Pobeda fudbalera Spartaka na Paliću

Ned, 20.04.2008 - 16:00 -- dejan.vukovic

 Fk Palić Koming - Fk Spartak 1:2 (0:2).

Fudbaleri Spartaka pobedili su ekipu Palić-Kominga na njihovom terenu sportskog kompleksa Janko Pejanović na Paliću u derbiju 23. kola Srpske lige grupa Vojvodina. Spartak je tako nanizao treću pobedu zaredom i trenutno se nalazi na petom mestu na tabeli.

Utakmica se igrala po lepom i sunčanom vremenu pred oko 800 ljubitelja fudbala. Od samog početka utakmice Spartak je bio dominantniji i konretniji pred golom Palića . U 24 minuti igre Crkvenjakov je uposlio Opačića koji dovodi goste u prednost od 1:0. Posle sedam minuta igre tačnije u 31 minuti susreta lopta nabačena u šesnaesterac Palića dolazi do Veselinova koji glavom upošljava Nikutovića kojio daje gol i povećava prednost Spartaka na 2:0. Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastaku susreta u 48 min. fudbaleri Palića ostaju sa desetoricom pošto je sudija Vasić Aleksandar pokazao crveni karton Ivaniševiću i poslao ga u svlačionicu. Iako sa desetoricom palićani ubrzavaju igru i kreću agresivnije ka golu Spartaka. Posle jedne nesmotrene intervencije pred golom Spartaka Jovetić je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i zaradio crveni karton i penal protiv svoje ekipe, međutim slabo izveden jedanaesterc brani Marjanović i rezultat se ne menja. Spartak nastavlja sa desetoricom i održava svoju veliku prednost sve do 75 minuta kada je Radojčić preciznim udarcem uspeo da postigne pogodak i smanji na 2:1. Slede terenska inicijativa Palića ali bez konkretnijih prilika za gol dok je Spartak svoje šanse vrebao iz kontranapada. Najbolju priliku za izjednačenje domaći su imali u sudijskoj nadoknadi kada je Ružić posle prekršaja izveo slobodan udarac uposlio Mitića koji jako šutira ka golu Spartaka, golman Marjanović loptu izbija pravo u noge Milanovića koji sa par metara prebacuje čitav gol i rezultat ostaje 2:1 u korist Spartaka.



Palić-Koming: Kesić, Ćirić, Bajat, Mitić, Kakaš, Vuković, Radojčić, Tošić, Ružić, Ivanišević i Milanović

igrali još: Radišić i Zeljković



Spartak:  Marjanović, Baštovanov, Nimčević, Jovetić, Stojisavljević, Papović, Crkvenjakov, Mijić  Veselinov, Opačić, Nikutović

igrali još: Davidović, Gačević i Memišević

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search