Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

Pravo letnje sniženje! Samo u DDG Fashion.

Posetite butik u Dimitrija Tucovića 10 i obradujte sebe i svoje najbliže.

Sre, 19.06.2019 - 17:56

Snažna podrška Banca Intesa budućim ekonomskim ekspertima

Novi Sad, 18.06.2019. – Banca Intesa je sa Ekonomskim fakultetom u Subotici, Odeljenjem Univerziteta u Novom Sadu, potpisala Protokol o saradnji koji za cillj ima povezivanje mladih ekonomista, budućih ekonomskih stručnjaka sa bankarskim sektorom, inteziviranje primene akademskih dostignuća u poslovanju banke, zajedničko organizovanje naučno-stručnih istraživanja i projekata, kao i brojne druge oblike saradnje.

Protokol o saradnji su potpisali prof. dr Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, Univerziteta u Novom Sadu i Ana Minić, direktor Odeljenja za obuku i razvoj zaposlenih Banca Intesa.

...

detaljnije
Uto, 18.06.2019 - 21:19

Vikend petak i subota veče rezervisano je za festival craft piva u sali HKC Bunjevačko kolo.

O festivalu craft piva počujte u jednoj minuti na https://www.instagram.com/subotica.info/ od Merime ispred organizatora i Najde ispred pivare Ravangrad.

Pet, 14.06.2019 - 23:26

Velika Vikend Akcija!

SVE HALJINE 999,00 rsd!

Vaš DDG Fashion

Pet, 14.06.2019 - 14:26

mts je nedavno tržištu predstavio novu uslugu m:SAT tv koja pruža mogućnost gledanja televizijskog programa putem satelita na bilo kojoj lokaciji u Srbiji. Osnovna prednost ove usluge ogleda se upravo u nepostojanju prepreka, tehničkih niti bilo kojih drugih, da se korisnicima  omogući gledanje velikog broja televizijskih kanala u vrhunskom kvalitetu slike bez obzira gde se oni nalaze. Na kvalitet slike ne utiču ni  vremenske neprilike, jake padavine ili vetrovi. Sve što je potrebno jeste da se postavi satelitska antena i instalira risiver (prijemnik) i uživanje može da počne.

Nove korisnike troškovi ne treba da brinu, jer će prvih pet meseci uslugu m:SAT tv plaćati 1...

detaljnije
Sre, 12.06.2019 - 10:00

Bosanskohercegovački gradić domaćin tradicionalnom naučnom forumu Evrope
Profesori i akademici iz Evrope došli na skup „Gračanica“

I ove godine održan je skup univerzitetskih profesora i akademika iz više evropskih zemalja u gradiću Gračanica kod Tuzle (FBIH). Prvi je govorio na ovom zanimljivom tradicionalnom okupljanju domaćin i stanovnik ovog grada docent dr Husein Mehmedović, nekadašnji student Ekonomskog fakulteta Subotica. On je pri tom promovisao i svoju novu knjigu za studente Internaciolanog Univeziteta Travnik,gde radi kao predavač. Zatim se predstavio naš prof.dr Predrag Dašić, inače Akademik Ukrajine i počasni direktor međunarodnog bibliografskog centra u Kembridžu, Engleska. Zapažen istup imao je Akademik prof. dr Dušan Ješić, dugogodišnji...

detaljnije
Uto, 11.06.2019 - 21:42

Dragi kupci! Akcija i dalje traje ove nedelje do -70%!

Super niske cene! Budite spremni za lepo vreme!

Vaš DDG misli na Vas.

Sre, 05.06.2019 - 10:29

Nekoliko detalja sa završne konferencije projekta Konjičke rute preko Balkana, koju je finansirala Evropska Unija i sproveden je od strane Saveta za regionalnu saradnju u okviru Projekta za razvoj i promociju turizma.

Konferencija je održana na Ergeli Kelebija, a vodila ju je Izabel Lanji Hnis predsednica Fonda turistički klaster mikroregije Subotica-Palić.

Ned, 02.06.2019 - 13:44

Između kiša koje zasipaju grad ovih dana, par sati prepodnevnog sunca, u subotu, ogrejalo Buvljak, da bi ljudi došli kupiti jagode :).

Ned, 02.06.2019 - 10:28

Dodelom priznanja uspešno završen Subotički sajam 2019.

Video prilog zatvaranja - dodela priznanja u prilogu.

Sub, 01.06.2019 - 15:46

U Subotici je danas počeo trinaesti Međunarodni i regionalni „Subotički sajam” na kome će se do subote 1. juna, na oko 1.800 kvadratnih metara izložbenog prostora u i oko subotičke Hale sportova, na 33 štanda, predstaviti 190 izlagača iz Italije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Republike Srpske, Crne Gore, Češke i Srbije. Partner Sajma je Italija. Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstva što godina u kojoj Italija i Srbija obeležavaju 140 godina diplomatskih odnosa i 10 godina strateškog partnerstva protiče i u znaku dobrih odnosa između grada Subotice i ambasade Italije, otvaranja novih pogona italijanskih investitora, intenziviranja privredne saradnje sa kompanijama iz te zemlje koje posluju u našem gradu i...

detaljnije
Čet, 30.05.2019 - 18:04

Italijanska kompanija „Ondaplast” otvorila je danas u Subotici fabriku „Ondaplast Balkan”. U novootvorenom pogonu, njihovoj prvoj investiciji u Srbiji vrednoj 6,5 miliona evra, u kome će se proizvoditi plastične ploče, paneli i industrijska ambalaža trenutno je zaposleno dvadeset radnika. Svečanom otvaranju prisustvovali su i ambasador Italije u Beogradu, Karlo Lo Kašo, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i menadžment fabrike „Ondaplast Balkan“.

