Orom

IX. MALOMFESZTIVÁL
10-12. AVGUST 2023.
Orom, kod vetrenjače

U organizaciji Omladinskog i kulturnog udruženja “Wemsical Serbia”, već devetu godinu zaredom Malomfesztivál će uzdrmati salaše oko Oroma, razbuditi mlade, stvarajući prijateljstva i pružajući prostor za brojne kulturne događaje bez kojih se ne može zamisliti ni jedan avgust u ravnici.

“Ne plašimo se da evoluiramo, da nastavimo da se menjamo, da iscrtavamo nove staze i proširujemo granice. Naš tim je cele zime neumorno radio na tome da ovo leto bude još bolje, posebnije i nezaboravnije od prethodnih - svake godine, tu negde, kod vetrenjače, suncem obasjani i nasmejani.

Dobrodošli na deveti Malomfesztivál! - rekli su organizatori...

detaljnije
Pon, 07.08.2023 - 17:28

VIII VETRENJAČA FESTIVAL
11-13. avgust 2022.
Bravo! Leto je naj!

LOKACIJA: Orom, vetrenjača
VREME:

  • Kamp građenja festivala: 31. jul-10. avgust 2022.
  • Kamp uređenja festivala: 31. jul-10. avgust 2022.
  • Stvaralački kampovi: 05-10. avgust 2022.
  • Vetrenjača Festival: 11-13. avgust 2022.

Dragi posetioci festivala, dragi svi koji ste već možda bili na festivalu, i svi koji još niste. I ove godine će se održati Vetrenjača Festival. I dalje gradimo zajednicu, stignimo i ove godine od JA do MI. Svake godine se trudimo da u Oromu stvorimo univerzum kakav je moguć samo ovde, samo sada, sa vama. Zbog toga što ovo mesto poseduje čaroliju. Čuda mogu da se dese...

detaljnije
Pet, 15.07.2022 - 10:32

U obilasku potencijalnih kupališta za Subotičane ovo je prilog iz Oroma, naselja koje ima svoj bazen još od sredine osamdesetih godina prošlog veka i popularno je mesto gde dolaze i naši sugrađani.

Arpad Jo u prilogu govori o cenama i ponudi dok Robert Leka predsednik MZ Orom priča o istoriji nastanka bazena i ponudi letnjih dešavanja na Oromu kao što je Molom festival  videti prilog ovde - https://www.subotica.info/kolekcija/malomfesztival-2019. ("na"...

detaljnije
Sub, 04.07.2020 - 23:42

Još malo atmosfere sa treće večeri Vetrenjača festivala u Oromu.

Festival je i ove godine ostao na dobro odmerenoj liniji profesionalnog i volonterskog, globalnog i lokalnog.

Ned, 18.08.2019 - 11:41

Deo atmosfere sa drugog dana Vetrenjača festivala - Malomfesztivál.

Festival se nastavlja i danas.

http://www.malomfesztival.com/Music-program/article/148/

::

Sub, 17.08.2019 - 09:55

U četvrtak je počeo 6. Malomfesztivál (Vetrenjača fest) u Oromu.

Festival karakteriše mnoštvo volontera, umetničke radionice, vašar, izložbe i drugi prateći programi. Ove godine festival poseban akcenat stavlja na zaštitu životne sredine. Preporuka je da ponesete svoju čašu i pribor za jelo. Pored tradicionalne roštiljade, postoji i veganska kuhinja. I tako dalje.

Festival se nastavlja u petak i subotu.

Dnevni programi su za celu porodicu, a muzički programi se smenjuju praktično tokom celog dana i noći, na tri pozornice i bazenu.

http://www.malomfesztival.com/Music-program/article/148/

::

Čet, 15.08.2019 - 23:25

Uskoro se peče dugo očekivani hleb Vetrenjača festivala - Predavanje peći će biti 11. avgusta pre nastupa Salašarskog pozorišta

Strnjišta u Oromu su opet puna života, žamore od dobrog raspoloženja!

Učesnici graditeljskog kampa neumorno rade od 5. avgusta, vrednim rukama prave tuševe, stolice od bala slame, kuhinju, a 7. avgusta je ekpa kampa za dekorisanje počela da ulepšava prostor da bi festival u potpunom sjaju dočekao posetioce.

Ono što će dati poseban pečat ovim kampovima će biti svečano predavanje kuhinje selu u nedelju 11. avgusta u 20.30h, i u to ime ćemo zajedno ispeći prvi hleb. Zatim sledi predstva Salašarskog pozorišta. Svi radovi na prostoru festivala, kao i umetnički kampovi, će se završiti dan pre početka festivala, 14. avgusta....

detaljnije
Čet, 08.08.2019 - 17:05

Put mlinova vodi u Orom od 10. do 12. avgusta - Grupa Naked i Vrelo u Oromu

Gostovanjem Salaškog pozorišta kod oromske vetrenjače 10. avgusta počinje trodnevna serija raznovrsnih manifestacija koje se sprovode zahvaljujući projektu Put mlinova podržanog od strane ProgramaInterreg-IPA CBC Mađarska–Srbija.

Istog dana počinju stvaralački kampovi projekta Put mlinova, a već krajem juna nije bilo slobodnih mesta za njih. U kampovima mladi stvaraju fotografije, ples, književnost, pozorište, muziku, a paralelno sa tim se dešava i kamp pejzažne arhitekture u kom veliki broj volontera stvaraju nove građevine od recikliranih elemenata (kuhinja na otvorenom, peć i terasa).

Drugog dana festivala Puta mlinova, 11. avgusta nastupa Laslo Kolar-Klemenc, frontmen...

detaljnije
Pet, 10.08.2018 - 09:37

KREATIVNI KAMPOVI PUT MLINOVA 2018. (muzika, fotografija, pokret)
10 – 16. avgust 2018.

Besplatni umetnički kampovi u Oromu!

Zahvaljujući projektu Put mlinova, Mesnoj zajednici Orom i Interreg IPA CBC Mađarska - Srbija programu koji su sufinansirali niz ovih događaja, ovogodišnji avgustovski umetnički kampovi biće besplatni i još bogatiji sadržajem. Prijave teku putem e-pošte. Za bilo koji od kampova se možete prijaviti slanjem pisma na [email protected] i na [email protected], uz jedini uslov - potrebno je priložiti
motivaciono pismo (maksimalno jedna stranica) i biografiju (CV). U slučaju prevelikog broja prijava vođe kampova na...

detaljnije
Pon, 25.06.2018 - 15:38

Festival Malom (Vetrenjača) postuliran je na volonterskom radu Oromčana, volontera-namernika, gostiju i izvođača koji se rado vraćaju u Orom, ali i brojnih preduzetnika i donatora koji pomažu ovu zajedničku priču. U danima pre početka festivala, preko 40 volontera je osmislilo, oslikalo, iskrojilo, istesalo, izgradilo i uredilo celokupan festivalski prostor oko oromske vetrenjače, a veliki broj kampera, najmanje 500, dobar deo iz Mađarske, učestvovao je u celodnevnom programu festivala, brojnim radionicama i sadržajima namenjenim svim uzrastima.

Festival prate sajam rukotvorina, te brojne umetničke i zanatske radionice, a u večernjim satima bogat muzički program raspoređen na veliku binu, bagrenjak binu i etno šator, gde se za tri festivalske noći smenilo 30-tak bendova. Muzički...

detaljnije
Sub, 19.08.2017 - 01:48
Custom Search
Subscribe to Orom