Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović otvorio je danas Regionalni inovacioni startap centar na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Zvaničnom otvaranju startap centra, u čiju je izgradnju i opremanje Vlada Republike Srbije uložila nešto više od 40 miliona dinara, prisustvovali su i ministar za inovacije i tehologije u Vladi Mađarske, Laslo Palkovič, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i dekan Ekonomskog fakulteta Aleksandar Grubor.

Mi nemamo ni naftu ni gas, ali zato imamo izvanredne inženjere, izvanredne ekonomiste i logično je da se trudimo da se i u manjim sredinama osnivaju startap kompanije i što više inovacionih kompanija, izjavio je, obraćajući...

detaljnije
Pet, 06.12.2019 - 14:46

Dana, 26.11.2019. godine Upravni odbor Stručnog udruženja za distribuciju prirodnog gasa u proširenom sastavu održalo je svoju petu sednicu u prostorijama JKP „Suboticagas“.

Na dnevnom redu su se našli - aktuelno stanje u delatnosti Javnog snabdevanja prirodnim gasom, kao i prezentacija novih proizvoda za srpsko tržište firme „Kristály” Kft iz Šiofoka sa proizvodima  ISIFLO iz Norveške i CIMBERIO iz Italije.

Na sednici su učestvovali predstavnici distributera i tehnički rukovodioci.

Uto, 26.11.2019 - 20:34

DDG Fashion - Najbolji odnos Cene i Kvaliteta!

Iskoristite poslednju nedelju sa -50% POPUSTA na CELOKUPAN asortiman!

Dođite i uverite se sami!

Pon, 25.11.2019 - 19:10

22.11.2019.g. na Otvorenom univerzitetu održana je otvarajuća konferencija projekta REGIJA IT ZAJEDNICE - “Stvaranje i podsticanje zajedničke prekogranične preduzetničke IT zajednice” koji realizuju Otvoreni univerzitet Subotica Doo, Učilište Studium Vukovar, Razvojna agencija Vukovar d.o.o. i Regionalna razvojna agencija Panonreg Subotica u okviru Interreg – IPA prekograničnog programa Hrvatska - Srbija.

U ime vodećeg partnera Vladimir Perović, Rukovodilac sektora za upravljanje projektima Otvorenog univerziteta Subotica je pozdravio prisutne, zatim predstavio projekat i aktivnosti koje će biti realizovane u Subotici, a Ivana Peranović sa Učilišta Studium Vukovar je govorila o aktivnostima koje će biti realizovane u Vukovaru.

Glavni cilj projekta je podstaći...

detaljnije
Pon, 25.11.2019 - 16:21

Predsednik republike Aleksandar Vučić, obišao je danas firme Goodwill Pharm i Podrum Palić, u pratnji Ištvana Pastora, predsednika Skupštine AP Vojvodine.

U prilogu saopštenje za medije, kao i video zapis izjava za medije.

Sub, 23.11.2019 - 17:48

U okviru obilazaka projekata vezanih za Fondaciju prosperitati, danas je na Paliću svečano otvorena novoizgrađena Hladnjača i Destilerija u okviru porodične firme ANDEX.

Vrpcu su presekli: Ištvan Pastor, Lajoš Čakanj i Levente Mađar

U prilogu informacija i nekoliko ilustracija...

 

ANDEX - osnovan je 1992.godine u Subotici kao društvo sa 100% privatnim kapitalom, porodično orijentisanog upravljanja i rukovođenja, transgeneracijske strukture.

Struktura delatnosti pokriva primarne, sekundarne i tercijarne sektore privrede.

U poslednjoj deceniji, zabeležen je ogroman rast u pogledu vrste delatnosti koje se obavljaju kao i u pogledu razvojnih planova za tekući i...

detaljnije
Sub, 23.11.2019 - 10:59

U nedelji italijanske kuhinje, uz zvuke tamburaškog orkestra Ravnica, Ružica Jukičić, glavna šefica a la carte restorana De llLuca u Brelama pripremala je večeras hranu gostima u prepunom restoranu Dvor.

