Snježana Mitrović

Međunarodni festival organiskih proizvoda otvoren je 19. put na Otvorenom univerzitetu u Subotici.

Nagradu za bioproizvod godine osvojila je vinarija "Petra" sa Palića za organska vina. Nagradu za bioproizvođača godine poneo je Vlada Vozar, sa organskog gazdinstva "Vozar" iz Kisača.

Nagrade je uručio Branislav Raketić, šef grupe za kvalitet, deklarisanje i označavanje hrane pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Ispred lokalne samouprave, skup je pozdravio Slobodan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede. Konferansu je vodila Snježana Mitrović iz Udruženja Terra's.

Program je nastavljen panel diskusijom "Sadašnjost i budućnost organske / održive proizvodnje u regionu" na kojem su učestvovali Branislav Raketić (...

detaljnije
Sre, 11.10.2023 - 12:48

Na Otvorenom univerzitetu, u organizaciji Aarhus centra i Terasa, održana je panel diskusija o stanju i zaštiti zaštićenih područja našeg grada.

Prisutni učenici iz Hemijsko tehnološke škole pokazali su veliku zainteresovanost za ovu temu koju su odlično predstavili, uvodnićar Snježana Mitrović, Žika Reh ispreg gradske samouprave za dužen za oblast ekologije i Sandra Čokić Reh, kao čuvar zaštićenog područja JP Palić Ludas.

Učenici su se raspitivali o sanaciji jezera Palić i Lados i zašto je to "prekinuto", Da bi Žika pojasnio da je to bio projekat koji je imao kraj i početak (uskoro završna kofrerencija o tome sledi) a da je sada ostatak na "nama" da preduzmemo korake da...

detaljnije
Uto, 22.11.2022 - 11:29

PROGRAM

18. MEĐUNARODNI FESTIVAL ORGANSKIH PROIZVODA BIOFEST 2022.

Otvoreni univerzitet Subotica, Trg cara Jovana Nenada 15

12. i 13. oktobar 2022. godine

 

A NEW GENERATION OF ORGANIC FARMERS“

NOVA GENERACIJA ORGANSKIH FARMERA“

 

SREDA, 12. oktobar:

10:00 18:00 Izložba organskih...

detaljnije
Čet, 06.10.2022 - 10:09

Organizovanjem Međunarodnog festivala organskih proizvoda BIOFEST po sedamnaesti put u kontinuitetu i u doba pandemije, Udruženje TERRA’S i Otvoreni univerzitet Subotica su pokazali svoju istrajnost i želju za širenjem ovog vida proizvodnje što i jeste cilj manifestacije održane 6. i 7. oktobra 2021. godine u Subotici. Nastala je sa ciljem da se promoviše organska poljoprivreda sa aspekta održivog razvoja i zdravlja ljudi.

Pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, te Grad Subotica, a manifestaciju podržavaju Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, Evropska unija, Organik Control Sistem, Eco Fenix B Team i Agencija Panonreg...

detaljnije
Sre, 06.10.2021 - 23:32

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Grada Subotice, te podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i Evropske unije, Udruženje TERRA’S i Otvoreni univerzitet Subotica u sredu i četvrtak 6. i 7. oktobra 2021. godine organizuju 17. Međunarodni festival organskih proizvoda BIOFEST.

Svečano otvaranje je u sredu, 6. oktobra 2021. godine sa početkom u 11 časova, sala 213 na prvom spratu Otvorenog univerziteta Subotica (Trg cara Jovana Nenada 15).

Program je prilagođen situaciji sa pandemijom COVID 19, pa je predviđeno istovremeno održavanje konferencije i seminara u sredu 6. oktobra 2021...

detaljnije
Uto, 05.10.2021 - 15:39

Informativno-edukativni film “Otpad nije smeće” bio je uvod Panel diskusiju na temu: „Koncept upravljanja otpadom u Subotičkom regionu i Zelena agenda EU za Zapadni Balkan“, koji se održao u okviru debatnog programa 28. Filmskog festival evropskog filma Palić 2021. Organizatori su Udruženje TERRA’S i Regionalni Arhus centar Otvorenog univerziteta Subotica preko projekta “Smanjimo količinu otpada i čuvajmo Suboticu, zajedno!” podržanog od strane Gradske uprave Subotica.

