Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Zajednica

Na današnjoj press konferenciji u prostorijama Mađarskog pokreta, Peter Kokai i Jene Maglai su obrazložili razloge podrške predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću.

Tajming (Kokai - 0.00 - 07.00. - Magli do kraja.)

 

Uto, 21.02.2017 - 17:51

Na današnjoj pres konferenciji u prostorija Bunjevačkog nacionalog saveta, predsednica Suzana Kujundžić Ostojić je govorila o zaključcima simpozijuma „Kultura i identitet Bunjevaca“.

Medijima je bio podeljen ovaj materijal u štampanom obliku koji je dostupan i na zvaničnoj stranici BNS-a kao izveštaj na simpozijumu održanog 18.februara u Novom Sadu.

U prilogu zvučni zapis i izjave i odgovor na par pitanja...

***

Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa virskim zajednicama, a u organizaciji Muzeja Vojvodine, u Skupštini AP Vojvodina u Novom Sadu u subotu, 18. februara, održan je Simpozijum „Kultura i identitet Bunjevaca“. Priko 30 izlagača dalo je svoje mišljenje o poriklu,...

detaljnije
Uto, 21.02.2017 - 17:05

Dušan Kliska, pravni savetnik GO SRS Subotica, na današnjoj press konferenciji je nastavio kritiku rada javnih preduzeća u gradu koju je započeo zadnji puta, s time da je ovog puta komentarisao prikupljanje zahteva, od strane Grada, za priključak na buduću mrežu JKP “Vodovod i kanalizacija” u naselju Palić, i po njemu moguće komplikacije oko toga.

On je naveo da je već jednom na Paliću bio raspisan samodoprinos za kanalizaciju koji su građani plaćali a da nisu svi dobilli ono što su očekivali (tajming 03.25. pa na dalje ).

Ukratko, on smatra da nije u redu uzimati novac od građana za razvoj kanalizacione...

detaljnije
Pon, 20.02.2017 - 17:23

Dinamo – Spartak  3:1 (25:23, 25:14, 23:25, 25:15)

Hala Par u Staroj Pazovi. Gledalaca: oko 600. Sudije: Anđelko Popović i Zoran Radovanović. Vreme trajanja meča: 94 min. 

Dinamo: Ašćerić 6, Đurđević, Lazić 8, Ćuk, Vladisavljev, Simić 1, Kocić 21, Spremo 9, Stojković, Marković 10, Medarević 3 i Jovanović.

Spartak: Jović 12, Čičić, Rajlić 16, Cvetićanin 4, Marić, Ilić, Vučković 8, Prolić, Jegdić, Dabić 1, Batinić i Živanović 9. 

Odbojkašice Spartaka nisu uspele da se plasiraju u finale 51. Kupa Srbije 2016/2017 pošto su u polufinalnom duelu poražen eod Dinama sa 3:1 u setovim anakon 94 minuta igre. 

U prvom setu se vodila izjednačena borba do same završnice. Dinamo je odigrao sigurnije u samom finišu i...

detaljnije
Ned, 19.02.2017 - 12:26

Večeras je u restoranu "Spartak" održano IV "Ličko prelo" u organizaciji Udruženja Ličana "Lika" Subotica.

Kulturno umetnički program su izveli gosti iz Beograda KUD "Krajina".

 

Sub, 18.02.2017 - 23:37

Resurs centar Ministarstva omladine i sporta za Srednjobanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug Centar lokalne demokratije Subotica, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Subotica, Kancelarijom za mlade Grada Kikinda, Zrenjaninskom omladinskom razvojnom organizacijom ZORO i Somborskim edukativnim centrom objavio je rezultate konkursa Mladi su zakon - za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.

Listu projekata odobrenih za finansiranje sa više informacija možete pronaći u prilogu - u atačemntu izveštaja.

Potpisivanje ugovora sa dobitnicima sredstava održana je danas u Gradskom omladinskom centru u Subotici (Senćanski put br. 5, kod Glavne autobuske...

detaljnije
Sub, 18.02.2017 - 18:25

Ministar za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je danas, 16. februara 2017. godine, u ime Vlade Srbije položio venac  kod spomenika „Njihovoj vernosti“ u Parku Rajhla Ferenca, koji je podignut u znak sećanja na poginule u ratovima devedesetih i bombardovanju.

U ime Grada Subotice venac je položio i odao počast palim žrtvama gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Predstavnici udruženja veterana ratova devedesetih su takođe odali počast svojim bivšim drugovima.

