Spomen na obljetnicu tragične smrti Lazara Ivana Krmpotića i Marina Dulića

Uto, 06.02.2007 - 19:00 -- nada.sudarevic

Komemorativna obljetnica za istaknute članove

Prošlo je godinu dana od tragične smrti mr. Lazara Ivana Krmpotića i ing. Marina Dulića, te je ovim povodom 3. veljače služena sv. misa u crkvi Isusova Uskrsnuća u Subotici u 9 sati. Nakon sv. mise, koju su služili mons. Bela Stantić i mons. Marko Forgić, okupljeni su posjetiti mjesto njihove pogibije u Maloj Bosni, gdje je novopostavljeni križ blagoslovio mons. Stantić. Obitelj, brojna rodbina, te članovi Pučke kasine, posjetili su grob Marina Dulića na Kerskom groblju, a zatim i grob mr. Lazara Ivana Krmpotića u Bajskom groblju.

Sveta misa, s istom nakanom je služena u Đurđinu 4. veljače u 10 sati, dok je 6. veljače služena sv. misa za mr. Lazara Ivana Krmpotića, koju su predvodili mons. Bela Stantić i dr. Marinko Stantić, u crkvi Isusova Uskrsnuća. Istoga dana je održana i komemorativna obljetnica, koju je organizira »Pučka kasina«, a održana je u Gradskoj knjižnici, na kojoj je o pastoralnom radu mr. Lazara Ivana Krmpotića govorio brat u svećeništvu mons. Bela Stantić, o radu i doprinosu mr. Krmpotića i ing. Marina Dulića u Pučkoj kasini 1878. govorio je bivši predsjednik Pučke kasine Ivica Rudinski, a o životu i djelu je govorio Ljudevit Vujković Lamić tajnik Pučke kasine.

Na ovom komemorativnom skupu, pored članova obitelji nazočan je bio i Generalni konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske u subotici Davor Vidiš.

Ž.V

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search