Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban obišli su danas četiri poljoprivredna gazdinstva: Farmu muznih krava Miroslava Vukajlovića u Mišićevu, farme tovnih junadi Mirka Orčića u Đurđinu i Vladimira Žužića u Višnjevcu i Farmu ovaca Stevana Cerovca, u Bačkom Dušanovu. Ministar Nedimović je izjavio da iz Subotice dolazi svaki dvadeseti zahtev za subvencije i da je poljoprivrednicima sa teritorije našeg grada prošle godine isplaćeno skoro osam miliona evra podsticaja.

Uz podsećanje da je poljoprivrednicima omogućen zakup državne zemlje na period od deset godina, ministar Nedimović je najavio da će za tovno govedarstvo država doneti posebne podsticaje u...

detaljnije
Uto, 15.10.2019 - 09:55

Posle festivala Starih zanata, druženje prodavaca kod Plave fontane se produžilo sa Karamel festivalom i nekoliko novih ponuda na tezgama. Pridružio im se Gujaš sa svojom ponudom pečene ribe, koja će se produžiti tokom naredne detalje u Dane ribe...

 

Sub, 12.10.2019 - 08:50

Restoran riblja čarda u Horgošu od sinoć pruža uslugu smeštaja i ishrane za svoje goste.

Ivan Radakov, preduzetnik, vlasnik resotrana kaže - Posle dužeg vremena riblja čarda je otvorena a u ponudi se nalazi i smeštaj od 40 soba. Što se tiče menija u pitanju je naravno riba kao osnovno jelo, i to je riblja čorba, pečena riba, šaran, kečika i smuđ  a i širok asortiman jela po narudžbi.

Informacija o ceni prenoćišta je 1200 din bez doručka, po krevetu!

 

Čet, 10.10.2019 - 19:03

DDG FASHION slavi rođendan!

SVE U POLA CENE od srede do subote!

Uto, 08.10.2019 - 17:06

Kupite 2 artikla, druga 2 Vam poklanjamo!

Jer DDG Vas voli i misli na Vas!

Čet, 03.10.2019 - 11:29

U okviru 10 Noći Istraživača po prvi put u našem gradu održana je IT šetnja kroz grad. Neke od vodećih kompanija iz ovog sektora otvorile su vrata za sve zainteresovane sugrađane. 

Jedna od stanica u okviru šetnje bio je i Digital Hive, novoizgrađeni IT centar.

Zaposleni iz kompanija ICB Tech, Erdsoft i Studio Present su gostima pokazali kancelarije, bolje ih upoznali sa kulturom poslovanja kao i odgovarali na sva pitanja. 

Veliki broj gostiju aktivno je učestvovao u diskusiji i pokazao interesovanje za programiranje i IT.

Pon, 30.09.2019 - 10:44

Nekoliko detalja sa večere u restoranu Dvor, gde je gostovao legendarni Chef sa ExYu prostora Stevo Karapandža, sa svojim timom.

Raspoloženje su dopunili muzičari grupe Biseri.

U prilozima fotografije menija:

  • 1. Riblji tris - marinirani losos, tartar od tune, hobotnica na salatu.
  • 2. Njoki sa špekom i žalfijom.
  • 3. Lungić Stubica - svinjski file sa krem sosom od suvih šljiva, kroketi od bundeve,sortirano povrće na maslacu.
  • 4. Međimurska gibanica - tradicionalna slatka gibanica iz međimurskog kraja.

I tako u nastavku slede fotografije...

Pet, 27.09.2019 - 21:29

U Vermeš sali Male Gostione na Paliću, kompanija Yunet International (http://www.yu.net/) održala Business Forum, na kome su predstavljena napredna ICT rešenja za ekonomično i uspešno poslovanje. Okupljeni privrednici su mogli da saznaju šta je novo na tržištu i u ponudi ove kompanije, koja na teritoriji Subotice posluje već 18 godina.

Nakon više od 18 godina poslovanja na teritoriji Subotice, kompanija Yunet se ra­zvila u po­u­zda­nog po­slov­nog par­tne­ra velikog broja vodećih kompanija u ovom delu Srbije. Yunet‑ovi kli­jen­ti čes­to is­tiču sa­ve­to­dav­nu ulo­gu na­še kom­pa­ni­je, jer u sva­kom tre­nut­ku mo­gu da nam se o­bra­te i do­bi­ju kompletno rešenje za poslovanje kao i...

detaljnije
Pet, 27.09.2019 - 18:44

Petak i Subota SVE U POLA CENE!

DDG misli na Vas

Čet, 26.09.2019 - 21:14

Šok Ponuda!

-40% na odabrane artikle!

Popust se obračunava na kasi.

Vaš DDG Fashion

Sre, 25.09.2019 - 15:40

Ove godine, deseta po redu Noć istraživača u Srbiji, održaće se u petak 27. septembra i u Subotici od 16 do 22 sata. Dođite i povežite se sa naukom! Ovogodišnji moto Noći istraživača glasi: "Deseta noć, kroz znanje daje moć".

