Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Zajednica

U Osnovnoj školi „Miroslav Antić“, na Paliću održano je Državno takmičenje učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola Srbije iz istorije, na kome se nadmetalo 342 učenika od kojih 198 iz sedmih i 144 iz osmih razreda, iz 124 grada i 225 osnovnih škola iz naše zemlje.

Takmičenje je svečano otvorio predsednik Društva istoričara Srbije „Stojan Novaković“ prof. dr Momčilo Pavlović, a takmičarima, njihovim nastavnicima i roditeljima, gostima i organizatorima takmičenja obratili su se i direktorica OŠ „Miroslav Antić“, Marta Šipoš, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti GU Subotica, Jasmina Stevanović, i načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Dragi Vučković.

Uz konstataciju da su svi učenici koji će danas odmeriti znanje već prešli više nivoa takmičenja i osetili radost...

detaljnije
Ned, 20.05.2018 - 21:01

U okviru Vojvođanskog galopa, na Zobnatici, održano je i veoma posećeno takmičenje u pripremanju mađarskog specijaliteta tokanj.

U prilogu nekoliko detalja sa te manifestacije.

Ned, 20.05.2018 - 11:37

Ko želi neka izvoli. U prilogu Zvonko Gala o letenju paraglajderom.

Sub, 19.05.2018 - 19:12

Nekoliko detalja sa Vojvođanskog galopa na hipodromu na Zobnatici. Ovaj događaj je trajao do večernjih sati kada je završen sa operetom.

Sub, 19.05.2018 - 12:10

17.05.2018. u Generalnom konzultu Mađarske u Subotici dr. Janoš Babić je dodelio odlikovanje Gospodinu vlč. Varga Zoltan – Mađarski zlatni orden za zasluge dodeljen od strane Predsednika Mađarske.

Pet, 18.05.2018 - 08:11

Na 15. sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće usvojeno je, većinom glasova, svih 17 tačaka dnevnog reda. Usvojene su, između ostalog, Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije za drugu deonicu kanala „Orom-Čik-Krivaja“, podsistema za navodnjavanje „Tisa- Palić“ na teritoriji grada Subotice, Odluka o donošenju regionalnog plana upravljanja otpadom za grad Suboticu i opštine  Bačka Topola, Mali Iđoš, Senta, Čoka, Kanjiža i Novi Kneževac za period od 2018. do 2028. godine i odluka da se za direktora ustanove kulture Art bioskop „Aleksandar Lifka”, na mandatni period od četiri godine, imenuje dosadašnji v. d. direktora Gordana Guberinić.

Priznanje „Dr Ferenc Bodrogvari“ ove godine biće dodeljeno Sonji Berti, nastavnici tambure, Janošu Breneru, profesoru...

detaljnije
Sre, 16.05.2018 - 18:53

U prilogu poruka imama *Muhadžir* džamije Abdurrahman efendije Salajia svim pripadnicima islamske zajednice povodom početka mjeseca Ramazana.

*

Bismilahi rahmani rahim

U ime Allaha Svemilosnog Milostivog

Sa Božijom voljom i određenjem dočekasmo najdražeg nam gosta, blagosljovljeni mjesec Ramazan. Njega muslimani širome svijeta željno iščekuju zato što je to mjesec koji ih podsjeća i uči mnogim bitnim stvarima. Musliman se tokom čitavog mjeseca od nastupanja zore pa sve dok sunce ne zađe suzdržava od jela, pića i intimnog približavanja ženi. Ovim činom svaki musliman se solidariše sa milionima ljudi širom svijeta koji nemaju dovoljno hrane i pića,i to ga čini humanijim i...

detaljnije
Uto, 15.05.2018 - 22:47

15.05.2018. održana je izborna sednica Skupštine Crvenog krsta Subotica i konstituisan je Upravni odbor za mandatni period 2018-2022. Za predsednika Skupštine izabrana je dr. Livija Despenić a za potpredsednika Branko Petrić. Na konstitutivnoj sednici Upravnog odbora za sekretara je izabran dr. Siniša Trajković.

Uto, 15.05.2018 - 20:28

Nekoliko numera sa javnog časa u Muzičkoj školi.

Ptogram pripremile Mora Meznerić, Ana Čizmadija, Baranji Annamaria i Jovana Nedeljković.

Pon, 14.05.2018 - 18:00

U OŠ “ Matija Gubec” Tavankut 11.5.2018. u 10:02 h održan je kros RTS-a. Trke su bile organizovane po razredima. Niži razredi su se trkali na školskom terenu dok su učenici viših razreda trčali oko škole.

Ove godine u centralnoj školi pridružili su im se učenici svih odeljenja iz područnih škola, Gornji Tavankut i Ljutovo. Većina učenika je učestvovala na krosu a najboljima su podeljene diplome u svakom razredu. Za pohvalu je da su svi učesnici istrčali trku do kraja.

Pon, 14.05.2018 - 15:31

Škola „Matija Gubec“ Tavankut na Sajmu poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva

Expo zlatne ruke u Đakovu

U razdoblju od 4.5.2018. do 5.5.2018. predstavnici škole – ravnateljica Stanislava Stantić Prćić,  nastavnik Miroslav Stipić, učiteljica – voditeljica učeničke zadruge Zorica Sloboda, učenice Valentina Stanišić i Ana  Vajhand , članice slamarske sekcije boravili su u Đakovu.

