Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

Otvorena nova kineska robna kuća RAFFLES CITY na mestu objekta nakadašne propale RK Beograd.

U prilogu obilazak koji je potrajao neverovatnih 45 minuta sa pratnjom ljubazne gđice Li, od trećeg prata do ulaznih vrata.

Veli izbor artikala ali i povoljnih cena za dosta stvari, što će verovatno imati efekat na ostale prodavnice slične robe pa i naš Buvljak.

Radno vreme, kinesko, svaki dan pa i nedeljom, samo ne do tako kasno...

 

Uto, 10.10.2017 - 18:20

Juče je otvoren riblji restoran Plava riba, na mestu gde se nalazio restoran Širaz (pored prodavnice Gorenje - na palićkom, odnosno segedniskom putu), koji takođe nudi specijalite kuhinje iz našeg okruženja.

Za otvaranje je bila pripremljena specijalna ponuda ribljeg paprikaša kao i pečene ribe u povećim primercima kečige, smuđa, mrene i po prvi puta u ponudi šarana pečen pod glinom.

U prilozima uživo pogledajte obilazak restorana sa Timeom, menadžerom restorana i zvanično otvaranje sa govorima i molitvom predstavnika religijskih zajednica, rimokatoličke, pravoslavne, jevrejske i franjevačkog reda.

Uto, 03.10.2017 - 16:44

Joviste doo je obeležilo je sinoć deset godina rada, kao što je obećano ranije videti ovde ( https://www.subotica.info/2017/03/01/deset-uspesnih-godina-rada-kompanij...), u veoma veselom raspoloženju sa velikim brojem gostiju: zaposlenih, saradnika, kooperanata, prijatelja firme, porodice vlasnika, u novom hali skopljenoj zadnjih nekoliko dana.

Zanimljiva priča o nastanku ove firme je ispričana u biltenu koji je ovom prilikom štampan i podeljen gostima.

Vlasnik Siniša Mišanović u biltenu kaže da, kada je kupio kartu u jednom pravcu za Novi Sad, jednom prilikom dok se vozio sa bratom, stali su na semaforu iz Audija Q7 i rekao - Jednog dana vozit ću ovaj auto!...

detaljnije
Ned, 01.10.2017 - 13:57

Pre nekoliko dana firma iz Nemačke Kason doo, otvorila je pogon za proizvodnju baštenskig nameštaja u Subotici.

Više o ovome pogledajte u prilogu uživo samog prijema gostiju i svečanog otvaranja:

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154967539303061/?hc_ref=A...
 

Pet, 22.09.2017 - 10:40

Na Paliću iza Jelen salaša na levom skretanju kod raskrnice ka Majkinom salašu nalazi se nekoliko placeva za prodaju u neobičnoj kombinaciji. Prodaje se sve zajedno u paketu  ( 1+1a +2 +3 +4 ) Videti skicu u prilogu.

Za kontakt nazvati broj +381 69 753 363  - Vlado.

 

Detalji u prilogu:

Grejanje kuće je sa vodenim pumpom, grejanje bazena takođe sa drugom vodenim pumpom. Podno i zidni grejanje.

Hlađenje kuće je sa trećom vodenim pumpom.

Postoje dva  bunara sa dubinom od 125 m i kapicitetom od 400l.

Placevi i objekti su pod video nadzorom sa full HD kamerama.

 

 

Sub, 09.09.2017 - 01:00

U centru Subotice, na adresi Korzo 1, u prostoru sa pogledom na simbol grada Gradsku kuću, otvoren je Infostud hub. Ovaj prostor nastao je uz podršku i zajednički rad Infostud grupe  i organizacije Startit, kao coworking prostor, edukativni centar i mesto gde će se negovati preduzetništvo, razmena ideja, mentorstvo i lični razvoj svih koji su zainteresovani za IT oblast.

Cilj Infostud hub centra je da, pored pomenutog okupljanja informatičke zajednice, bude i prostor za edukaciju i informisanje javnosti, posebno mladih ljudi, o upotrebi novih tehnologija. Želja osnivača je da im pomogne da unaprede svoje lične i profesionalne potencijale, a samim tim da se i poveća i zaposlenost, kao i da ih motiviše da pokrenu svoje tehnološke...

detaljnije
Uto, 05.09.2017 - 21:08

Sve više posla za inženjere,kuvare, frizere i automehaničare

U prvih šest meseci 2017. beleži se porast broja oglasa za zapošljavanje od skoro 8 % u odnosu na isti period prošle godine i to u proizvodnji, uslugama, administraciji i kreativi, pokazuju podaci sa sajta Poslovi.infostud.com. Za zanimanja iz ovih oblasti u prvoj polovini ove godine bilo je 7.851 oglasa, dok je za prvih šest meseci 2016. bilo 7.297 ponuda za zaposlenje.

