Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

Na Paliću, na Velikoj Terasi održan "VISITOR Cycle show" firme Venera Bike gde su prikazani modeli bicikala za 2019.

Od 11 do 18 sati, dileri iz Srbije i regiona, kao i posetioci, mogli su da vide široku ponudu modela bicikala, od ukupno četiri stotine, koji se godišnje proizvedu na nivou 60.000 komada.

Više o tome i samoj prezentaciji pogledajte u video prilogu, a bicikle možete prelistati na njihovom sajtu - https://www.venerabike.com/

Sub, 16.02.2019 - 23:08

U četvrtak uveče održano je tradicionalno Veče Kevidinke, završni i svečani deo Međunarodne smotre kevidinke u Maloj Gostioni na Paliću.

Red vitezova Arena Zabatkiensis ove godine slavi punoletstvo, prošlo je 18 godina od 14. februara 2001. godine, kada je održana osnivačka skupština. U znaku ovog jubileja, podeljene su zahvalnice srpskim i mađarskim vinarima koji su se prijavili na takmičenje.

Najbolju Kevidinku, u konkurenciji 22 vinara i vinarija, i titulu Barjak vina ponela je kevidinka porodice Kovačević iz Bačkog Sokolca.

tekst i fotografija: SZABO Attila
 

Sub, 16.02.2019 - 16:15

NOA NOA jedan od najboljih Skandinavskih brendova ponovo u DDG Fashion buticima! Visok kvalitet po povoljnim cenama!

Sre, 13.02.2019 - 11:35

Član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Akoš Ujhelji uručio je ugovore o dodeli sredstava za realizaciju projekata u oblasti ostvarivanja javnog interesa putem organizovanja i održavanja sajamskih manifestacija i izložbi u 2018. godini na teritoriji grada Subotice. Na prigodnoj svečanosti, održanoj u Plavoj sali Gradske kuće, ugovori su dodeljeni predstavnicima osam udruženja koja su pravo na bespovratna sredstva ostvarili po Konkursu za refinansiranje troškova organizovanja i održavanja sajamskih manifestacija i izložbi u 2018. godini, u ukupnom iznosu od 2,5 miliona dinara.

Akoš Ujhelji je, obraćajući se medijima, izjavio da je 6. decembra 2018. godine raspisan konkurs za refinansiranje troškova održavanja sajamskih manifestacija i izložbi privrednog...

detaljnije
Uto, 12.02.2019 - 16:06

Po osmi put u Starom Žedniku zemljoradnička zadruga STO-VET organizovala je Sajam malog semena.

Po oprobanoj šemi, na sajmu su se predstavile semenske kuće, kompanije koje se bave zaštitom bilja, Banka Agricole, Euro Petrol i dve osiguravajuće kuće.

Posebni detalji su bili kraće predavanja Damira, predstavnika Poljoprivredne stručne službe, kako je kvaliteta i vrsta zemljišta veoma šaroliko zbog čega je potrebno izvršiti ispitivanje uzorka poljoprivrednog zemljišta pre odluke o izboru i načinu dohrane istog.

Privatni savetnik, Florian Farkaš, održao je predavanje o problemima koji su predviđeni da će se pojaviti za desetak godina, a to je da će zemljište, resurs, biti potpuno osiromašeno i da će...

detaljnije
Sub, 09.02.2019 - 23:37
DDG Fashion Multibrand Store

Iskoristite dodatnih -30% popusta koji se obračunava na kasi!

Posetite prodavnicu u ulici Dimitrija Tucovića 10, proverite da li vas čeka vaš model iz snova po bagatelnoj ceni.

Iskoristite priliku!

DDG misli na Vas.

Pet, 25.01.2019 - 15:51

Još niže cene u DDG-u sa dodatnih -20% popusta na kasi!

Posetite prodavnicu u ulici Dimitrija Tucovića 10, proverite da li vas čeka vaš model iz snova po bagatelnoj ceni.

Iskoristite priliku!

DDG misli na Vas.

Pet, 18.01.2019 - 08:29
DDG Fashion Multibrand Store

Finalno sniženje u DDG Fashion butiku, i do 70% na sve artikle!

Pogledajte galeriju ili, još bolje, posetite prodavnicu u ulici Dimitrija Tucovića 10, proverite da li vas čeka vaš model iz snova po bagatelnoj ceni.

Iskoristite priliku!

DDG misli na Vas.

Čet, 10.01.2019 - 16:26

Restoran Gat, večeras je domaćin punom autobusu gostiju iz Poljske koji su zakupili večerašnji termin i organizovali sebi ovde doček nove 2019. godine uz, isključivo, ritam Balkana.

Ee sada, da nije istina, ovo bi mogao neko da razume kao "fake news"-a, pošto sam naslov izveštaja ima takav prizvuk, prizvuk da pozove čitaoca da otvori link.

Više o tome u prilogu od Zorana Kalmara.

Pon, 31.12.2018 - 23:23

Svečana dodela priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za Vojvodinu

Novi Sad, Matica Srpska, 26.12.2018. - Nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljuju se u okviru projekta „Put ka vrhu“, koga već 18 godina uspešno realizuje Agencija Media Invent u saradnji sa Novosadskim i Beogradskim Univerzitetom i Privrednom komorom Vojvodine, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, i medijskim pokroviteljstvom Radio-televizije Vojvodine.