Podršu pri tome joj su jojpružili glavni šef restorana Mozzarella Osteria, Dejan Stanković, Dragan Zvekić, šef restorana Dvor i Ivan Beneš poslastičar.

Pet, 22.11.2019 - 23:21

Saopštenje...

U Subotici je svečano otvorena nova fabrika kompanije Goodwill Pharma, koja uključuje proizvodni pogon, najsavremeniju laboratoriju za fizičko-hemijska i mikrobiološka ispitivanja, magacin i upravnu zgradu.

Goodwill Pharma je farmaceutska kompanija koja posluje u Srbiji od 2003. godine, a izgradnja proizvodnog pogona počela je krajem 2017. godine. Za nepune 2 godine, izgrađena je nova poslovna jedinica na 4000 kvadratnih metara, sa proizvodnim pogonom godišnjeg kapaciteta od 15 miliona jedinica.

Investiciju vrednu 4,7 miliona evra, pomogla je Vlada Mađarske preko Fondacije Prosperitati davanjem finansijske pomoći u iznosu od 1,4 miliona evra.

... detaljnije
Pet, 22.11.2019 - 18:32

Subotički medari iz udruženja Pčela u svom nizu obilazaka škola u edukaciji osnovaca o značaju pčela i meda danas su bili u Os Sečenji Ištvan i organizovali deci medeni doručak.

Pon, 18.11.2019 - 21:04

Stigla je Nova Kolekcija u DDG!
Iskoristite -50% popusta na SVE!
Popust se obračunava na kasi.

Vaš DDG Fashion

Pon, 18.11.2019 - 20:05

Povodom velikog godišnjeg JYSK druženja zaposlenih, JYSK Srbija zatvara sve svoje prodavnice u nedelju i ponedeljak, 17. i 18. novembra. Zaposleni će uživati u slobodnim danima jer će na njihovo mesto “uskočiti” direktor prodaje i četiri regionalna menadžera za Srbiju.

Kao i svake godine, JYSK organizuje veliko godišnje druženje zaposlenih, koje se ove godine održava 17. i 18. novembra, kada će sve prodavnice biti zatvorene kako bi se zaposleni mogli opustiti i zabaviti sa svojim kolegama.

U ponedeljak će raditi samo prodavnica u Kragujevcu u sklopu tržnog centra čija politika ne dozvoljava zatvaranje prodavnica dok traje radno vreme tržnog centra. Iako će ova radnja biti otvorena, divno je znati da zaposleni u njoj ipak dobiti slobodan dan. Naime, direktor prodaje i...

detaljnije
Ned, 17.11.2019 - 09:57

Interaktivne edukativne radionice za mlade o preduzetništvu u okviru StartUp karavana #za5

Subotica, 15.11.2019. godine – Više od 30 studenata i učenika srednjih škola u Subotici imali su priliku da učestvuju u edukativnim radionicama na temu pokretanja sopstvenog biznisa. Ovom prilikom, mladi su se informisali o najmodernijoj poslovnoj metodologiji za pokretanje biznisa, koja na jednostavan način ispituje validnost poslovne ideje i dodatno se edukovali kako da otvore nove perspektive u StartUp okruženju. Tokom radionice studenti i srednjoškolci su praktičnim radom dobili mogućnost da grupno testiraju poslovne ideje pre nego što krenu u konkretno pokretanje biznisa, ulaganje i korišćenje svih potrebnih resursa.

Drugi deo radionice bio je rezervisan za...

detaljnije
Pet, 15.11.2019 - 16:57

Muška Kolekcija u butiku DDG Fashion!

Iskoristite -50% popusta na kasi na Celokupan asortiman!

Sre, 13.11.2019 - 15:45

Razvojni fond AP Vojvodine u saradnji sa Gradskom upravom grada Subotice organizovao je danas u Plavoj sali Gradske kuće prezentaciju kreditnih linija Fonda namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim licima i preduzetnicima. Predstavljeni su  krediti za investicije, subvencionisane kamate u turizmu, kupovina poljoprivrednog zemljišta i mehanizacije, IPARD program.