Ovaj trend beležimo od 2009. godine kada je ponuda poslova za određena zanimanja višestruko uvećana.

Pet puta porasla potreba za mašincima

Najveći porast prisutan je u ponudi poslova koji obuhvataju IT, mašinstvo i elektrotehnikau, usluge (turizam, ugostiteljstvo), administraciju i računovodstvo,...

detaljnije
Pon, 04.09.2017 - 14:42

Breske dominiraju, grožđe uglavnom 150 din, a dinja 50 din, dok lubenica nema.

Pet, 25.08.2017 - 11:29

U ulici Dimitrije Tucovića, ne možete promašiti ovaj butik...

U prilogu nekoliko detalja na fotografijama.

Čet, 17.08.2017 - 15:58

Par kilometara od Pačira je Stara Moravica, nekada poznata preko leta sa olimpijskim bazenom. Danas je na istome mestu Reki - Rekreacioni sportski centar koji takođe ima bazene ali manjih dimenzija, od kojih je jedan manji, plitak, za decu.

U betonosko starog olimpijskog bazena, sada je ubačeno tone peska i to je postao prostor za sportove na pesku.

Centar ima veliku pokrivenu terasu gde se može sesti i popiti po želji.

Inače prostori oko bazena su travnati a nekoliko ogromnih stabala pruža hlad onima koji ne žele biti na suncu.

Kućni red je veoma jasan i istaknut na ulazu u centar, a posebno je istaknut znak zabrane pušenja, pored bazena.

Cenovnik je prilagođen za razne opcije od dnevnih do porodičnih karata, penzionerima i deci 150, odrasli 250,...

detaljnije
Čet, 03.08.2017 - 09:50

Jedno od retko lepo uređenih kupališta u blizini Subotice je banja u Pačiru, inače meka za meštane i bližu okolinu.

Ovaj bazen bi se mogao opisati kao ogroman plitak tanjir sa toplom supom. Jer dubina se kreće od ivice ka sredini gde je pri ovom nivou vode dubine maksimalno oko 1.70. a dno mu je pokriveno sitnim oblim šljunkom koji vam veoma ugodno masira stopala.

Znači tu imate sve što vam je potrebno kada idete na plažu a sunce je prejako, i to bez iznajmljivanja.

Ko stigne pre?

Ne, to se ne može reći. Ima dovoljno za bar 150 ljudi da se komotno rasporede oko jezera.

Ispravni tuševi sa toplom i hladnom vodom, uredni tolaleti, ćesme, mekike i palačinke po želji, čine ugođaj lepim. Kante za smeće se čiste tokom dana, po potrebi, (vidljivo na...

detaljnije
Sre, 02.08.2017 - 13:56

Kratak pregled ponude zelene pijace na malom ali uređenom prostoru pijace na Prozivci.

Pet, 28.07.2017 - 11:52

Na ovim temeperaturama dobro osveženje sa može naći na gradskom bazenu, gde nije gužva, (počeli su godišnji odmori) i svako može naći sebi odgovarajući kutak oko bazena ili na zelenim površinama oko manjih bazena za decu i tobogana. Sva deđavanja oko bazena i u vodi su pod kontrolom spasilaca, i kupač zviždukom bivaju opomenuti za svaku svoju "grešku", skakanje u bazen, guranje oko bazena, igranje sa loptom itd...

Pet, 21.07.2017 - 17:46

Kompanija JOVISTE (www.joviste.rs) organizovala je za svoje zaposlene, željne edukacije, i strateške partnere, dvodnevno predavanje i trening na temu "Timski rad".

Ekipa Adižesa, na čelu sa Borisom Vukićem, odazvala se pozivu bračnog para Mišanović, da tokom dva dana provede učesnike treninga kroz metodologiju timskog rada.

Inače, vlasnik Siniša Mišanović, je naglasio kako su u ovu proizvodnu godinu ušli sa planom da povećaju proizvodnju za 65% i to će verovatno biti ostvareno. Kompanija se širi, kupljen je plac na kojem će biti izgrađena nova hala. 

- Zaposleni, visinu plate, određuju sami, nema limita, ko doprinese uspehu kompanije biće unapređen i nagrađen i dodaje - 30.09. napravit ćemo centralnu proslavu...

detaljnije
Čet, 06.07.2017 - 19:57

U domaćinstvu Pere Kujundžića, ali i njegovih sinova Željka i Josipa, ustaje se u pet časova izjutra. Uz prvu kafu već se okupljaju prijatelji, komšije i radnici. Pregleda se mehanizacija, dogovara plan za taj dan i dva sta kasnije već se pale kombajni i počinje posao koji neće stati do duboko u mrak. Ječam, uljana repica, pšenica sve je to sad zaklasalo, zrno je suvo i zrelo i treba ga pokupiti sa njiv. To je trenutno najvažniji ratarski posao, od njega bezmalo zavisi opstanak poljoprivrednih gazdinstava. Zato ratari gledaju u nebo, u strahu da ne naiđe letnja oluja koja će potući suve i lagane stabljike pšenice, ali i sa istom zebnjom gledaju na kapiju gazdinstva čekajući da ugledaju kombajn porodice Kujundžić. Kada pet metara široki zubci krenu da "briju" pšenicu...

