Besede u Zoranovu čast

Ned, 21.02.2010 - 19:00 -- miroslav.brajkov

21. februara je održano 5. takmičenje u besedništvu "Besede u Zoranovu čast" koje organizuje Demokratska stranka i Fond "Dr Zoran Đinđić", u sklopu obeležavanja sedam godina od ubistva prvog demokratskog premijera Srbije dr Zorana Đinđića.

Tema ovogodišnjih beseda je citat Zorana Đinđića "Niko nije tako dobar kako bi mogao da bude ako se još potrudi".

- Vođena sam idejom, radom i delom Zorana Đinđića, a moja beseda iskreno o tome i govori, - izjavila je studentkinja Jelena Dragosavac nakon što je sa svojom besedom "Volja" proglašena za najbolju na kvalifikacionom takmičenju u Subotici. 

U konkurenciji 11 takmičara drugo mesto je osvojio Dalibor Karadža, a treća je bila Helena Peić Tukuljac.

Predsednica stručnog žirija, glumica Neda Arnerić, uputila je čestitke svim učesnicima zbog hrabrosti koju su pokazali. U stručnom žiriju su bili šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" u Skupštini Srbije Nada Kolundžija, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, sociolog Branislav Filipović, i pobednik nacionalnog takmičenja u besedništvu  "Besede u Zoranovu čast" 2008. Sava Stambolić.

Program je vodila subotička glumica Marta Aroksalaši Stamenković

Ideja takmičenja je da se, promovišući vrednosti moderne i evropske Srbije koje je definisao upravo dr. Zoran Đinđić, mladim ljudima omogući da iskažu svoje liderske potencijale i unaprede veštine besedništva.

Finalno takmičenje će biti održano 12. marta u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search