe to muzička produkcija