Pastor i Nikolić zajedno u Budimpešti

Kategorija: 

U saopštenju koje je potpisao portparol te mađarske stranke Peter Sijarto ne navodi se o čemu su Orban, Nikolić i Pastor razgovarali, ali se kaže da je Orban "čestitao Pastoru na 130.000 prikupljenih potpisa za izbor Nacionalnog saveta Mađara".
U centrali SVM kažu da su za ovaj susret saznali iz medija, a Ištvan Pastor juče je na mobilnom telefonu bio nedostupan. Lider Građanskog saveza Mađara Laslo Rac Sabo, čija je stranka u Senti odnedavno u koaliciji sa DS, G17 plus i Ligom socijaldemokrata Vojvodine, kazao je da je dogovor Pastora i Nikolića o budućoj koaliciji na svim nivoima koštao stranačke glave mnoge prvake SVM.
Za razliku od Saboa, lider Demokratske stranke vojvođanskih Mađara Andraš Agošton je ocenio da je "dobro što je došlo do susreta između Orbana, Pastora i Nikolića, bez obzira na to da li su ova dvojica na putu da naprave koaliciju".
- Susret Nikolića i Orbana kojima je prisustvovao Pastor pokazuje da u Srbiji postoji još jedna velika stranka - SNS, koja se zalaže za evrointegracije - kazao je Agošton.

info: Blic

Custom Search