Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Zajednica

17.10.2017. u Domu za decu ometenu u razvoju Kolevka održan je Okrugli sto sa temom Komunikacija i saradnja Ustanova za smeštaj i Centar za socijalni rad na razrešavanju problema koji se tiču korisnika u Domu, komunikaciji i odnosima sa porodicom i uključivanju u lokalnu sredinu. Okrugli sto je organizovan kao rezultat stručne podrške od strane Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu ustanovama socijalne zaštite na teritoriji AP Vojvodine koje pružaju uslugu domskog smeštaja deci, mladima, odraslim i starim licima sa smetnjama u razvoju. Skup je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata.

Uto, 17.10.2017 - 12:28

14.10.2017. na Paliću u O.Š. Miroslav Antić održano je treće školsko takmičenje i kviz Sakktivity - Chesstivity. Kviz je deo globoalno velikog Chesstivity takmičenja.

Pon, 16.10.2017 - 09:29

Osnovnu školu „Matija Gubec“ iz Tavankuta u četvrtak 12. listopada posjetili su učenici subotičke osnovne škole „Kizur Ištvan“. Učenici četvrtoga razreda ove subotičke škole u posjet su svojim tavankutskim vršnjacima došli da bi sudjelovali u radionicama roljanja i slamarstva. Na radionici roljanja 43 su subotička učenika mogla upoznati tradicionalni, „starovinskim“, načinom glačanja uz pomoć velikog drvenog mehanizma roljke koji se čuva u tavankutskoj školi, a koji čuvaju i održavaju učenici i nastavnici.Roljke su nekada bile neizostavan dio salašarske svakodnevice u Vojvodini, no danas su zamjenjeni tehnološki naprednijim aparatima pa ih je mali broj ostao sačuvan i vrijedan su svjedok vremena i dio vojvođanskog identiteta. Nakon roljanja, učenici su se upoznali s još jednim dijelom...

detaljnije
Ned, 15.10.2017 - 20:24

Klapim završava svoju jesenju trilogiju sa obilaskom našeg ZOO vrta na Paliću.

Sub, 14.10.2017 - 19:27

Kolega Ivan Ivković Ivandekić- Klapim poslao je desetak fotografija koje je načinio tokom današnjeg lepog jesenjeg dana.

Pet, 13.10.2017 - 00:01

Sredstvima Lokalne samouprave obnovljen je još jedan sportski teren u gradu. Reč je o košarkaškomk terenu u okviru Sportskog centra u Prvomajskoj ulici koji je danas predat na korišćenje. Vrednost investicije je oko milion i po dinara, i u celosti je finansirana iz budžeta lokalne samouprave. 

Teren je na korišćenje predao gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban u društvu zamenice Timee Horvat, Nemanje Simovića, člana Gradskog veća zaduženog za sport i omladinu, i Roberta Tota, direktora JKP „Stadion“.

Ovom prilikom Bogdan Laban je istakao  – Koliko god sredstava imamo, radimo na obnovi svih sportskih terena, pa nastavljamo u istom ritmu. Sledi obnova sportskih terena na Paliću, a nadam se da naredna sezona, odnosno prvomajski uranak, neće biti sačekani...

detaljnije
Čet, 12.10.2017 - 16:56

Врховни касациони суд Републике Србије је Одлуком од 26.09.2017. године доделио награде и признања судовима са територије Републике Србије за постигнуте резултате у периоду од једне године према броју решених старих предмета, укупно решеним предметима и за допринос унапређењу ефикасности и квалитета судског система Републике Србије у 2017. години.

Прекршајном суду у Суботици је додељено признање због ефикасности у раду и малог удела застарелих предмета у односу на укупно решени број предмета. Поред овог суда у категорији прекршајних судова награђени су још два суда у Републици Србији.