Šef odeljenja za analizu tržišta, razvoj kreditnih linija i marketing u sektoru za kredite u Razvojnom fondu AP Vojvodine Jelena Trenkić istakla je da je Razvojni fond Vojvodine i u 2019. godini kao i u prethodne godine opredelio ukupno dve i po milijarde za sve kreditne linije.

- Sredstava ima...

detaljnije
Sre, 13.11.2019 - 15:21

Prva dva mesta odneo gost iz Slobodan Senić iz Rače Kragujevačke, koji je po prvi putadošao na ovo takmičenje, dok je treće mesto dobila destilerija Stanišić.

Slobodna procena da je ovo do sada bila najposećenija i najuspešnija manifestacija sa preko tri hiljade posetilaca. A oboren je evropski regord što se tiče broja uzoraka rakije od kajsije koji ih je bilo 93.

Preko 500 stotina uzoraka je bilo doneto na testiranje.... Žiri nije mogao da primi više jer su imali samo dva ipo dana  za probu.

Live detalj na FB pogledajte ovde - https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/462549181049693/

Sub, 09.11.2019 - 17:45

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović, i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban obišli su danas poljoprivredna gazdinstva Ištvana Kočmara u Subotici, Atile Hegeduša na Kelebiji, Josipa Mamužića u Ljutovu i Andreja Kolara, u Bajmoku. Ministar je izjavio da su ispunjena dva velika zahteva poljoprivrednih proizvođača koja se odnose na davanje državne zemlje u zakup na deset godina i formiranje nacionalne referentne laboratorije što, kako je rekao, znači da će se mleko od trećeg kvartala naredne godine premirati po kvalitetu umesto dosadašnjeg premiranja po litru, bez obzira na kvalitet.

- Dva puta mesečno ljudi iz nacionalne referentne laboratorije, posebnim vozilima, s posebnom opremom...

detaljnije
Sre, 06.11.2019 - 10:44

Na šetalištu, pod svetim trojstvom, nastavak vašara u centru grada. 

Ovog puta je došao na red manifestacija Dani svinjokolja - Meat & Eat u novoj verziji.

Na fotografijama vidite šta se može s nogu pojesti ako ogladnite u gradu narednih dana, dok ovako služi vreme.

Uto, 05.11.2019 - 12:05

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorili su danas fabriku nemačke kompanije „B+B Thermo-Technik GmbH“ za proizvodnju termotehničkih senzora, koja će, kako je najavljeno, zaposliti 100 radnika. Reč je o investiciji vrednoj milion evra.

Fabrike koje vidimo danas, ovde u Industrijskoj zoni u Subotici, simboli su privredne saradnje sa zemljama iz celog sveta. Spremni smo za nova direktna ulaganja u zonama koje smo izgradili i opremili širom AP Vojvodine. Cilj nam je da stopa nezaposlenosti u AP Vojvodini bude ispod 8 procenata i to će biti naš najznačajniji rezultat – naglasio je Mirović.

Kako je predsednik...

detaljnije
Čet, 31.10.2019 - 19:54

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović, i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban obišli su danas poljoprivredna gazdinstva Norberta Engija na Šupljaku, Helene Danji Šomođi u Hajdukovu i Bele Katona, u Bačkim Vinogradima. Ministar Nedimović je izjavio da će država od sredine novembra ukinuti vakcinaciju protiv klasične kuge svinja i da će i uzgajivači svinja od sledeće godine imati mogućnost dugoročnog zakupa državnog zemljišta.

Ministar Nediimović je, obraćajući se medijima nakon obilaska farme svinja Norberta Engija u Šupljaku, rekao  da postoje dve stvari o kojima se pričalo prethodnih 30 godina, a koje su realizovane u minulih šest meseci.

– To je priča o...

detaljnije
Uto, 29.10.2019 - 19:44

Halloween Nedelja Kupovine!

SVE U POLA CENE!

Vaš DDG Fashion

Uto, 29.10.2019 - 19:30
Custom Search
Subscribe to Privreda