detaljnije
Uto, 04.07.2017 - 22:56

Fotografije sa susreta vinskih vitezova u Bajmoku, manifestacije u slavu vina, na kojoj su učestvovali iz Sbije i susedne mađarske: Bački vinski red Sveti Đorđe - Feketić, Banatski vinski red Sveti Teodor - Vršac, Vinski red Telečke visoravni - Sveti Dimitrije Bajša, Vinski red Singidunum - Beograd, Red vitezova vina Sveti Orban - Horgoš, Vinski viteški red Sveti Simeon - Vlasotince, Vinski red Arena Zabatkiensis - Subotica, Vinski viteški red Steva Pisar - Paraćin, Szent Vince Borrend - Szeged, Udruženje vinogradara i voćara - Kljajićevo i Kertbarátkör - Temerin.

Održana je svečana skupština vinskih redova, krunisanje vinske kraljice - izabrana kraljica bajmočkih vina je Kristina Lukač, i svečani prijem novog viteza u vinski red. U katoličkoj crvki Bajmoka održana je svečana...

detaljnije
Pon, 03.07.2017 - 20:04

Tradicionalni Međunarodni susreti old tajmer vozila po 19 put će se održati u Subotici od 30.06 do 02.07. u organizaciji Udruženja ljubitelja starih vozila "OLD TIMER" Subotica. 

Ove godine susreti nose naziv "Salaši na severu Bačke". Više o Udruženju izneo je Risto Radulović - Radimo na unapređenju turizma grada Subotice ali i Vojvodine,  a sve u okviru očuvanja starih motornih vozila i motora. Ove godine susreti će se održati u Subotici, Tavankutu i na Ergeli Kelebija. Samo udruženje radi 20 godina i to na način da skupljamo stara motorna vozila koje restauriramo i njih pokazujemo u našem gradu i van okvira granice Srbije. Ove godine očekujemo oko 120 vozila i motora. Pomoć u saradnji imamo u gradu Subotici koji su tu uvek da pomognu, a ove godine su tu...

detaljnije
Čet, 29.06.2017 - 22:22

Lubenica oko 60, dinja se ne da, 80 - 100 din/kg. Poslednje krupne crne trešnje nestaju sa tezgi po ceni od 200 i 250 din. višnje i dalje po 100 kvalitetne,a za višnevaču i do 50 - 60 din/kg. Ribizla i piska u većim količinama, dok je borovnica i dalje preskupa. Pojavilo se i gožđe po 650 din/kg, sladak sitni paradajz kutija 0,5 kg 150 din. Srebrenjak luk poveći vez od 60 do 70 din, paradajz 80 slabiji do 100 -120 bolji, itd...

I novo bobičasto voće na naslovnoj slici - Titania ili domaći naziv Jošta. C vitamina ima kao limun, kaže prodavac.

 

Sub, 24.06.2017 - 11:35

Prva generacija srednjoškolaca u Subotici koja se opredelila za obrazovni profil bravar-zavarivač, pokrenut u okviru projekta dualnog obrazovanja, završila je svoje trogodišnje školovanje i počinje sa radom u fabrici kompanije Siemens za vetrogeneratore u Subotici.

Na inicijativu kompanije Siemens i zbog povećanog obima proizvodnje u fabrici vetrogeneratora, u Tehničkoj školi “Ivan Sarić” u Subotici 2014. godine uveden je novi obrazovni profil bravar-zavarivač u sklopu projekta uvođenja novih obrazovnih profila u školskom sistemu koji je pokrenula Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GIZ), uz podršku Vlade Nemačke i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije

- Kompanija Siemens ulaže u mlade ljude, đake i studente da se usavršavaju u...

detaljnije
Sre, 21.06.2017 - 13:09

E tako otprilike je odnos cena u odnosu na prodaju istih u prodavnicama u gradu. NUTRI BULLET 900w u Top shopu je oko 15.000 din. Na našem Buvljaku za tu cenu možete kupiti dva komada i da vam preostane novca, i još je prodavac zaradio! Pa vi vidite koliki ekstra profit dajete preprodavcu u prodavnicama za neke proizvode.

Ali bukvalno sve što je aktuelno i što se traži može se naći ovde na prostoru Tržnice u Malom Bajmoku.

Sub, 17.06.2017 - 18:39
Subscribe to Privreda