Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

Serijal "vašara" kod spomenika svetog trojstva se nastavio sa gastro festivalom "MEET&EAT" koje će trajadi do subote u noć 27.juna.

Sveže kuvana hrana vas čeka na štandu "Kod Gujaša" - Udruženja za uzgoj svinja rase mangulica Vojvodine.

Uto, 23.06.2020 - 15:32

Zbog aktuelne situacije (covid19), proslava je odlažena do vremena kada će poznati kuvari iz regiona koji su obeležili protekle dve godine rada restorana imati mogućnost normalnog putovanja.

Do tada želimo se zahvaliti Executive Head Chef Mozzarella Osteria i predsedniku kulinarske federacije Srbije Dejanu Stankoviću koji je pokretač naše kulinarske priče, tvorac jelovnika i najbolji prijatelj našeg restorana zajedno sa svojom predivnom porodicom.

Zahvaljujemo se poznatom Saši Mišiću koji je bio naš prvi gost i pokrenuo gastronomske događaje koji su postajali sve popularniji, a na njima su gostovali najbolji kuvari i poslastičari regiona: Stevo Karapandža, Ružica Jukičić,...

detaljnije
Uto, 16.06.2020 - 08:43

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici ove godine upisuje studente na sledeće studijske programe (osnovne studije u trajanju od 3 godine) na srpskom i na mađarskom nastavnom jeziku:

  • - Elektrotehnika
  • - Informatika
  • - Inženjerski menadžment
  • - Mašinstvo
  • - Mehatronika

Detalje o studijskim programa možete dobiti na adresi https://www.vts.su.ac.rs/studije/studijski-programi.

Škola je ranije pokrenula online servis za pripremu polaganja prijemnog ispita. Na web...

detaljnije
Pet, 05.06.2020 - 17:31

Social Impact Award je edukativni program i takmičenje ideja za mlade kojim razvijamo i implementiramo inovativna rešenja za najveće svetske probleme. Naša misija je da promovišemo duh društvenog preduzetništva među mladima i predstavimo im mogućnost da im to bude karijera. Osim u Srbiji, ovaj program postoji u još 20 zemalja sveta. Jedan od ciljeva Razlivališta kada je SIA program u pitanju je aktivacija mladih iz cele Srbije. Pravo učešća na SIA konkursu imaju svi državljani Srbije uzrasta od 15 do 30 godina, a sam proces apliciranja vrši se putem linka: https://apply.socialimpactaward.net/serbia/.

Konkurs za apliciranje otvoren je do 15. juna u ponoć, a prijava se...

detaljnije
Uto, 02.06.2020 - 19:03
  • EBRD pokreće platformu za onlajn učenje i savetovanje za mikro, mala i srednja preduzeća tokom krize
  • Platforma na kojoj mogu da se nađu stručni saveti u vezi sa upravljanjem novčanim tokovima i postupanjem u odnosu na dobavljače i zaposlene u kriznoj situaciji
  • Program ima za cilj da pruži savete za više od 10.000 preduzeća u 30 zemalja

EBRD pokreće platformu za onlajn učenje i savetovanje, čije će korišćenje biti besplatno, za mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) suočena sa ekonomskim efektima pandemije koronavirusa. Ova preduzeća u privatnom vlasništvu su od vitalnog značaja za ekonomije u regionima u kojima EBRD posluje.

Program EBRD „Saznajte kako da ... tokom krize“, koji je dostupan na platformi Banke „Akademija za prenos znanja i...

detaljnije
Čet, 28.05.2020 - 17:04

AMETEK donacija Crvenom krstu Subotica kao doprinos lokalnoj zajednicu u borbi sa posledicama Korona virsuom

AMETEK, kao društveno odgovorna, multinacionalna kompanija ima i svoju fondaciju. Misija Ametek fondacije je da Ametek kolegama u celom svetu pomogne tako što će svojim delovanjem pozitivno uticati na njihove lokalne zajednice, s naglaskom na zdravstvo, dobrobit zajednice, socijalnue usluge, ali i na obrazovanje.

Usled velikih problema sa kojima se ceo svet suočio u borbi sa Corona virusom, AMETEK fonacija je pokrenula svoju globalnu akciju, ne samo u SAD, već i u drugim zemljama u kojima posluje. Iako su SAD trenutno zemlja koja trpi najveće posledice izazvane Korona virusom, AMETEK...

detaljnije
Čet, 14.05.2020 - 15:07

U Subotici na mestu nekadašnjeg bioskopa Zvezda, 2020. godine subotički Karitas otvara PEKARU. Uz austrijsku pomoć i stručnu pomoć.

http://www.gragger.at pekare

Ovo će biti moderna ali na tradicionalan način zasnovana specijalizovana pekara sa pecivom ispečenim u pećima na drvo i po domaćim receptima. Ova pekara želi da obezbedi posao ovdašnjim građanima. Prihod će prvenstveno biti namenjen za razvoj dobrotvornih i socijalnih potreba. Glavni moto nam je “Naučiti ljude loviti ribu a ne deliti im ih! ”Ovo je investicija koja se može razvijati na duge staze, koja se izdržava od samostalno ostvarenih prihoda i može se proširivati!

