Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Zajednica

U Zelenoj dvorani Gradske kuće, član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne skrbi i zdravstva, Ilija Đukanović, sastali se s projektnom službenicom Ureda Vijeća Europe u Beogradu, Verom Kurtić, i predstavnicima Koordinacijskoga tijela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji, dr. Nenadom Ivaniševićem i Danijelom Lakatoš. Sastanak je upriličen povodom programa „ROMACTED“ („Promicanje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnoj razini“) koji zajedno provode Europska unija i Vijeće Europe, a koji će se, uključujući i Suboticu, realizirati u ukupno deset gradova i općina u Srbiji. izjave za medije u prilogu

Čet, 15.03.2018 - 12:05

14.03.2018. na Velikoj terasi na Paliću održan je svečani prijem Generalnog konzulata Mađarske povodom Nacionalnog praznika i obeležavanje 170-te godišnjice 1848/49 revolucije.

Čet, 15.03.2018 - 09:12

Osnovna škola "Miroslav Antić" na Paliću svečanim programom obeležila je dan škole.

Svečana proslava obeležena je u auli škole u prisustvu zamenice gradonačelnika Timee Horvat, člana gradskog veća zaduženog za obrazovanje Nataše Aleksić i drugih mnogobrojnih gostiju. Program su izveli đaci osnovne škole i to na dva jezika, srpskom i mađarskom. 

Sre, 14.03.2018 - 21:35

У Плавој сали Градске куће, Илија Ђукановић,члан градског већа и директор РФ ПИО – филијала Суботица, Снежана Марић, уручили су прве бесплатне Пензионерске картице пензионерима из нашег града.

Додела Пензионерских картица, које ће пензионери у Србији користити уместо пензионог чека и којом ће остварити попусте, најава је акције током које ће сваки пензионер у нашој земљи до краја априла на кућну адресу добити бесплатну Пензионерску картицу, која ће бити израђена у 1.750.000 примерака.

Sre, 14.03.2018 - 13:47

U Gimnaziji Svetozar Marković povodom međunarodnog dana broja PI odžano je grupno takmičenje iz matematike i fizike na nivou škole.

U prilogu izjave nekih od učesnika i profesorice Silvije Godanji i Sič Emeše i Aleksandrom Grahovcem, prvakom Srbije u matematici.

Sre, 14.03.2018 - 09:53

13.03.2018. svečano je obeleženo sečanje na mađarsku revoluciju 1848/49 i 10 godina postojanja i rada Doma za stare Villa Ancora na Paliću.

Sre, 14.03.2018 - 08:50

Danas, 13. ožujka 2018. godine, u Velikoj vijećnici Gradske kuće održan je se tradicionalna dodjela diploma i pohvalnica najboljim mladim matematičarima Subotice u dosadašnjim natjecateljskim ciklusima za školsku 2017./2018. godinu.
Nagrade najboljim mladim matematičarima uručila je zamjenica gradonačelnika Tímea Horvát, članica Gradskog vijeća zadužena za područje obrazovanja Nataša Aleksić, predsjednik Društva matematičara Subotice Nebojša Gvozdenović i predsjednica Povjerenstva za natjecanja, Ljubica Kiselički.

Deo drugi pogledati ovde https://www.subotica.info/2018/03/13/velika-vecnica-premala-za-sve-subot...