Ovo je samo potvrda činjenice da je Subotica lokomotiva razvoja u Srbiji, poručio je, tim povodom, Đoković.

– Pored statistike o spoljnotrgovinskoj razmeni i investicijama, italijanska...

detaljnije
Uto, 28.05.2019 - 20:04

Kompanija Geneza obeležila je  25. godišnjicu postojanja proslavom u Vinariji Zvonko Bogdan, tokom prošle nedelje.

U nastavku nekoliko informacija i promotivni film o Genezi koji je uradila ekipa Dinovizije - https://youtu.be/_p54D9BB12o, a za sve ostalo pogledati na  - http://geneza.rs/

*

Kompanija Geneza doo osnovana 1994 godine, kada je glavna delatnost bila uvoz i izvoz sirovina za prehrambenu industriju.

U 2014. kompanija je izgradila svoju prvu sušaru za proizvodnju sušenih povrća i začinskog bilja.

U...

detaljnije
Pon, 27.05.2019 - 17:17

Direktor poslovnog inkubatora iz Sente, Davor Marinković, obišao je pogon štamparije Čikoš, 23 maja, u okviru IPA projekta PROSOCENT, saradnje inkubatora iz Sente i Segedina, da bi se upoznao sa načinom rada u socijalnom preduzetništvu, preduzeću koje ima višegodišnje iskustvo zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Pet, 24.05.2019 - 09:42

Samo u DDG:

  • Bluze od 299,00 rsd
  • Majice od 299,00 rsd
  • Haljine od 999,00 rsd

Dok traju zalihe!

Mislimo na Vas!
DDG Fashion

Pet, 24.05.2019 - 06:36

Direktor Siemens fabrike u Subotici, Francesc Espriu Cabedo sastao se sa direktorom tehničke škole u Subotici „Ivan Sarić’“ Željkom Rajčićem, i tom prilikom razgovarao o nastavku saradnje na polju edukacije.

Direktori su na sastanku pored razgovora o dosadašnjoj saradnji, razmatrali i mogućnost o proširivanju saradnje, tako da učenici sa smera Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, pored profila koji su uključeni u dualno obrazovanje, krenu sa praksom u Siemens fabriku od  sledeće školske godine.

Prilikom posete organizovan je obilazak škole, a direktor Siemens fabrike i Siemens tim upoznali su neke od učenika koji su učestvovali na republičkom takmičenju u programiranju CNC mašina, videli su radove učenika koji su urađeni na CNC mašinama, a učenici prve godine...

detaljnije
Čet, 23.05.2019 - 09:44

Regionalne razvojne agencije Slavonskog Broda i Subotice u saradnji sa turističkim klasterima Subotica-Palić i "Slavonska košarica" iz Broda, uz učešće brojnih turističkih radnika, turističkih vodiča i greetera, organizovale su studijsko putovanje, probne turističke pakete obilaska znamenitosti severne Bačke i istočne Slavonije. Na ovim pilot-rutama, definisanim kao Eko-ruta, Gatro ruta i Rekreacijska ruta učestvovali su predstavnici razvojnih agencija, radnika u turizmu i novinara u datom regionu. Pored ocene turističkih sadržaja ravničarskog regiona, cilj putovanja bilo je i upoznavanje preduzetnika i delatnika u branši turizma i ugostiteljstva, te razmena iskustava.

U sklopu projekta napravljena je i turistička mapa regiona, u koju su...

detaljnije
Pon, 20.05.2019 - 13:27

Poslednji od deset Organik info dana planiranih preko projekta “Organic Bridge-Organski most”, organizovan je u saradanji sa Javnim komunalnim preduzećem “Prostor” u Somboru na pijaci „U lancima“ u subotu, 18. maja 2019. godine. Tokom promocije predstavnici Udruženja TERRA’S iz Subotice su informisali potrošače o organskim proizvodima, a posebno prepoznavanju nacionalnog i EU znaka kojim se oni sertifikuju i označavaju. Cilj je upravo bio, da se prezentacijom domaćih organskih proizvođača i njihovih proizvoda, a sve uz degustaciju, skrene pažnja potencijalnim kupcima na koji način mogu da provere da li je u pitanju organska proizvodnja.

Koordinator projekta, Savo Duvnjak, je izrazio zadovoljstvo što među zainteresovanim nisu bili samo...

detaljnije
Pon, 20.05.2019 - 12:50

Mali vašar rukotvorina i craft piva u ulici Age Mamužića za Noć muzeja.

Ned, 19.05.2019 - 16:04

Tokom zadnjih dana ovog vikenda u Restoranu Dvor  (https://www.facebook.com/dvor.restoran/) za goste je pripremljen meni moderne italijanske kuhinje.

U prilogu nekoliko ilustracija sa sinoćne večeri gde su atmosferu ulepšali domaći "Hajoši.

***

Meni je bio:

Karpaćo od tune sa šparglama - espuma parmezana, čeri paradajz u panko prezli, dehidrirana crna maslina, bazilika gel.

Bella Italia - rižoto sa šafranom i pilećom džigericom, rolna od gambora sa ćuretinom na aromatičnom tramenzimu, sosom od smrča i rakova, pohovani prokelj sa sosom od parmezana i bosiljka.

Pepozo/Saltimbocca -...

detaljnije
Ned, 19.05.2019 - 13:50
Subscribe to Privreda