Cilj projekta je afirmacija privrednog stvaralaštva, preduzetničke kulture i društvenih vrednosti u celini.

Na svečanoj dodeli priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za Vojvodinu za 2018. godinu, nagradu su dobili i:

  • Dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica - Za...
detaljnije
Pon, 31.12.2018 - 11:03

Kratak obilazak zadnje radne nedelje na Buvljaku 2018. Priličan broj ljudi ali bez velike gužve.

Velika količina banane na zelenoj pijaci dovela do pada cene na 70 do 50 din/kg.

Šljive iz Italije, viđene u Lidlu do skora, 200 din/kg.

Paprike po neobično niskoj ceni 10 din/kom, pa nek proba ko sme.

Kesten, neobično krupan, 400 din/kg !? - odakle je ovo? - iz Kine - "jbt" pa sve naprave...

 

Ned, 30.12.2018 - 17:15
DDG Fashion Multibrand Store

Veliko novogodišnje sniženje do 50% na sve artikle! Uz to još dodatnih 10% popusta na kasi do 31.12.2018!

DDG misli na Vas.

Želimo Vam Srećnu Novu Godinu!

Sub, 29.12.2018 - 09:29

Elektroremont d.o.o.Subotica i Generators Machines članovi Italian Group su juče, 21.decembra, obeležili 65 godina postojanja i završetak uspešne poslovne godine proslavom u hotelu Galerija.

Tom prilikom direktor i vlasnik g.Domenico Fucito je čestitao predstojeće božićne i novogodišnje praznike svim zaposlenima i gostima i podelio jubilarne nagrade za dugogodišnji  rad u  Elektroremont-u.

 

photo: Svetlana Kolović i Nikola Tumbas

Pet, 21.12.2018 - 11:19

Mali deo današnje ponude na Mlečnoj pijaci. Polako počinju nabavke za za novogodišnje praznike...

Pet, 21.12.2018 - 10:22

I ove godine Deda Mraz je posetio Udruženje privrednih društava i preduzetnika Subotice. Pored dodele paketića mališani su imali priliku da pogledaju predstavu "Kako je Deda Mraz spasio Novu godinu" u organizaciji Dečjeg pozorišta.

Čet, 20.12.2018 - 23:31
Pon, 17.12.2018 - 22:59

Tokom prepodneva u okviru Visoke tehničke škole strukovnih studija otvarena je danas Execom Nord laboratorija.

Radi se o modernizovanju računarske laboratorije koja je modernizovana od strane subotičke IT kompanije Execom Nord (http://execomnord.com/)

U prilogu je izjava Bojana Đurića, direktora IT kompanije Execom Nord, Бojana Kusi, studenta.

Nevezano o ovoj temi, direktor škole Igor Firstner, prezentuje novost u školi, jedan automatizovani uređaj - fotokopir, ali na kojem možete još po neke stvari da odradite; naprimer, da vam pomogne u nalaženju potrebnih infromacija, uradite selfi i odštampate ga, a i kriptovalutu da kupite!

Sre, 12.12.2018 - 13:19

Više o tradicionalnoj Čvarkijadi na Paliću čuje u izjavama, (Timea od 02.10 na srpskom)

Otvoren šesti po redu „Zimski festival tradicije“

Na Paliću, kod „Male gostione“, danas je počeo šesti po redu „Zimski festival tradicije“. Dvodnevnu manifestaciju, u okviru koje je organizovana izložba lokalnih proizvoda i međunarodno takmičenje u pečenju čvaraka, otvorio je zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Robert Otot. Svečanom otvaranju prisustvovali su zamenik gradonačelnika Subotice Timea Horvat i član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede Šimon Ostrogonac.

Obraćajući se izlagačima, takmičarima, organizatorima Festivala i građanima koji su pratili manifestaciju, Timea Horvat je rekla da veruje da će se loše vreme praćeno...

detaljnije
Sub, 08.12.2018 - 20:06

Tradicionalni zimski vašar „Winterfest“, osmi po redu, večeras je na Trgu republike otvorio predsednik Skupštine grada Subotice Tivadar Bunford. Uz isticanje da ovu manifestaciju, koja će trajati do 13. januara 2019. godine, u ime subotičke lokalne samouprave organizuje Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace“, on je izrazio zahvalnost organizatoru na angažovanju i trudu koji je uložio kako bi probudio prazničnu atmosferu u našem gradu.

Okićen grad, miris kuvanog vina i „kurtoš“ kolača, zvuk božićne pesme, kućice pune suvenira, proizvoda starih zanata, domaće hrane, rakije i tradicionalnih gastronomskih specijaliteta vode nas u susret predstojećim božićno-novogodišnjim praznicima, rekao je Bunford, i dodao da se organizovanjem upravo ovog zimskog vašara, koji stoji građanima...

detaljnije
Sre, 05.12.2018 - 23:41
DDG Fashion Multibrand Store

Iskoristite akciju 25% popusta na ceo asortiman. Samo u DDG Fashion Multibrand Store, od 5. do 8. decembra.

Posetite prodavnicu u ulici Dimitrija Tucovića 10 i odaberite Vaš model!

Sre, 05.12.2018 - 22:06
Subscribe to Privreda