Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

U cilju uspostavljanja saradnje između organskih farmera, distributera i potrošača, Udruženje TERRA’S je, 2. marta 2018. godine, organizovalo prvi Organik info-dan u prodavnici „BioPijaca“ u Subotici. U narednih godinu dana u planu je Novi Sad, Bečej, Sremski Karlovci i Sombor. Pored degustacije, promocija je podrazumevala upoznavanje potrošača sa znakom sertifikovanog organskog proizvoda, o čemu je govorila, Snježana Mitrović, iz TERRA’S-a, dok je, Srđan Radulović, vlasnik „BioPijace“ ukazao na značaj uspostavljanja poverenja na relaciji kupac-distributer-farmer. Prisutni su imali priliku da razgovaraju i sa Arpadom Čikošem, organskim farmerom iz Totova sela.

Info-dan je jedna od aktivnosti projekta “Organic Bridge - Organski most” koji se...

detaljnije
Sub, 03.03.2018 - 17:54

Veganski restoran Manna kod centralne autobuske stanice otvorem u januaru ove godine privlači goste ljubitelje veganske ishrane sa dobrom ponudom hrane a naravno i cenama istih.

Restoran je radi od 08 do 22.00 - 24.00 i ima dva odeljka za pušače i nepušače.

Više o tome od konobara Zorana uprilogu.

Čet, 01.03.2018 - 20:00

Jedan od ređih dana na Buvljaku kada je poveći minus ostavio pozatvarane lokale i prazne tezge na Buvaljku.

No uvek ima izuzetaka...

Čet, 01.03.2018 - 18:16

Antikvarnica Francuz u hotelu Galeria je istovremeno i zalagaonica.

Možete naći razni lijepih stvari u jednom veoma prjatnom prostoru.

Pon, 19.02.2018 - 13:22

U prostorijama Visoke tehnička škola strukovnih studija Subotica, prošle nedelje, svečano je potpisan ugovor o stipendiranju studenta Davora Horvackog od strane kompanije Studio Present iz Subotice.

Davor je student 3. godine Visoke tehničke škole strukovnih studija na smeru tehničke informatike.

Njemu je uručena stipendija u vrednosti od 180.000 dinara.

Subotička firma Studio present godinama sarađuje sa Visokom školom strukovnih studija, a ovo je prvi put da su dodelili stipendiju nekom od studenata jer su prepoznali njegov talenat.

Više fotografija pogledajte ovde - https://www.vts.su.ac.rs/vest/nova-stipendija-za-naseg-studenta-1

Pon, 19.02.2018 - 10:51

Dođite dok traju zalihe !

E to je bila poruka dok je trajalo, jer izveštaj je bio u klasi OnLine izveštavanja ko i video prilozi koji su išli direkto sa terena  - prostorija FK Tavankut.

U prilogu izveštaj reportera sa lica mesta Tomislava Mačkovića.

***

Da je vino lek za mnoge boljke dokazano je i tokom jučerašnjeg dana u Tavankutu gde su održani peti po redu dani vina.

Od davnina poznato selo po uzgoju vinove loze pre nekoliko godina ujedinilo je Tavankutske vinogradare koji ne želeći da se truju kako reče naš sagovornik  Franjo Crnković odlučili su da se bave vinogradarstvom.

... detaljnije
Sub, 17.02.2018 - 12:26

U prostorijama Startit Centra Subotica u okviru Google inicijative organizovan je događaj, veoma dobro posećen, na kom su predstavljeni Google servisi za unapređenje i oglašavanje namenjenih malim i srednjim preduzećima i preduzeticima.

Domaćini događaja su bili agencija za digitalni marketing POSH 33 i Startit Centar Subotica.

Ispred POSH 33 se obratio Branimir Cigale a Željko Crnjaković ispred Startit Centra.

Video zapisi u prilogu.

 

Pon, 12.02.2018 - 20:39

U subotu 10.2.2018.god u Starom Žedniku održan je VII “Mali sajam semena” u organizaciji Z.Z. STO-VET. (http://www.stovet.rs/)
 

Na sajmu je prisustvovalo 11 semenskih kompanija,pet hemiskih kuća i četiri predstavnika najvećih vodećih proizvođača đubriva.

Pored njih podršku sajmu svojim prisustvom su dale dve osiguravajuće kuće, dve banke i jedan distributer nafte. Sve kompanije su predstavile svoj prodajni program za 2018.god. koji će zemljoradnici moći da kupe u zemljoradničkoj zadruzi STO-VET.

Po rečima organizatora Džamila Džavića ciljevi sajma su u potpunosti ostvareni: Uspostavljen je i obnovljen kontakt između...

detaljnije
Sub, 10.02.2018 - 23:04

AIK Banka obogatila je svoju ponudu modelom štednje sa stepenastom isplatom kamate, gde kamata zavisi od perioda u kome se depozit nalazi u toku oročenja, uz više kamatne stope po proteku određenog perioda i garantovane kamatne stope za protekli period.

Prednosti stepenastog modela štednje, pored mogućnosti da klijent ostvari višu kamatnu stopu na duži period, jeste i mogućnost razoročenja štednog uloga pre isteka ugovorenog roka oročenja, uz priznavanje kamate za izdržani period. Sredstva se oročavaju na period do 36 meseci, a visina kamatne stope ide do 1.6% godišnje. Ponudom stepenaste štednje, AIK Banka nastoji da nagradi lojalnost štediša, dok istovremeno pruža osećaj sigurnosti, jer im obezbeđuje raspoloživost sredstava u svakom trenutku uz isplatu atraktivne kamate.

