Juniorke Žok Spartak prvakinje Srbije

Ned, 08.06.2008 - 13:00 -- dejan.vukovic

 Juniorke odbojkaškog kluba Spartak odbranile su naslov prvaka Srbije pobedom na finalnom turniru koji je održan od 6 do 8 juna u subotičkoj hali sportova.Pored Spartaka na finalni turnir su se plasirale i ekipe Radnički  SBB iz Kragujevca, Dinamo iz Pančeva i Radnički  NIS Jugopetrol iz Beograda.

   U tri dana finalnog turnira igralo se po bod sistemu svako sa svakim ,pa su se u nedelju u poslednjem meču sastale dve do tada neporažene ekipe, Spartaka i Radničkog iz Beograda koje su direktno odlučivale o novom juniorskom prvaku države.



                                 Spartak-Radnički 3:1 (25:21,25:18,24:26,25:22)



   Odbojkašice Spartaka ušle su u meč vrlo ambiciozno i dobrom igrom došle do vodstva od 2:0 u setovima. U trećem setu dobra igra na početku, međutim odbojkašice Radničkog koriste nekoliko grešaka Spartaka i u samoj završnici uspevaju da preokrenu rezultat u svoju korist i smanje na 2:1. U četvrtom setu domaće igračice vođene prvim trenerom Sašom Nedeljkovićem, pojačavaju tempo igre, sigurnom igrom osvajaju set i dolaze do velikog trijumfa.

    Nakon utakmice podeljeni su pehari za prve tri ekipe i priznanja za najboljeg tehničara, poentera, libera i igrača finalnog turnira. Redosled ekipa finalnog kupa:

 1. Spartak

 2. Radnički NIS Jugopetrol Beograd

 3. Dinamo Pančevo

 4. Radnički SBB Kragujevac



 Za najboljeg igrača proglašena je Klisura Sara (Spartak), najtehničar Helić Adela (Spartak), najbolji poenter Marković Danica (Spartak), i najlibero Milanović Ivana (Radnički- BG).

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search