Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

Podnevni obilazak Buvljaka, pri manjem vetru ali sunčanom vremenu. Bez gužve i sa dosta zatvorenih tezgi zbog predstojećeg praznika Božića po julijanskom kalendaru.

Ned, 05.01.2020 - 21:34

"Danas je deda mraz doneo poklone deci zaposlenima Gebija iz Čantavira! Skupilo se nas hiljadu iz cele naše zemlje Srbije da ga dočekamo! Iskoristili smo priliku da se deo ekipe Gebi sreo i napravili smo i porodični dan, da deca i supružnici, parovi vide i da im se pokaze glavna Centrala poslovnog sistema Gebi"

 
Atila Andraš Đuričin, PR Gebi comp
 
Sub, 21.12.2019 - 20:55

Treći put zaredom dodeljene stipendije, a pored novčane nagrade u vrednosti od 144 hiljade dinara, studenti imaju i mogućnost obavljanja prakse u kompaniji tokom narednih godinu dana kako bi stekli praktična znanja neohodna za rad na tržištu.

Danas su, u prostorijama Infostuda, potpisani ugovori o stipendiranju studenata Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija i kompanije Infostud i to treći put zaredom. Pored novčane nagrade u vrednosti od 144 hiljade dinara, studenti imaju i mogućnost obavljanja prakse u kompaniji Infostud tokom narednih godinu dana kako bi stekli praktična znanja neohodna za rad na tržištu.

Proces selekcije podrazumevao je rešavanje zadataka i intervjue. Kako je navela Anja Balažević iz odeljena ljudskih resursa, ove...

detaljnije
Sub, 21.12.2019 - 09:55

Proslava povodom završetka godina za zaposlene u kompaniji Patent Co

Uto, 17.12.2019 - 23:22

Socijalno ekonomski savet Grada Subotice organizovao je Okrugli sto sa temom - Odlazak i nedostatak radne snage u Subotici i regionu - migracija mladih.

U razgovoru su izneseni neki statistički podatci, koji se mogu naravno tumačiti na različite načine.

Definitivno postoji problem sa odlaskom ljudi iz našeg okruženja, a istovremeno i dolazak populacije iz krajeva koji su u goroj situaciji nego mi, što je prirodan tok stvari.

Mnogi naši sugrađani donose odluke koje baziraju na svojim saznanjima, propagandi o standardu života na "zapadu", možda pri tome zaboravljajući na sve ostalo: odvojen život, ne biti na svome, raditi duže, plaćati visoke stanarine. Ali mladi, obrazovani...

detaljnije
Uto, 17.12.2019 - 19:13

U okviru Interreg – IPA CBC Hungary – Serbia projekta „Regionalna inovaciona laboratorija za industrijsku automatizaciju i mehatroniku – RILIAM”, u četvrtak, 12. decembra sa početkom u 14 časova u prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici, održan je drugi subotički Workshop na temu industrijske automatizacije i mehatronike.

Cilj RILIAM projekta je podrška malim i srednjim preduzećima u pograničnoj regiji, koja se bave industrijskom automatizacijom i industrijskom robotikom. U okviru projekta, razvijene su dve laboratorije inovacionih kompetencija. Jedna laboratorija je locirana u prostorijama Univerziteta u Segedinu i opremljena je opremom pogodnom za primenu industrijske robotike i automatizacije u prehrambenoj industriji....

detaljnije
Pet, 13.12.2019 - 18:17

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović otvorio je danas Regionalni inovacioni startap centar na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Zvaničnom otvaranju startap centra, u čiju je izgradnju i opremanje Vlada Republike Srbije uložila nešto više od 40 miliona dinara, prisustvovali su i ministar za inovacije i tehologije u Vladi Mađarske, Laslo Palkovič, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i dekan Ekonomskog fakulteta Aleksandar Grubor.