Uto, 13.03.2018 - 21:24

U prostorijama Gerontološkog kluba “Kertvaroš“ potpisan je sporazum o saradnji između Grupe Univerexport - Trgopromet a.d. iz Novog Sada i subotičkog Gerontološkog centra.
Sporazum je deo projekta „Ko voli Gerontološki centar - taj daruje“.
Direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević istakao je da je cilj projekta pozivanje i privlačenje što više privrednih subjekata da korisnicima službe „Otvorena zaštita“, članovima gerontoloških klubova, stanarima Domova, ali i zaposlenima u Gerontološkom centru, omoguće u okviru svoje delatnosti popuste na usluge koje pružaju ili na proizvode koje prodaju.  Takođe je dodao da se projekat započinje sa Grupom Univerexport - Trgopromet a.d. kao jednim od vodećih trgovinskih lanaca, koji je još uvek domaći...

detaljnije
Uto, 13.03.2018 - 15:27

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sastao se, u Gradskoj kući, sa Njegovom ekselencijom Branislavom Mićunovićem, ambasadorom Republike Crne Gore u Beogradu, koji je danas posetio naš grad. Tokom srdačnog susreta, kome su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Marijana Cupać i član Gradskog veća Nemanja Simović, razgovaralo se o odnosima između dve zemlje, trgovinskoj razmeni ovog regiona sa Crnom Gorom, privrednim, turističkim i kulturnim potencijalima našeg grada i intenziviranju saradnje između grada Subotice i prijateljskih crnogorskih opština.

Gradonačelnik Laban je izjavio da Subotica neguje dobre i partnerske odnose sa Kotorom, Beranama i Bijelim Poljem i da je ukupna robna razmena između Regionalne privredne komore Severnobačkog...

detaljnije
Pon, 12.03.2018 - 12:34

Promocija Zbornika radova „Vidakoviću u čast“ sa Međunarodnog znanstvenog simpozija prigodom 100. obljetnice  rođenja i 50. obljetnice smrti Albe Vidakovića

U organizaciji Katoličkog društva „Ivan Antunović“ u subotu, 10. ožujka u Muzičkoj školi u Subotici održana je promocija zbornika „Vidakoviću u čast“. Zbornik sadrži radove s Međunarodnog znanstvenog simpozija održanog 2014. godine prigodom 100. obljetnice  rođenja i 50. obljetnice smrti Albe Vidakovića. Ovaj simpozij pod imenom „Dani Albe Vidakovića“ s bogatim programom, kako onim koncertnim, tako i u okviru međunarodnog znanstvenog skupa i liturgijskom proslavom održan je u organizaciji Subotičke biskupije, Katoličkog društva „Ivan Antunović” iz Subotice,  Instituta za crkvenu glazbu „...

detaljnije
Ned, 11.03.2018 - 23:35

Posle svetske premijere u Parizu i potom u celom svetu večeras su i Subotičani imali priliku (posle nekoliko pokušaja i tehničkih problema - kako saznajemo kasnije ne krivicom operatera) da vide ovaj dokumentarac Borisa Malagurskog u Eurocinema.

U prilogu izjava za medije autora filma i pozdrav gledaocima pre projekcije i dodatni FB link Live uključenja posle prve projekcije filma.

Sub, 10.03.2018 - 20:28

Uzroci nedavnih promena radnog vremena ambulanti, u kratkom periodu, su bili organizacionog karaktera i problematike broja radnih sati zbog odmora i zakonskih ograničenja prekovremenog rada.

***

Ispred Doma zdravlja zahvaljujemo se na razumevanju i strpljenju zbog press konferencija koje smo otkazivali.
Razlog otkazivanja bila je naša želja da rešimo novonastalu situaciju u zdravstvenim stanicama Bajmok i Čantavir i da vam damo pravu informaciju. Mesne zajednice smo pravovremeno obavestili da će rad u navedenim zdravstvenim stanicama biti izmenjen.