... detaljnije
Sub, 10.02.2018 - 10:29

Proverite - 30% popust na "Novu kolekciju" u DDG butiku!

Uto, 30.01.2018 - 16:05

U skladu sa najnovijim standardima Intesa Sanpaolo grupacije, a u korak sa aktuelnim svetskim trendovima, Banca Intesa je otvorila novu
ekspozituru u ulici Dimitrija Tucovića 2, u Subotici. Ekskluzivni prostor u kom klijenti imaju mogućnost da iskuse savremeni način bankarske usluge je treći tog tipa u Srbiji.

Komforan prostor od oko 500 kvadratnih metra opremljen je tako da se klijenti osećaju što prijatnije, a u okviru ekspoziture mogu da pročitaju novine ili koriste besplatni bežični internet (WiFi). Na samom ulazu je smešten Info pult, mesto dobrodošlice na kojem klijenti mogu da dobiju odgovore na pitanja i odakle će biti upućeni ka ostalim delovima ekspoziture. Za još veću udobnost i bolju komunikaciju, uvedene su i sedeće blagajne.

Poseban deo objekta...

detaljnije
Pon, 29.01.2018 - 13:02

Jedan obilazak izloga prodavnica užeg centra grada ukazuje na kupovnu moć Subotičana. U pokušaju da se oslobode zaliha pred novu sezonu, a ponegde i iz drugog razloga, izlozi su oblepljeni dramatičnim sniženjima cena i informacijama o totalnoj rasprodaji i zatvaranju istih.

Zanimljivija je informacija da neke "second hand" prodavnice daju popust od čak 70% ?!

 

Ned, 28.01.2018 - 19:22

Svoj sedamnaesti rođendan, ulazak u punoletstvo, red vitezova vina „Arena zabatkiensis“ su obeležili obrednim izlaskom u vinograd Boni Lasla, na Radanovacu, u ponedeljak, 22. januara ove godine.

O zaštitniku vinara sv. Vinku pogledati recimo ovde - http://narodni.net/22-sjecnja-blagan-svetog-vinka-ili-vincekovo/

Svi važni detalji ceremonije i detalj o presi za vino staroj skoro 120 godina pogledajte u prilozima...

 

Pon, 22.01.2018 - 17:07

Posetite prodavnicu Optika Gilmor na adresi Braće Radić 5 gde ćete dobiti kompletnu uslugu za izbor i servis vaših naočari.

Ned, 21.01.2018 - 14:33

Želite poslušati svoju L(ong) P(lay) ploču? Pokušajte u cafe poslastičarnici Momento. Ponesite je i dajte Pipetu, menadžeru cafea, da vam je pusti na Marantz gramofonu da čujete pucketanje vinil zapisa koje je vas ranije mučilo dok ste slušali ploče.

A možete i prelistati neku od knjiga po izboru i naravno popiti čaj ili kafu, uopšte, bilo šta sa "povećeg" menija u lokalu.

 

Pon, 15.01.2018 - 22:51
Pon, 15.01.2018 - 16:29

Posle više od mesec dana na malom korzou završen je Winterfest i ekipe su krenule u demontažu tezgi.

Ned, 14.01.2018 - 15:36

Šetnja Buvljakom za vikend 13. januar potvrđuje da gosti iz Mađarske vole brzu hranu, a da to uviđaju preduzetnici i postavljaju nove kioske gde god mogu da ih stave.

Više detalja u prilogu i sa zelene pijace Buvljaka, a na kraju obavezno svratite po baklave u "Istanbul".

Sub, 13.01.2018 - 16:18

U vinskom podrumu restorana Plava riba danas je održana ceremonija osvećenja mladog vina koju je vodio Palatinuš Ištvan, župnik crkve svetog Jurja. Prisutni su bili vinari i gosti vlasnika vinarije DiBonis, Boni Lasla koji je pre ručka ukratko predstavio nove vrste vina koje su od sada na raspolaganju za goste restorana, između ostalog i netipično za ovo područje, vino malvazija.

Sre, 27.12.2017 - 18:13

Detalj obraćanja Tivadara Bunforda zaposlenima u kompaniji Masterplast.

 

Drage Koleginice i Kolege!

Na kraju svete mise zahvaljujem se velečasnom Ištvanu Patinušu i kantorki Apoloniji Pinter.

Poštovani Masterplastovci!

Za vreme čekanja rođenja Isusa Hrista, treba da nas obavije osećaj zajedništva, osećaj ljubavi. U ovo vreme treba pružiti jedan drugom ruku i oprostiti, ako je tokom godine došlo do nekog nesporazuma ili uvrede.

U današnje vreme je postala velika potreba za ljubavlju među ljudima, za oproštaj i za poštovanje drugih.

Želim svima vama da ljubav i mir krasi predstojeće praznike.

Za vreme praznika pravi ljudi se pomire. Lepotu praznika ne smemo meriti sa vrednim...

detaljnije
Sub, 23.12.2017 - 18:52
Subscribe to Privreda