... detaljnije
Uto, 12.05.2020 - 23:19

Kompanija Lidl Srbija obaveštava potrošače da će Lidl prodavnice od petka raditi prema regularnom radnom vremenu do 22 časa

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o ukidanju vanrednog stanja i prestanku zabrane kretanja, većina Lidl prodavnica u Srbiji od petka 8. maja vraća se na radno vreme od 8 do 22 h, dok će pojedine prodavnice u Beogradu i Subotici, otvarati vrata sat vremena ranije, od 7 časova. Uvek aktuelna radna vremena svih Lidl prodavnica u Srbiji pratite na zvaničnoj stranici kompanije na linku lidl.rs.

Tokom vanrednog stanja ispunili smo zadatak od važnosti za sve građane Srbije punom snabdevenošću polica, ujedno vodeći računa o zaposlenima i potrošačima. Trud svih iz Lidla Srbija doprineo je da istinski budemo tu,...

detaljnije
Pet, 08.05.2020 - 10:55

Paradajz iz Makedonije odličan 180 - 200 kg, mladi kropir 200 din, a na akciji pred prvi maj i 100 din. Srebrenjak 80 din - vez. Jagode 400, retko 350 fin/kg. Ostalo na fotografijama.

A bingo je bio krompir od 100 din/kg. gde prodavačica objašnjava zašto je cena tako niska

- https://www.instagram.com/p/B_ju73XBd51/

Sre, 29.04.2020 - 12:16

IZVRŠENA PRIMOPREDAJA DONACIJE 22 BICIKLA VENERA BAJK ZA POMOĆ VOLONTERIMA CRVENOG KRSTA IZ SEDAM GRADOVA I OPŠTINA SA TERITORIJE VOJVODINE

Apatin 24.04.2020. godine

Danas je u prostorijama Crvenog krsta Apatin, upriličena podela donacije bicikala koje fabrika za proizvodnju bicikala VENERABIKE iz Subotice u saradnji sa Atletskim klubom Apatin, dodelila Crvenom krstu Vojvodine. Primopredaji donacije prisustvovao je i predsednik Opštine Apatin, Milan Škrbić. Primopredaji donacije prisustvovali i predstavnici sedam gradskih i opštinskih organizacija Subotice, Sombora, Kule, Odžaka, Vrbasa, Žitišta i Apatina kojima su donirana bicikla predata u trajno vlasništo, isključivo u svrhu korišćenja za...

detaljnije
Pet, 24.04.2020 - 14:23

I pored maske na licu ipak se od danas lakše diše...

Pri dolasku na Mlečnu pijacu biće te ljubazno zamoljeni da stavite masku na lice.

U prilogu par momentata i komentara kupca i prodavaca na zelenim pijacama Mlečne i tržnice na Buvljaku.

Uto, 21.04.2020 - 15:17

Kompanija Lidl Srbija je podržala inicijativu UNICEF-a za obezbeđivanje zdravstvene opreme i donirala milion i po dinara za kupovinu zaštitnih vizira za 5.200 zdravstvenih radnika širom Srbije, a u cilju podrške zajednici i zdravstvenom sistemu Srbije u okolnostima širenja epidemije virusa Covid-19.

Sagledavajući potrebe zdravstvenih ustanova u novonastaloj situaciji, UNICEF je pozvao sve kompanije dobre volje da se pridruže prikupljanju novčanih sredstava kojim će se obezbediti što bolji uslovi lečenja zaraženih virusom, ali i zaštita onih koji daju svoj veliki doprinos – zdravstvenim radnicima.

„UNICEF daje svoju punu podršku nacionalnim naporima u prevenciji i zaustavljanju epidemije Korona virusa, pre...

detaljnije
Sub, 04.04.2020 - 09:13

Beograd, 25. mart 2020. – Drogerije kompanije dm drogerie markt u Srbiji će ostati otvorene sa ciljem da se sugrađanima omogući dostupnost prehrambenih i proizvoda za higijenu i ličnu negu i time odgovori na njihove svakodnevne potrebe.

