Trenchtown 2010

Čet, 29.04.2010 - 16:02 -- nikola.tumbas

Deseti po redu regionalni muzički festival Trenchtown, održan je od 30. aprila do 2. maja u predivnoj šumi nadomak Palića.

Da "Trenčtaun" postaje vodeći festival u regionu pokazuje i činjenica da je kamp sa 700 šatora bio popunjen. Osim posetilaca iz cele Srbije, bilo je mnogo gostiju iz Hrvatske i Mađarske. Milan Avramov je sa grupom prijatelja došao na Palić iz Bačke Palanke i oduševio se programom.

- Fantastično smo se proveli. Mislili smo da slušamo samo koncert "Sanšajna", ali smo se oduševili i ostali do kraja festivala. Najviše vremena provodili smo na rege bini, jer je tamo uvek bilo najopuštenije. U kampu su stalno bile žurke, a veoma je zanimljivo bilo i na pratećim programima - rekao je Nenad Nikolin.

Branislav Filipović, organizator "Trenčtaun festivala", kaže da je prezadovoljan jer je ove godine uspostavljena ravnoteža između zabavnih i kulturnih sadržaja, poput umetničkih radionica, izložbi, promocija knjiga i filmskih projekcija.

- Pre četiri godine "Fokus fondacija" je preuzela organizaciju festivala i mislim da smo uspeli da kulturnu ponudu grada podignemo na viši nivo. Osim toga, siguran sam da će festival biti značajan i kao turistički događaj. Trudimo se da svake godine dovedemo proverene muzičke zvezde iz zemlje i inostranstva, ali i da predstavimo neafirmisane bendove - rekao je Filipović.

Organizatori iz "Fokusa" razmišljaju da naredne godine festival traje duže.
Davor Gobac, pevač hrvatskog pank sastava "Psihomodo pop", noć pre nastupa na "Trenčtaunu" slomio je nogu, ali je došao na Palić. Koncert "Psihomodo popa", po mnogima, bio je jedan od najboljih na festivalu.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search