Stroberiz - Dvoje

Pon, 26.02.2024 - 08:55 -- darko.kovacevic
Stroberiz - Dvoje
Stroberiz - Dvoje

Kantautorka Stroberiz objavila je novi singl "Dvoje" propraćen upečatljivim muzičkim spotom. Sa pomalo jezivim stihovima i hipnotišućom melodijom, "Dvoje" govori o izborima koje pravimo suočeni sa izazovima sa kojima se svakodnevno susrećemo i, na dirljiv način, postavlja kritička pitanja i poziva na prekidanje ciklusa pasivnosti u koji ponekad znamo da se ušuškamo, zaboravljajući da se možemo osloniti na sebe.

"Nema mistifikacije, mislim da svako na neki način može da se identifikuje sa temom pesme, pogotovo ako govorimo o nasilju koje je, direktno ili indirektno, postalo deo naše svakodnevice, a na pomen čega često okrećemo glavu, tiho se nadajući promeni."
Stroberiz podseća da smo i sami sa sobom uvek "Dvoje", kada razmišljamo, maštamo, donosimo odluke ili pravimo planove, i duboko razmatra ideju da uteha leži u samopovezanosti i unutrašnjoj snazi i često se može pronaći u zagrljaju sa sobom.
 
Sa singlom "Dvoje" Stroberiz nastavlja saradnju sa producentom Filipom Maksimovićem (MFakka) koji je  radio muziku i miks, na pesmi je takođe učestvovao i Boris Čegar na gitari, a prvi put ima i saradnicu na tekstu, Gordanu Vukov Ciganjik, glumicu, koleginicu i, pre svega, prijateljicu sa kojom je radila na radio-drami "Prostori" iz koje je došao deo inspiracije za ovaj singl. Spot je režirala samostalno, a u njegovoj realizaciji su pored nje učestvovali: Miloš Radović ("Studio Pips", kamera) i Dejan Flajšman ("Chakra Studio", kamera i montaža), kao i Tara Majstorović, Mila Bal Maravić, Ena Sudarević, Maja Milanović, Teodora Vignjević i Martina Vojnić Tunić, koje se pojavljuju u spotu.
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search