Признање је уручено на пригодној свечаности 05.10.2017. године у Врњачкој Бањи на Годишњем саветовању судија Републике Србије. Признање је уручио председник Врховног касационог суда Драгољуб...

detaljnije
Čet, 12.10.2017 - 13:47
11.10.2017. Dom zdravlja Subotica, Služba Hitne Medicinske Pomoći je učestvovala u manifestaciju sa aktivnošću javnog časa oživljavanja na gradskom trgu. Istovremeno je u Svečanoj većnici Gradske kuće, održan akreditovani Simpozijum “Pokrenimo srce”, na kojem su učestvovali brojni lekari iz cele naše zemlje. 
Iznenadni srčani zastoj može da se desi bilo gde, i bilo kada, na ulici, na random mestu, tokom vežbanja ili bilo kog drugog napora, ipak najvećim brojem nastupa kod kuće....
detaljnije
Čet, 12.10.2017 - 08:36

Prošetajte pored Velike terase, ako imate vremena za sebe, uživat ćete bar na kratko, a možete to uraditi i biciklom, samo morate paziti na staze, možete završiti ugruvani...

Photo: Ivan Ivković Ivandekić

Sre, 11.10.2017 - 22:28

Друштво српско-руског пријатељства „Св. Александар Невски“ Суботица организовало је јуче предавање са темом  „Национално-виђено очима православља“. Предавач је био отац Драган Стокин старешина Храма „Светог Вазнесења Господњег“ у Суботици.

Sre, 11.10.2017 - 15:05

Venci su položeni i na spomen-kompleks palim crvenoarmejcima – vojnicima Trećeg Ukrajinskog fronta, na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi. U ime grada Subotice venac je položila delegacija koju je predvodio gradonačelnik Bogdan Laban.

Sre, 11.10.2017 - 00:06

Svečanom sednicom Skupštine grada i polaganjem venaca na spomenike žrtvama fašizma danas je obeležena sedamdeset treća godišnjica oslobođenja Subotice u Drugom svetskom ratu. Vence na Spomenik žrtvama fašizma, na Trgu žrtava fašizma, položile su brojne delegacije. U ime građana Subotice, lokalne samouprave i Gradskog odbora SUBNOR-a, venac je položila delegacija koju je predvodio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, a u ime ambasade Ruske Federacije u Beogradu delegacija predvođena ambasadorom Aleksandrom Čepurinom.

Predsednik Skupštine grada Subotice Tivadar Bunford je, na svečanosti u Velikoj većnici Gradske kuće, rekao da poštujući svoju prošlost gradimo i našu budućnost i da zato sa posebnom pažnjom u našem gradu negujemo harmonične...

detaljnije
Uto, 10.10.2017 - 23:57

Na Velikoj terasi na Paliću održan je međunarodni stručni skup "Škola mladih neurologa", sa oko 250 učesnika, što predavača što polaznika, iz zemlje i regiona.

Više o tome u prilozima, od predavača i jednog od predsednika organizacionog odbora, dr Olivere Tamaš.

Sub, 07.10.2017 - 22:48

U Velikoj većnici Gradske kuće danas je održana 11. sednica Skupštine grada na kojoj su doneti Zaključak o prihvatanju Izveštaja o ostvarenju budžeta grada Subotice za period od 1. januara do 30. juna 2017. godine, Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije za blok 144 severno od Segedinskog puta i istočno od ulice Partizanskih baza (bivši kompleks kasarne „Kosta Nađ"), Odluka o izradi Generalnog urbanističkog plana Subotica-Palić do 2030. godine i Odluka o uspostavljanju saradnje između Grada Subotice i Opštine Berane, iz Crne Gore.

Odbornici su, između ostalog, doneli i Odluku o izmenama Odluke o osnivanju Kancelarije za mlade Grada Subotice, Odluku o stipendiranju studenata sa teritorije grada Subotice i rešenja o imenovanju direktora...

detaljnije
Sre, 04.10.2017 - 18:42

U Osnovnoj školi "Matija Gubec" u D. Tavankutu Dečija nedelja je otvorena aktivnošću prodaje igračaka.

U OŠ ’’Matija Gubec’’ u Ljutovu , obeležena je Dečija nedelja sa temom Nedelja svemira. `Gradili smo mostove medju generacijama za radost deteta` organizujući radionice za decu u kojoj su učestvovali mame i bake . Osim učiteljica radionice su pripremale nastavnice madjarskog jezika i nastavnica engleskog jezika. Učenici su zajedno sa svojim mama i bakama uživala u svojoj mašti i kreativnosti. ’’ Gosti’’ su pokazali spremnost za ’’izgradnju zajedničkih mostova’’ preko kojih neće biti prepreka za nove izazove. Nakon svake radionice, radovi učenika bili su izloženi u holu škole i krasile njen enterijer.