Problem je nastao zbog toga što Kadrovskim planom imamo ograničen broj zaposlenih u SHMP (23 lekara, 35 tehničara i 32 vozača), gde zaposleni imaju skraćeno radno vreme i produžen godišnji odmor. Zakon o radu...

detaljnije
Pet, 09.03.2018 - 12:18

Auto kuća Tasić napravila je promociju Volkswagenovog novog SUV modela - Volkswagen T-Roc. Svi zainteresovani imali su priliku da naprave test vožnju i uvere se u mogućnosti T-Roca

Prvi kompakt SUV iz Volkswagena je stigao u Srbiju. U ponudi je gama motora od 1,0 TSI sa 115 ks, preko najpopularnijeg 1,6 TDI sa 115 ks do 2,0 TSI sa 190 ks. Cena za 1,0 TSI sa 115 ks je od 19.961 eur. Model je baziran na modularnoj MQB platformi, ukupne dužine 4234 milimetra, opcijom pogona na sva četiri točka i ponuđenim nivoima opreme T-Roc, Style i Sport. Srandardna oprema pored ostalog uključuje: “Front Assist” radar sa mogućnošću automatskog zaustavljanja, “Lane Assist” mogućnost automatskog kretanja vozila unutar saobraćajne trake sa multifunkcionalnom kamerom, “Plus” bord kompojuter, “Deep...

detaljnije
Pet, 09.03.2018 - 11:07

Dana 07.marta 2018.godine, u Restoranu Spartak članovi Gerontoloških klubova i stanari Doma (oko 300 prisutnih) su zajedno proslavili Međunarodni dan žena. Dobro raspoloženje, divan ambijent, osmeh i sreća ispunjavali su prostoriju restorana. Zahtevi za mesto više su potvrda poverenja koje članovi i stanari doma imaju u organizatore naše ustanove.

Uz ispunjavanje muzičkih želja, uz pozitivan stav i dobra volju, stvorili smo divne zajedničke trenutke, gde su fotografije koje su tada nastale samo deo prikaza napred navedenog.

Direktor ustanove Gerontološkog centra dr. Nenad Ivanišević je svim damama poželeo srećan 8.mart i obećao da ce kao i uvek nastojati da što kvalitetnije i kreativnije ispuni svaki njihov trenutak...

detaljnije
Čet, 08.03.2018 - 09:22

Članica Gradskog vijeća zadužena za područje obrazovanja Nataša Aleksić, uručiila je u ime organizatora i sudionika „Sajma knjiga“ i subotičke lokalne samouprave donaciju u knjigama predstavniku Doma za djecu ometenu u razvoju „Kolijevka“ Subotica.
U prilogu izjave za medije...
A, da, uz put možete i da prodate vi svoje knjige pošto se i otkupljuju knjie, sve osim školslih - udžbenika..

Kontakt broj 060 155 20 72

Sre, 07.03.2018 - 12:20

U Zoo vrtu na Paliću postavljena je izložba primeraka artefakata nastalih od divljih životinja a koje se krijumčare raznim kanalima.
Više o tome od Kristijana Ovarija, biologa u vrtu, a u prilogu..

Sub, 03.03.2018 - 11:34

Prilog sa obilaska hranilišta za ptice grabljivice na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom.

Sub, 03.03.2018 - 00:11

Velikom većinom predlog o spomeniku, velikom kralju iz istorije mađarskog naroda, prihvaćen uz zadršku o poziciji istog ispred ograde terasa picerije Boss, alijas Rajhlove palate.

***

Na 3. vanrednoj sednici Skupštine grada Subotice, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, većinom glasova odbornika usvojena je jedina tačka dnevnog reda: donošenje Odluke o postavljanju spomenika Matiji Korvinu. Spomenik Matiji Korvinu, vlastelinu ovoga kraja, povodom 560. godišnjice njegovog krunisanja za ugarskog kralja postaviće se u Subotici, u ulici Matije Korvina 8, ispred ograde Rajhlove palate.

Spomenik u vidu prepoznatljive figure Matije Korvina postaviće se na postamentu koji će se izraditi prema...

detaljnije
Pet, 02.03.2018 - 17:27

28.02.2018. u Jevrejskoj opštini Subotica svečano je obeležen jevrejski praznik Purim. Održan je izbor najlepše maske i čitanje Megilat ester.

Čet, 01.03.2018 - 08:58
Subscribe to Zajednica