Kompanija dm je izmenila radno vreme svojih prodajnih objekata u skladu sa novim odlukama nadležnih institucija tako da će dm drogerije u zemlji raditi najkasnije do 15 časova radnim danima i vikendom. Pored toga, dm drogerije u skoro svim tržnim centrima u zemlji će nastaviti da posluju zbog značaja proizvoda koje kompanija ima u svom asortimanu.

Sve detalje o aktuelnom radnom vremenu možete da pronađete na zvaničnom sajtu kompanije www.dm.rs ili putem linka.

U cilju očuvanja javnog...

detaljnije
Sre, 25.03.2020 - 13:34

Zbog vanrednog stanja u našoj zemlji i nemogućnosti da se obezbedi nesmetan i bezbedan proces rada, kao i u cilju prevencije širenja virusa COVID -19, zaštite zdravlja svakog zaposlenog i korisnika naših usluga od danas se  obustavlja rad svih lokala i dostava hrane.

Naravno, picerija Denis će se otvoriti u momentu kada uslovi za rad ponovu budu odgovarajući. 

 

Pon, 23.03.2020 - 21:50

Kompanija „Suncokret d.o.o.“ iz Hajdukova, dobitnik je prestižnog priznanja Inovativni Preduzetnik 2019. godine koje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) u Srbiji dodeljuje osmu godinu zaredom.

Osnovana daleke 1989 godine, kompanija “Suncokret” začetnik je proizvodnje zdrave hrane u Srbiji i regionu. Osnivač Ivan Perčić, nadahnut vlastitim iskustvom dugogodišnjeg korišćenja zdrave i organske hrane pokreće proizvodnju namirnica kojih nije bilo u ponudi na ovim prostorima. Kako se kompanija razvijala i rasla iz godine u godinu, tako je i njegova ćerka Ksenija rasla uz “Suncokret” pri čemu je Ivan svu svoju ljubav prema kompaniji, kao i znanje i inovativan način razmišljanja preneo na nju kako bi ona jednog dana preuzela ovo dragoceno nasledstvo....

detaljnije
Uto, 03.03.2020 - 15:00

U Maloj gostioni na Paliću, u petak 28. februara održana je međunarodna smotra Kevidinke 2020.

Ljubitelji vina, autohtone kevidinke, imali su priliku da uživaju u vinskom vozu, te da, uz dobar zalogaj, upoznaju i ocene berbu 2019.

Organizator smotre je Arena Zabatkiensis.

(foto: Attila Szabo)

Pon, 02.03.2020 - 15:16

U prilogu više o tome govori Ankica Utornik Orčić.

Uto, 25.02.2020 - 19:42

Večeras je na Makovu sedmicu stigao specijalni kamion, za prevoz divljih životinja, koji je dopremio krdo od 60 muflona iz Češke i Slovačke. JP Vojvodinašume su kupile muflone da bi se lovište, posle dve godine mirovanja, sledeće godine moglo početi ponovo koristiti za lovni turizam,

U prilogu izjave za medije direktora JP Vojvodinašume Roland Kokai i Branislav Stanković, sa više detalja o kupovini ovih životinja u vrednosti od 45.000 eura.

***

U nastavku detaljniji tekst o ovom događaju od A. Isakov objavljen u Politici 3. marta.

***

„Mufloni sa peska“ ponovo u Subotičkoj šumi

„...

detaljnije
Uto, 18.02.2020 - 23:27

Tradicionalno na Paliću, na Velikoj Terasi, je održan "VISITOR Cycle show" firme Venera Bike sa novim modelima bicikla za 2020.

Dve stotine novih modela mogli su videti dileri i posetioci današnje prezentacije, sa posebnim naglaskom na dečije, odnosno bicikle za najmlađe.

Više o događaju, novim biciklama i planovima čujte u prilogu od Saše Sivića, vlasnika Venera Bike, a bicikle možete potražiti na sajtu - https://www.venerabike.com/

Sub, 15.02.2020 - 16:20

Subotica, 12. februar 2020. godine – Treća donacija u okviru projekta „Škola kao nacrtana za Vas“ Eurobanke realizovana je u Ekonomskoj srednjoj školi „Bosa Milićević“ u Subotici. Više od 1,2 miliona dinara prikupljenih humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce“, uloženo je u modernizaciju kabineta virtuelne banke. Nova računarska oprema biće posebno značajna učenicima obrazovnog profila „Službenik u bankarstvu i osiguranju“ koji imaju mogućnost da aktivno unapređuju svoje znanje na kvalitetan način i u realnim okolnostima.

„Veliko mi je zadovoljstvo što i u 2020. godini nastavljamo sa društveno odgovornim projektom „Škola kao nacrtana za Vas“ koji smo pokrenuli sa ciljem da u srednjim...

detaljnije
Pet, 14.02.2020 - 13:13
Custom Search
Subscribe to Privreda