U sklopu Sajma imali smo Štand gdje smo izložili radove naše zadruge  i imali pokaznu radionicu na kojoj je prikazano kako se slama koristi  za izradu čestitki, nakita i slika s ciljem čuvanja narodne tradicije našeg kraja.
 

Pon, 14.05.2018 - 15:25

Učesnici projekata Radionice Zenith su imali priliku da 10. maja u zgradi Gimnazije za talentovane učenike Kostolanji Deže upoznaju donatorku Julie Boudreaux iz Sjedinjenih država (udovicu Charlsa Merrilla, filantropa).

Ona je imala susret sa učenicima koji učestvuju u projektu Photo-refleksija (fotografisanje sinagoge) i sa učenicima koji su imali priliku da se upoznaju sa Sokratovskom metodom u nastavi.

Ned, 13.05.2018 - 08:29

U prilogu direktor Turističke organizacije Subotice govori o rezultatima IX turističkog foruma na Paliću, koji se sutra završava praktičnom "nastavom", obilaskom znamenitosti našeg grada a naročito poslednjeg bisera u nizu, subotičke "gradske" sinagoge.

Pet, 11.05.2018 - 19:33

Premijerka Brnabić i Igor Mirović, predsednik vlade Vojvodine sa gradonačelinkom Bogdan Labanom na obilasku radova koji se finansiraju preko ugovora između Srbije i Fonda za Razvoj Abu Dabija za Razvoj sistema za navodnjavanje I faza.

 

Više o ovome pročitajte ovde: http://www.subotica.rs/index/page/lg/cp/id/11839

Pet, 11.05.2018 - 11:05

Rotaract klub Subotica je na Otvorenom univerzutetu organizovao akciju edukativnog karaktera "Šta ću biti kada odrastem" sa ciljem da prenese iskustvo sadašnjih i bivših studenata o studiranju srednjoškolcima koji ove školske godine treba da upišu. Svrha akcije je da olakša početak studiranja svakom brucošu i da se prenese iskustvo svakog predavača, da se daju saveti o studentskom životu. Vodila se diskusija o pripremama za prijemni, o prijemnom, o načinu studiranja, pripremama ispita, polaganju ispita, studentskom životu, izlascima i druženju tokom studija, međunarodnim razmenama studenata, studiranju u inostranstvu i slično. Atmosfera na predavanjima je bila vrlo neformalna, sve je teklo kao otvorena diskusija i maturanti su mogli slobodno da postavljaju pitanja...

detaljnije
Čet, 10.05.2018 - 18:51

Nije prošlo ni dve nedelje kako su roditelji, učenici, prijatelji škole i nastavnici  objekta OŠ "Sečenji Ištvan" u Šabačkoj ulici posadili mlade sadnice drveća da bi ozelenili dvorište škole i učinili ga lepšim i prijatnijim, a vandali su bezobzirno i bez imalo stida polomili 19 zasađenih stabala!

Udruženi roditelji i nastavnici su preko Kluba za roditelje i nastavnike koji funkcioniše unutar škole zajedničkim snagama sa učenicima posadili ukupno 25 sadnica povodom Dana planete Zemlje kako bi ozelenili školsko dvorište, sredinu za rad učinili lepšom i prijatnijom i naučili decu zajedničkom, udruženom radu u korist zajednice. Škola je prijavila policiji ovaj vandalizam.

Problem u ovom školskom objektu povezan je sa...

detaljnije
Čet, 10.05.2018 - 15:17

Na današnjoj press konferenciji, koja je privukla veliku pažnju medija, članovi radne grupe Mirko Štefković i Petar Santrač dali su sve informacije koje su bile potrebne da se saznanja oko radova na sanaciji tornjeva subotičke katedrale razbistre.

Ukratko: Trenutno su u toku radovi koji ojačavaju tlo temelja oko tornjeva da bi se usporilo sleganje istog na zanemarljivu vrednost (sleganje se prirodan proces koji je nezaustavljiv). Tokom ovih 100 godina, usled preopterećnja temeljnog tla, stvorena je pukotina od 15ak cm.

Po stabilizovanju temelja doći će do postavljanja prostorne skele koja će omogućiti da se srednji deo fasade katedrala sanira, pukotina praktično ukloni, a tornjevi da se povežu "prstenom" koji bi ih držao...

detaljnije
Čet, 10.05.2018 - 12:06

U prilogu današnji LIVE obilazak gimnazije sa profesoricom matematike Jelenom Piuković.

Pogledajte deo ponude u prilogu na FB što se sve može naučiti u ovoj srednjoj školi sa veoma dugom tradicijom na ovim prostorima.

link - https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10155525225793061/

 

Sre, 09.05.2018 - 16:44

Agencija lokalne demokratije obeležila je 9.maj Dan Evrope.

Sre, 09.05.2018 - 11:57

Polaganje venaca na spomenik žrtvama fašizma kao i na spomen groblju Crvenoarmejcima.

Sre, 09.05.2018 - 10:19
Subscribe to Zajednica