Aleksandar Vulin je u posebnoj izjavi, na pitanja novinara, komentarisao aktuelno pitanje oko kanditature predsednika Tomislava Nikolića.

Čet, 16.02.2017 - 13:39

Na današnjoj, 1. vanrednoj sednici Skupštine grada Subotice, usvojene su sve tri tačke dnevnog reda: Odluka o izmenama Odluke o komunalnom redu, Odluka o opštinskim putevima, ulicama i nekategorisanim putevima i Odluka o oglašavanju na teritoriji grada Subotice.

Odluka o izmenama Odluke o komunalnom redu doneta je iz razloga što je u januaru 2016. godine donet novi Zakon o oglašavanju (u primeni od maja 2016. godine) koji uređuje ovu oblast, pa je pripremljen i predlog Odluke o oglašavanju na teritoriji grada Subotice. Iz tih razloga, odredbe koje se odnose na sredstva za oglašavanje, brišu se iz ove odluke.

Razlozi za donošenje predložene Odluke o opštinskim putevima, ulicama i nekategorisanim putevima, proizašli...

detaljnije
Uto, 14.02.2017 - 17:52

Svečanom priredbom, pred mnogobrojnim gostima, roditeljima i učenicima obeležen je Dan škole. U pozdravnom govoru direktorica škole Mirjana Stevanović je posebno poimenično predstavila nastavnice i nastavnike penzionere koji su svoj radni vek proveli u ovoj školi.

Uto, 14.02.2017 - 15:24

V Pozorište je u mojoj ulici! - Winteretno Festival
22-25. februar 2017.
Mađarski kulturni centar Népkör
Subotica

Pozorište je u mojoj ulici!

Udruženje mađarskih pozorišta, Nacionalno roditeljsko društvo „Tüskevár” i Mađarski kulturni centar „Népkör” učestvuju u zajedničkom projektu pod nazivom “Pozorište u mojoj ulici - Winteretno festival” koji će biti realizovan peti put u Subotici. U periodu od 22. do 25. februara  će se održati Winteretno festival sa besplatnim dnevnim programima za decu, a tokom večernjih sati će se odigrati pozorišne predstave na mađarskom jeziku.

Od 22. februara preko četiri dana za decu se organizuju pozorišne prestave lutaka od 9...

detaljnije
Uto, 14.02.2017 - 11:44

Pozivamo vas da se priključite humanitarnoj akciji "Čepom do osmeha". Princip akcije je vrlo jednostavan, sakupljaju se tvrdi plastični čepovi, različite vrste plastične ambalaže su u pitanju. Čepovi se odvoze na reciklažu i od tih sredstava kupuju se pomagala deci sa invaliditetom. Akcija je trajnog karaktera. Cilj nam je da se deci sa invaliditetom olakša svakodnevni život i rad. Do sada je sakupljeno oko 70t čepova a trinestoro dece je uz pomoć naše akcije, dobilo neku vrstu pomagala.

Mnoga udruženja i mnoge slične akcije su proistekle iz naše ali mi smo jedini kod kojih su deca na prvom mestu. Akcenat je isključivo na pomoći deci.

Svakim danom sve veći broj društveno odgovornih kompanija se priključuje našoj akciji...

detaljnije
Uto, 14.02.2017 - 11:22

Predsednik Skupštine grada Subotice, Tivadar Bunford, posetio je danas prvu bebu rođenu u 2017. godini u našem gradu – Janu Galetin, rođenu 1. januara, u 8.50 časova, u porodilištu subotičke Opšte bolnice. Predsednik Bunford je, u ime gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i svoje ime, čestitao roditeljima prvorođene bebe na prinovi, poželeo im dobro zdravlje i puno sreće, i Janinoj majci Jeleni predao cveće i prigodne poklone. Gradonačelnik je u ime Grada Subotice za prvu bebu rođenu u ovoj godini opredelio 50.000 dinara i ta sredstva uplaćena su na žiro-račun Jelene Galetin.

Supružnici Jelena (26) i Nebojša Galetin (28) zahvalili su se predsedniku Tivadaru Bunfordu i gradonačelniku Bogdanu Labanu na poklonima i izdvojenim sredstvima za...

detaljnije
Pon, 13.02.2017 - 14:22

Klub ljubitelja vozila marke Alfa Romeo, iz Novog Sada "Alfisti Srbije", održao je prvi međunarodni skup ovog kluba u našem gradu.

Skup je bio organizovan, u subotu 11.02., na inicijativu našeg sugrađanina Ervina Šafranja u saradnji sa klubom.  Započeo je susretom na parkingu kod Rodića sa kojeg je kolona od desetak vozila otišla do Palića na parking Muškog štranda i potom do restorana "Džez" u Hajdukovu gde su bili na zajedničkom ručku.

