Saša Vučinić u poseti Gradskoj bolnici

Uto, 02.10.2007 - 10:15 -- urednik

BOLNICA I DOM TEK DOGODINE  - Direktor Opšte bolnice, Dr Goran Bićanin, izjavio je juče da veruje da će privremeni organi, koje je imenovalo Izvršno veće AP Vojvodine, do kraja oktobra doneti novi Statut, što je trenutno prvi prioritet. Nakon toga, sledi još dosta “papirologije”, a u najboljem slučaju očekuje se da će upis u sudski registar biti obavljen za šest meseci, čime će sadašnji Zdravstveni centar i formalno prestati da postoji.

Iako nakon razdvajanja lokalna samouprava neće imati nikakvih nadležnosti u Opštoj bolnici, predsednik skupštine opštine Subotica, Saša Vučinić, naglasio je da će opštinska vrata uvek biti otvorena za potrebe ove zdravstvene ustanove.

- Subotička bolnica prva u Vojvodini počinje samostalno funkcionisanje, pod nadležnošću pokrajine, i to treba iskoristiti kao prednost i nastojati “izlobirati” u Ministarstvu zdravlja i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo da se postojeća, zastarela oprema, zameni modernijom i funkcionalnijom, čime bi i lekari i pacijenti bili na dobitku – zaključio je Vučinić.

ZAVRŠEN HITAN PRIJEM - Posle skoro polugodišnjeg kašnjenja radova na adaptaciji Urgentnog odelenja izvršen je tehnički prijem i preostalo je i Sanitarna inspekcija uradi svoj deo posla kako bi konačno počelo preselenje opreme u obnovljene prostorije.

- Sredinom oktobra u posetu nam dolazi Pokrajinski sekretar za zdravstvo, Miloš Vučić, kada će biti potpisan ugovor o značajnoj donaciji, čime ćemo za Urgentno odelenje moći obezbediti savremenu opremu. Ljubljanski “SMELT”, izvođač radova na rekonstrukciji još nekoliko odelenja, probio je već odavno sve rokove, ali imamo njihova uveravanja da će ceo posao, vredan preko tri miliona evra, biti gotov u naredna dva meseca – rekao je juče Dr Goran Bićanin.

Autor teksta: 
Custom Search