Mi nemamo ni naftu ni gas, ali zato imamo izvanredne inženjere, izvanredne ekonomiste i logično je da se trudimo da se i u manjim sredinama osnivaju startap kompanije i što više inovacionih kompanija, izjavio je, obraćajući...

detaljnije
Pet, 06.12.2019 - 14:46

Dana, 26.11.2019. godine Upravni odbor Stručnog udruženja za distribuciju prirodnog gasa u proširenom sastavu održalo je svoju petu sednicu u prostorijama JKP „Suboticagas“.

Na dnevnom redu su se našli - aktuelno stanje u delatnosti Javnog snabdevanja prirodnim gasom, kao i prezentacija novih proizvoda za srpsko tržište firme „Kristály” Kft iz Šiofoka sa proizvodima  ISIFLO iz Norveške i CIMBERIO iz Italije.

Na sednici su učestvovali predstavnici distributera i tehnički rukovodioci.

Uto, 26.11.2019 - 20:34

DDG Fashion - Najbolji odnos Cene i Kvaliteta!

Iskoristite poslednju nedelju sa -50% POPUSTA na CELOKUPAN asortiman!

Dođite i uverite se sami!

Pon, 25.11.2019 - 19:10

22.11.2019.g. na Otvorenom univerzitetu održana je otvarajuća konferencija projekta REGIJA IT ZAJEDNICE - “Stvaranje i podsticanje zajedničke prekogranične preduzetničke IT zajednice” koji realizuju Otvoreni univerzitet Subotica Doo, Učilište Studium Vukovar, Razvojna agencija Vukovar d.o.o. i Regionalna razvojna agencija Panonreg Subotica u okviru Interreg – IPA prekograničnog programa Hrvatska - Srbija.

U ime vodećeg partnera Vladimir Perović, Rukovodilac sektora za upravljanje projektima Otvorenog univerziteta Subotica je pozdravio prisutne, zatim predstavio projekat i aktivnosti koje će biti realizovane u Subotici, a Ivana Peranović sa Učilišta Studium Vukovar je govorila o aktivnostima koje će biti realizovane u Vukovaru.

Glavni cilj projekta je podstaći...

detaljnije
Pon, 25.11.2019 - 16:21

Predsednik republike Aleksandar Vučić, obišao je danas firme Goodwill Pharm i Podrum Palić, u pratnji Ištvana Pastora, predsednika Skupštine AP Vojvodine.

U prilogu saopštenje za medije, kao i video zapis izjava za medije.

Sub, 23.11.2019 - 17:48

U okviru obilazaka projekata vezanih za Fondaciju prosperitati, danas je na Paliću svečano otvorena novoizgrađena Hladnjača i Destilerija u okviru porodične firme ANDEX.

Vrpcu su presekli: Ištvan Pastor, Lajoš Čakanj i Levente Mađar

U prilogu informacija i nekoliko ilustracija...

 

ANDEX - osnovan je 1992.godine u Subotici kao društvo sa 100% privatnim kapitalom, porodično orijentisanog upravljanja i rukovođenja, transgeneracijske strukture.

Struktura delatnosti pokriva primarne, sekundarne i tercijarne sektore privrede.

U poslednjoj deceniji, zabeležen je ogroman rast u pogledu vrste delatnosti koje se obavljaju kao i u pogledu razvojnih planova za tekući i...

detaljnije
Sub, 23.11.2019 - 10:59

U nedelji italijanske kuhinje, uz zvuke tamburaškog orkestra Ravnica, Ružica Jukičić, glavna šefica a la carte restorana De llLuca u Brelama pripremala je večeras hranu gostima u prepunom restoranu Dvor.

Podršu pri tome joj su jojpružili glavni šef restorana Mozzarella Osteria, Dejan Stanković, Dragan Zvekić, šef restorana Dvor i Ivan Beneš poslastičar.

Pet, 22.11.2019 - 23:21

Saopštenje...

U Subotici je svečano otvorena nova fabrika kompanije Goodwill Pharma, koja uključuje proizvodni pogon, najsavremeniju laboratoriju za fizičko-hemijska i mikrobiološka ispitivanja, magacin i upravnu zgradu.

