Najava "Palićkih vinskih svečanosti"

Uto, 19.05.2009 - 11:00 -- nikola.tumbas

U subotu na Valikoj terasi
Povodom blagdana svetog Urbana u organizaciji JP-a "Palić -- Ludoš", Reda vitezova vina "Arena Zabatkiensis" i "Rotari" kluba sa Palića na Velikoj terasi će u subotu, 23. maja, biti održane treće "Palićke vinske svečanosti".
Kako je tim povodom rekao je direktor JP-a "Palić -- Ludoš" Dragutin Miljković na "Palićkim vinskim svečanostima" nastupiće četrdesetak proizvođača vina iz naše zemlje, Makedonije i Crne Gore, od čega njih dvanaest s područja Subotičko-horgoške peščare.
"Iako godišnje imamo više manifestacija posvećenih vinogradarstvu i vinu, ovo će svakako biti najkompletnija prezentacija vina, ne samo zbog toga što će doći svi relevantni proizvođači vina iz Subotice i okoline nego i zbog toga što će se na 'Palićkim vinskim svečanostima' pojaviti i nekoliko velikih vinarija i vinara kao što su Kombinat '13. juli', 'Tikveš', Kovačević, Kiš...", rekao je Dragutin Miljković.
Takođe, kako je naveo, na "Palićkim vinskim svečanostima" -- koje će trajati od 10 do 18 sati -- pojaviće se i više proizvođača sireva i suhomesnatih proizvoda.
Predsednik "Rotari" kluba Palić Toni Bedalov rekao je da će ova organizacija u sklopu "Palićkih vinskih svečanosti" organizovati akciju humanitarne pomoći najstarijim Palićanima.
"Naš glavni moto je da služimo lokalnoj zajednici i za pet godina postojanja više puta pomagali smo školu i starije Palićane. Ovog puta celokupni prihod biće namenjen za dvadeset najslabije materijalno stojećih i najstarijih Palićana", rekao je Toni Bedalov, dodajući da će svaka kupljena pljeskavica (200 dinara) i piće (100) biti namenjena u te svrhe.

U vezi sa službenim početkom turističke sezone Dragutin Miljković je novinare obavestio da "Sunjog" čarda na Hajdukovu s radom počinje danas (sreda), a termalni bazen na Paliću od subote. Kako je rekao, termalni bazen će, osim ponedeljkom, raditi svakog dana od 9 do 13 i od 14 do 19 sati, a cene ulaznica ostaće iste kao i prošle godine (240 dinara za jedan kupališni dan).
 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search