Formiran ogranak DZH u Aleksandrovu

Sub, 01.03.2008 - 19:00 -- urednik

U subotu 01.3.2008. godine u mjesnoj kancelariji Aleksandrovo pred velikim brojem ljudi u svečanom ozračju formiran je 20 ogranak Demokratske zajednice Hrvata.

Uz domaćine sastanku su nazočili i visoki dužnosnici Demokratske zajednice Hrvata koji su uveličali skup. Sastanak je otvorio i vodio predsjednik Inicijativnog odbora za formiranje ogranka Ivan Tumbas. U svom uvodnom izlaganju pozdravio je goste, domaćine i sve nove članove i simpatizere Demokratske zajednice Hrvata. Radni dio protekao je u pozitivnom ozračju, zatim se pristupilo prijedlogu i izaboru radnih tijela. Za predsjednika ogranka Aleksandrovo izabran je Donko Balažević, a za njegovog zamjenika Ivica Sekereš te ostali rukovodeći članovi ogranka. Nakon što su predloženi kandidati jednoglasno izabrani bez primjedbi, Donko Balažević je izložio program rada novoformiranog ogranka DZH-a Aleksandrovo. U svom izlaganju iznijeo je glavne smjernice rada ogranka Aleksandrovo u nardenom periodu. Osvrnuo se na aktualnu problematiku Aleksandrova i obećao veću agilnost i ažurnost novoizabranih dužnosnika. Nakon radnog dijela sastanka skup je pozdravio i predsjednik Demokratske zajednice Hrvata Đorđe Čović, koji im je zaželio uspješan rad, te se zahvalio na velikom odzivu mještana. Ujedno je čestitao članovima novoformiranog ogranka na zalaganju i stvorenim uvjetima za aktivan rad ogranka. U obraćanju skupu osvrnuo se na početak i kronologiju formiranja DZH-a kao i o glavnim razlozima za formiranje DZH-a. Informirao je skup o ciljevima i viziji DZH-a u nardenom periodu. Svoj govor zaključio je porukom da je današnji skup samo početak jedne uspješne suradnje u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i interesa u obostranu korist.

Pored predsjednika skup je pozdravio Ivanković Josip koji je od novoformiranog ogranka zatražio pomoć u razrešenju aktualne situacije mjesne zajednice Aleksandrovo u svezi mjesnog samodoprinosa. Skup je pozdravio i dopredsjednik DZH-a Antun Merković koji je zaželio uspješan rad novoformiranom ogranku Aleksandrovo.

Nakon zaključenja dnevnog reda predsjednik Inicijativnog odbora Ivan Tumbas pozvao je sve nazočne da ostanu na svečanom domjenku koji je upriličen u čast formiranja ogranka DZH-a u mjesnoj kancelariji Aleksandrovo.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search