Program 10. Noći istraživača

Petak, 27. septembar - Atrium hotela "Galleria", od 16 do 22 časa

  • Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku
    • ReConNeCt eksperimenti, grupa studenata i profesori dr Eva Boršoš i doc. dr Rita Horak - Da li voliš da eksperimentišeš? Interesuju te nauke? Želiš da čuješ o novim otkrićima i saznanjima? Dođi, obavi veoma interesantne i poučne oglede.
    • Primena robota u nastavnom procesu, grupa studenata i doc. dr Žolt...
detaljnije
Uto, 24.09.2019 - 08:18

U septembru je svečano otvorena SISY 2019 (12-14.09.2019), Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima. Otvaranje je održano 12. septembra u Velikoj većnici Gradske kuće, gde se okupilo mnoštvo naučnika i predstavnika različitih univerziteta i visokoškolskih ustanova iz Mađarske, Slovačke, Rumunije, Kine, Rusije, Japana, Poljske, Tajvana, Kanade, Indije i balkanskih zemalja. Konferencija je organizovana sa strane Univerziteta Obuda iz Budimpešte i Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice, dok je IEE sekcija pružila tehničku podršku.

Događaj je otvorio dr Imre Rudaš (Univerzitet Obuda), predsedavajući konferencije, nakon njega se publici obratio dr Levente Kovač, rektor Univerziteta Obuda. Zatim je reč dobio dr Igor...

detaljnije
Čet, 19.09.2019 - 10:00

Samo u Petak i u Subotu -30% popusta na kasi!

DDG Fashion misli na Vas!

::

Čet, 12.09.2019 - 17:01

Obilazak prostorija, prodavnice, ponude, otkrivanje biste osnivača porodične firme Mihajla Skale - Mije  (Skala Mihály 1893 - 1979) i na kraju ručak za sve goste uz muziku tamburaša.

Sub, 07.09.2019 - 15:07

Večeras je u Nepkeru u obeležena stogodišnjica privatnog preduzetništva porodice Skala, izuzetnim, retko viđenim prijemom i programom za goste i poslovne saradnike.

U prilogu ilustracije sa prijema gostiju i početka programa, koji traje do kasno u noć, možda jutro...

 

Pet, 06.09.2019 - 23:55

Sniženje Nove Kolekcije do 60%!

Vaš DDG Fashion

Čet, 29.08.2019 - 17:58

Na četvrtoj vanrednoj sednici Skupštine grada Subotice održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće doneta je, većinom glasova (48  „za“, jedan protiv) Odluka o zaključenju ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade privrednom društvu „Boyssen Abgassysteme“ d.o.o. Subotica. Ovom odlukom se neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini grada Subotice, u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, ukupne površine 10 hektara 13 ari 94 kvadratna metra otuđuje bez naknade privrednom društvu „Boyssen Abgassysteme“ d.o.o. radi realizacije investicionog projekta koji obuhvata ulaganje u vrednosti od približno 55 miliona evra i zapošljavanje najmanje 507 lica na neodređeno vreme.

Grad Subotica je 4. jula 2018. godine potpisao...

detaljnije
Uto, 27.08.2019 - 14:59

Poslovni inkubator Senta u saradnji sa Mađarskom Trgovinskom i Industrijskom Komorom i Regionalno istraživačko društvom za društvene nauke Južne ravnice iz Segedina je nosioc projekta Popularizacija socijalnih preduzeća u Srbiji i Mađarskoj (PROSOCENTO).

Cilj projekta je podsticanje teritorijalne ekspanzije socijalnih preduzeća u pograničnim regionima, na osnovu mađarskog modela i prakse.

Drugi cilj je skrenuti pažnju na činjenicu da su ugroženi ljudi jednako važni članovi društva. Socijalna preduzeća mogu pružiti odlične mogućnosti za osobe sa mentalnim ili fizičkim invaliditetom, kako bi ojačale svoje samopouzdanje omogućavajući  im da rade nešto korisno; da zarade novac, dok rade nešto korisno za društvo.

... detaljnije
Čet, 22.08.2019 - 18:03

Nova filijala Erste Banke u ulici Matka Vukovića 1 u Subotici počela je sa radom u ponedeljak, 19. avgusta.

Enterijer nove bankarske poslovnice koncipiran je tako da omogući efikasniju i bržu uslugu, prilagođenu potrebama klijenata, zasnovanu na pružanju saveta i finansijskoj edukaciji. Otvaranjem ove filijale, poslovnica Banke na adresi Trg Republike 16 je prestala sa radom.

Navike klijenata banaka menjaju se u skladu sa tehnološkim inovacijama i digitalizacijom bankarskih usluga. Iako se najrazličitija plaćanja, otvaranje računa i podnošenje zahteva za kredite mogu obaviti i korišćenjem digitalnih servisa, tradicionalna filijala zadržava važnu ulogu u  bankarskom poslovanju i odnosima klijenata i banke.

Međutim, njena funkcija je izmenjena i sve više usmerena na...

detaljnije
Pon, 19.08.2019 - 15:46

Druženje na salašu Zvonka Bogdana sa njegovim tamburašima uz večeru i vino istoimene vinarije, 16. avgusta.

fotografije: Atila Kovač

Sub, 17.08.2019 - 14:50
Custom Search
Subscribe to Privreda