... detaljnije
Uto, 20.07.2021 - 23:24

U toku je javna rasprava na Nacrt Akcionog plana razvoja organske poljoprivredne proizvodnje na teritoriji Vojvodina u periodu od 2020. do 2025. godine, dostupan na Internet strani Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, nosioca ovog projekta podržanog od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. U izradu su bili uključeni stručnjaci Udruženja TERRA’S i Otvorenog univerziteta Subotica.

U pitanju je strateški dokument kojim se sagledava trenutno stanje na osnovu kojih se formiraju ciljevi i mere za njihovu primenu u narednih pet godina. Stoga je Otvoreni univerzitet Subotica uradilo anketno istraživanje organskih proizvođača u Vojvodini i u jednoj rečenici može se reći da se suočavaju sa velikim izazovima, ali da...

detaljnije
Pet, 11.12.2020 - 18:07

Četvrtog festivalskog dana, u utorak 15. septembra, u Glavnom takmičarskom programu Festivala evropskog filma Palić prikazani su filmovi „Nada” norveške rediteljke Marie Sødahl i poljsko-švedski film „Znoj” Magnusa Von Horna. U selekciji Paralele i sudari, na repertoaru su bili filmovi „Zaboravljeni” ukrajinske rediteljke Darje Oniščenko i „FREM” slovačke rediteljke Vjere Čakaniove.

Na festivalu je organizovana i Radionica Filmske kritike, uz podršku Filmskog centra Srbije, namenjena mladim filmskim kritičarima koji periodično objavljuju svoje kritike u lokalnim i međunarodnim časopisima. Jedan od mentora radionice je reditelj i scenarista Saša Radojević, koji je o ovogodišnjim učesnicima rekao: „Polaznici radionice dolaze iz Novog Sada, Beograda...

detaljnije
Sre, 16.09.2020 - 18:16

Shodno aktuelnom stanju sa pandemijom korona virusa, ovogodišnji debatni program 27. Festivala evropskog filma Palić 2020, održan je preko Interneta na onlajn platformi ZOOM, u utorak, 15. oktobra 2020. godine. Uz podršku Misije OEBS u Srbiji, organizatori su Regionalni Arhus centar Otvorenog univerziteta Subotica u saradnji sa Udruženjem TERRA’S. I tema je u skladu sa situacijom: „Žensko preduzetništvo i Kovid 19 – zatvaranje biznisa ili nova šansa“.

Pozdravljajući prisutne ispred Otvorenog univerziteta Subotica, Snježana Mitrović, je podsetila na opredeljenje ove intitucije da još osamdesetih godina projekte usmeri na zaštitu životne sredine, potom 2008. godine u festivalski program uvodi Eco Dox, a sa osnivanjem Arhus centra...

detaljnije
Sre, 16.09.2020 - 15:35

Član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Akoš Ujhelji uručio je ugovore za refundaciju sredstava za organizovanje i održavanje sajamskih manifestacija predstavnicima 11 udruženja koja su to pravo ostvarili na osnovu sprovedenog Javnog konkursa za finansiranje projekata u oblasti ostvarivanja javnog interesa putem organizovanja i održavanja sajamskih manifestacija i izložbi u 2019. godini na teritoriji grada Subotice. Prigodnoj svečanosti, upriličenoj tim povodom u Plavoj sali Gradske kuće, prisustvovala je zamenik gradonačelnika Timea Horvat.

Timea Horvat je, obraćajući se medijima, izjavila da je 25. oktobra 2019. godine raspisan Javni konkurs za finansiranje projekata u oblasti ostvarivanja javnog interesa putem...

detaljnije
Pet, 17.01.2020 - 15:08
Custom Search
Subscribe to Snježana Mitrović