Naziv međunardoni skup je opravdao dolazak kolega iz Mađarske.

Ervin najavljuje IV Međunarodni alfa skup u avgustu.

Pon, 13.02.2017 - 11:41

10.02.2017. u prostorijama MZ Peščara sprovedena je humanitarna akcija dodele garderobe i obuće najugroženijim licima iz MZ Peščara. Humanitarna akcija je organizovana u saradnji sa Crvenim krstom  Subotica.

Pon, 13.02.2017 - 09:20

11.02.2017. u prostorijama Jevrejske Opštine Subotica održano je celodnevno predavanje o obeležavanju jevrejskih praznika, voćni doručak obeležavanje praznika Tu Bi'Švat.

Pon, 13.02.2017 - 08:41

Osnovna škola Matija Gubec iz Tavankuta  je proslavila Dan škole u petak 10. 2. 2017. godine u Dečjem pozorištu u Subotici uz prigodan program. Školski hor uz tamburašku pratnju izveo je obradu muzičke numere Vjeruj u ljubav. Potom su zaposleni i gosti uživali u nastupu klape Levanda iz Samobora. Prisutne je pozdravila i poželela dobrobošlicu i direktorica škole Stanislava Stantić Prćić. Ovom događaju su prisustvovali gospodin Rudolf Vujević, dožupan Zagrebačke županije, Vjeran Štublin, pročelnik odjela za prosvjetu, šport, kulturu i tehničku kulturu županije, Darinka Balen, zadužena za osnovno obrazovanje i učeničke zadruge iz Zagrebačke županije, Slobodan Krajina, direktor Osnovne škole Ivana fra Frane Jukića,  Nedeljko Marinov, direktor Osnovne škole Primošten, Sanja Knezić,...

detaljnije
Pon, 13.02.2017 - 00:18

Prvi dio bala pogledati ovde

Ned, 12.02.2017 - 23:05

Pokladno vrijeme koja počinje blaganom Sveta tri kralja, a završava se na čistu srijedu je vrijeme kad se bunjevački Hrvati okupljaju na prela, balove i druženje. Tavankutsko Hrvatsko kulturno prosvejtno društvo Matija Gubec devetu godinu za redom organizira Gupčev bal. U sportskoj dvorani mjesne osnovne škole i ove se godine okupilo više od 250 posjetitelja. Predsjednik HKPD „Matija Gubec“ Ladislav Suknović u svojem pozdravnom govoru se zahvalio svima onima koji ovu udrugu prate iz godine u godinu te se zahvalio svim donatrima koji na razne načine pomažu i podržavaju njezine projektne aktivnosti. Pozdravio je zvanice među kojima je bio generalni konzul Republike Hrvatske Velimir Pleša, zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević, pročelnik odjela za kulturu,...

detaljnije
Ned, 12.02.2017 - 22:58

Gradski odbor Srpske radikalne stranke obeležio je danas slavu sveta Tri jerarha, u prostorijama Nove opštine, u prisustvu funkcionera, članova, simpatizera i dugogodišnjih prijatelja.

Kum slave je bio Đorđe Malbašić.

Poslanik u pokrajinskom parlamentu Nemanja Šarčević dao je izjavu za medije u kojoj kaže da je najzad prilika Srbija dobije pravog predsednika u liku dr Vojislava Šešelja.

Obred je izveo otac Dragan Stokin i u obraćanju prisutnima između ostalog je rekao (pogledati video prilog u celini - Srbin je teološka odrednica!):

- ... Nema pravoslavaca bez Pravoslavlja, nema Pravoslavlja bez crkve. Liturgije je ono što je temelj...

detaljnije
Ned, 12.02.2017 - 19:10

Na Paliću je u toku nastavak rekonstrukcije pešače staze na delu ulice Jožefa Hegediša, od pružnog prelaza pa do šetališta na obali jezera.

Tanja Jotović, pejsažni arhitekta iz JP "Palić Ludas", kaže:

- Pri ovome je došlo do potrebe da se drvored pored staze izvadi, pošto je deo stabala oštećen i predstavlja opasnost za prolaznike. Prema rešenju Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode predviđeno je podizanje novog drvoreda gde je i bio, s time da će se sadnja morati uraditi na taj način da drveće ne ugrožava instalacije koje nalaze između puta i pešačke staze. Minimalno potrebno rastojanje stabla do...

detaljnije
Pet, 10.02.2017 - 22:53
Subscribe to Zajednica