Formirana odbornička grupa URS

Pet, 21.01.2011 - 11:00 -- dejan.malagurski
Tomislav Stantić o odborničkoj grupi URS
Tomislav Stantić o odborničkoj grupi URS

U Subotici je danas ozvaničeno formiranje Odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije (URS) u Skupštini grada, koju će čini 7 odbornika G17 PLUS i jedan odbornik Bunjevačka stranka Vojvodine (BSV).

- URS se ne bavi demagogijom, već nas interesuje kako da poboljšamo život i standard građana, kojima sigurno nije najvažnije da li će u republičkom parlamentu sedeti 250 ili 125 poslanika. Mnogo je bitnije sprovesti fiskalnu decentralizaciju, što je predviđeno i Nacrtom Platforme URS-a. Dakle, ukoliko bi porez na zarade, umesto dosadašnjih 40 odsto, koliko ostaje lokalnim samoupravama, bio uvećan na 90 odsto, u budžetu Subotice, koja ima 50.000 zaposlenih, godišnje bi ostajalo milijardu dinara više - rekao je na konferenciji za novinare URS-a u Subotici, član Predsedništva URS-a Tomislav Stantić.

Predsednik BSV Branko Francišković izjavio je da je ta partija pristupila URS zbog osnovne ideje te Unije, a to je decentralizacija vlasti.

- Bunjevačka partija, kao manjinska stranka, vidi svoj interes kao aktivnii učesnik vlasti. U toj vlasti, pak, ne možemo aktivno učestvovati na nivou republčike, ali zato možemo na lokalnom nivou - rekao je Francišković.

On kaže da će ta partija, kao članica URS-a, imati mnogo više potencijala da rešava probleme reintegracije Bunjevaca, u lokalu i u međunarodnim institucijama.

info: g17plussubotica@open.telekom.rs

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search