Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

Na obeležavanju Dana MZ Verušič, 12.decembra, između ostalog razgovarano o mogućoj realizaciji projekta proizvodnje biogasa a uz put i elekrične energije i tople vode, prilikom tretiranja stajnjaka koji se kasnije vraća na njive. U Srbiji takvih pogona trenutno ima 12 a ideja je došla iz Nemačke gde je to u funkciji preko 25 god.

Čitav projekat pod nazivom Verušič je dobio podršku od GIZ-a ali problem je što su poljoljprivrednici ovde udruženi u zadrugu a takvo nešto još ne prepoznaje naš sistem da bi ga mogao finansirati.

Sre, 13.12.2017 - 21:10

U restoranu Spartak, u okviru prostora Zanatskog doma, obeleženo 250 godina zanatsva u našem gradu, podelom plaketa kao i prestavljanjem knjige - monografije u kojoj je prikazano 250 godina postojanja i rada zanatlija u Subotici.

Uto, 12.12.2017 - 16:50

Ovogodišnji novogodišnji, božićni, kako sve, vašar otvoren je zvanično u 18.00 na Malome korzou.

Posle uvodnih informacija Ilinke Vukoje, direktorice JP Subotičke pijace, zamenica gradonačelnika Timea Horvat se obratila prisutnima na mađarskom jeziku dok je ispred gradske samouprave vašar otvorio Veljko Vojnić, potpredsednik skupštine grada.

Vašar će biti otvoren do pravoslavne nove godine.

Uto, 05.12.2017 - 23:19

AIESEC, organizacija mladih u Subotici, organizovala je projekat „Marketing Mix“ 29. novembra u Start-it Centru gde su se odazvali mnogi mladi kako bi čuli marketing stručnjake iz svoje okoline i naučili nešto novo o digitalnom marketingu.

Govornici koji su učestvovali na događaju bili su: Monika i Darko Videnov, Branimir Cigale i Milan Komnenov. Profesor na Ekonomskom fakultetu u Subotici, Marić dr Dražen je otvorio svojim govorom događaj i naglasio značaj marketinga u savremenom poslovanju. Prikazao je značaj formalnog obrazovanja, a i poseban naglasak stavio na neformalno obrazovanje gde mladi mogu na praktičan način da primene prikupljeno.

Monika i Darko su naveli primere digitalnog marketinga iz ličnog iskustva sa klijentima u start up-u Videnov Digital i priznali da...

detaljnije
Ned, 03.12.2017 - 11:16

U u prostorijama Infostud grupe, u hotelu Galerija,  danas su potpisani ugovori o stipendiranju dvoje studenata Stefan Stanić sa Visoke tehnička škole strukovnih studija i Dajana Tolj sa Ekonomskog fakulteta od strane kompanije Infostud.

Više o tome u dva priloga UŽIVO iz prostorija Infostud grupe od Branimira Gajića, direktora kompanije direktno.

Sub, 02.12.2017 - 00:42

Ovaj prilog o malenoj ali dobro snabdevenoj prodavnic je primer kako se neko hrabo, a ovog puta i pametno, odluči da ode u preduzetničke vode razmišljajući pri tome da je u nekom