Za antidiskriminatorno delovanje

Sre, 20.10.2010 - 18:13 -- urednik

U društvenoj ponudi koju je mladima nudio oktobar 2010. Srednja medicinska škola se opredelila za "Promociju antidiskriminatornog ponašanja i prakse". Reč je o Projektu Helsinškog odbora za ljudska prava, namenjenom učenicima i profesorima srednjih škola.

U prvoj fazi voditelji seminara, Jelena Mirkov i Pavel Domonji, uvodili su u temu Projekta, dvadeset mladih iz ove škole, potom i deset nastavnika. Uz domaćine, u seminar su bili uključeni i gosti iz Ekonomske srednje škole (dva nastavnika i tri učenika).

U drugoj fazi (22. i 23. o.m), četvoro nastavnika biće uključeno u seminar u  Novom Sadu, na kom će učestvovati i Zoltan Jegeš, pokrajinski sekretar  za obrazovanje, Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska  prava Svetozar Čiplić, republički ministar za ljudska i manjinska prava i drugi.

U trećoj fazi (u novembru o.g) u Skupštini Srbije biće organizovan razgovor o pitanjima vezanim za probleme diskriminacije. Projektom je predviđeno da u razgovoru učestvuju učenici, profesori (po deset učenika i po dva profesora iz svake škole u kojoj su organizovani seminari) i predstavnici određenih ministarstava - za ljudska i manjinska prava, obrazovanja, kulture, omladine i sporta i institucija - Ombudsmana i Zavoda za izradu udžbenika.

PR tim
Srednje medicinske škole
 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search