Goodwill Pharma je farmaceutska kompanija koja posluje u Srbiji od 2003. godine, a izgradnja proizvodnog pogona počela je krajem 2017. godine. Za nepune 2 godine, izgrađena je nova poslovna jedinica na 4000 kvadratnih metara, sa proizvodnim pogonom godišnjeg kapaciteta od 15 miliona jedinica.

Investiciju vrednu 4,7 miliona evra, pomogla je Vlada Mađarske preko Fondacije Prosperitati davanjem finansijske pomoći u iznosu od 1,4 miliona evra.

... detaljnije
Pet, 22.11.2019 - 18:32

Subotički medari iz udruženja Pčela u svom nizu obilazaka škola u edukaciji osnovaca o značaju pčela i meda danas su bili u Os Sečenji Ištvan i organizovali deci medeni doručak.

Pon, 18.11.2019 - 21:04

Stigla je Nova Kolekcija u DDG!
Iskoristite -50% popusta na SVE!
Popust se obračunava na kasi.

Vaš DDG Fashion

Pon, 18.11.2019 - 20:05

Povodom velikog godišnjeg JYSK druženja zaposlenih, JYSK Srbija zatvara sve svoje prodavnice u nedelju i ponedeljak, 17. i 18. novembra. Zaposleni će uživati u slobodnim danima jer će na njihovo mesto “uskočiti” direktor prodaje i četiri regionalna menadžera za Srbiju.

Kao i svake godine, JYSK organizuje veliko godišnje druženje zaposlenih, koje se ove godine održava 17. i 18. novembra, kada će sve prodavnice biti zatvorene kako bi se zaposleni mogli opustiti i zabaviti sa svojim kolegama.

U ponedeljak će raditi samo prodavnica u Kragujevcu u sklopu tržnog centra čija politika ne dozvoljava zatvaranje prodavnica dok traje radno vreme tržnog centra. Iako će ova radnja biti otvorena, divno je znati da zaposleni u njoj ipak dobiti slobodan dan. Naime, direktor prodaje i...

detaljnije
Ned, 17.11.2019 - 09:57

Interaktivne edukativne radionice za mlade o preduzetništvu u okviru StartUp karavana #za5

Subotica, 15.11.2019. godine – Više od 30 studenata i učenika srednjih škola u Subotici imali su priliku da učestvuju u edukativnim radionicama na temu pokretanja sopstvenog biznisa. Ovom prilikom, mladi su se informisali o najmodernijoj poslovnoj metodologiji za pokretanje biznisa, koja na jednostavan način ispituje validnost poslovne ideje i dodatno se edukovali kako da otvore nove perspektive u StartUp okruženju. Tokom radionice studenti i srednjoškolci su praktičnim radom dobili mogućnost da grupno testiraju poslovne ideje pre nego što krenu u konkretno pokretanje biznisa, ulaganje i korišćenje svih potrebnih resursa.

Drugi deo radionice bio je rezervisan za...

detaljnije
Pet, 15.11.2019 - 16:57

Muška Kolekcija u butiku DDG Fashion!

Iskoristite -50% popusta na kasi na Celokupan asortiman!

Sre, 13.11.2019 - 15:45

Razvojni fond AP Vojvodine u saradnji sa Gradskom upravom grada Subotice organizovao je danas u Plavoj sali Gradske kuće prezentaciju kreditnih linija Fonda namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim licima i preduzetnicima. Predstavljeni su  krediti za investicije, subvencionisane kamate u turizmu, kupovina poljoprivrednog zemljišta i mehanizacije, IPARD program.

Šef odeljenja za analizu tržišta, razvoj kreditnih linija i marketing u sektoru za kredite u Razvojnom fondu AP Vojvodine Jelena Trenkić istakla je da je Razvojni fond Vojvodine i u 2019. godini kao i u prethodne godine opredelio ukupno dve i po milijarde za sve kreditne linije.

- Sredstava ima...

detaljnije
Sre, 13.11.2019 - 15:21
Custom Search
Subscribe to Privreda