Učenici, nastavnici i svi zaposlenici Osnovne škole „Matija Gubec“ iz...

detaljnije
Sre, 04.10.2017 - 12:42

Rukovodstvo subotičkog JKP „Vodovod i kanalizacija“ i konzorcijum izvođača radova kojeg predstavljaju priznate firme u oblasti tretmana voda i hidrogradnje, SADE i Veolia Water iz Francuske i Graditelj NS iz Novog Sada, novinare i javnost su na PRESS konferenciji 03.10.2017. upoznali sa aktivnostima na pripremi za izgradnju drugog postrojenja za tretman vode u Subotici. Završetkom izgradnje ovog postrojenja, čija je vrednost oko 5,5 miliona evra, u roku od dve naredne godine svi potrošači će se u jedinstvenu sistemu Subotica– Palić snabdevati sa dovoljnim količinama zdrave, kvalitetne pijaće vode.

Izgradnja postrojenja za tretman voda na drugom Centralnom gradskom kompleksu Vodozahvat – II predstavlja treću fazu realizacije Projekta za unapređenje vodnog sistema grada Subotice....

detaljnije
Sre, 04.10.2017 - 00:30

U subotu 30. septembra održan je celodnevni Intenzivni kurs poslovnog engleskog jezika na Paliću u organizaciji Lyceum iuris.

U Maloj sali na Velikoj terasi, prisutni predstavnici kompanija imali su priliku da obnove i dopune svoje znanje poslovnog engleskog jezika. Damir Šite, šef Lyceum iuris katedre za Legal English (engleski za pravnike), predavanje je održao na engleskom jeziku a jedan segment bio je posvećen i radioničarskom radu u grupama.

Nakon uspešno realizovanog jednodnevnog kursa, u toku je formiranje grupe za višemesečni kurs poslovnog engleskog jezika koji će biti organizovan u Subotici. Zainteresovani više informacija, mogu dobiti na kontakt telefon 024/553-130 ili putem elektronske pošte na kontakt@lyceum.rs.

Uto, 03.10.2017 - 22:58

Osnovna škola Jovan Mikić dobila je obnovljen sportski teren sa tartan podlogom. Projekat ukupne vrednosti od skoro 2,5 miliona realizovan je uz pomoć Pokrajine koja je obezbedila 2 miliona a ostala sredstva u iznosu od 450.000 dinara je od grada Subotice.    

Novi tartan teren obišli su Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez i član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine, Nemanja Simović i Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza grada Subotice.  Goste je primila direktorica škole Marija Milodanović koja se zahvalila Pokrajinskom sekretarijatu i gradu Subotici na novom tartan terenu koji je zamenio dotrajali sportski teren koji je postavljen pre 50 godina.  

– Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli da se ovaj projekat realizuje....

detaljnije
Pon, 02.10.2017 - 16:19

U subotu, 30. rujna 2017. godine, na Etno-salašu „Balažević“ održan je sedmi po redu Festival voća, manifestacija koja je već tradicionalno obilježena raznovrsnim i bogatim kulturnim programom. Ove smo godine tako mogli pogledati nastupe tamburaških sastava iz Subotice i Tavankuta, gostovanje kulturno-umjetničkoga društva iz Županje (Hrvatska) i nastup folklornoga ansambla Hrvatskoga prosvjetno kulturnog društva „Matija Gubec“ iz Tavankuta. Svoju su podršku Festivalu dali i učenici i nastavnici Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta predvođeni ravnateljicom Stanislavom Stantić Prćić. Škola je proizvode svoje zadruge i drugih sekcija predstavila na vlastitom štandu, a pored izloženih proizvodaŠkola je sudjelovala i u kulturno-umjetničkomdijelu festivalskoga programu. Učenice šestoga...

detaljnije
Pon, 02.10.2017 - 14:01

U kongresnoj sali Velike terase na Paliću, sinoć, je otvorena manifestacija Svečane igra vojvođanskih Mađara.

U prilogu detalj sa otvaranja uživo - govornici i muzička numera

Pon, 02.10.2017 - 10:47
Subscribe to Zajednica