TOS-u dodeljeno 3,5 miliona dinara

Kategorija: 

Turistička organizacija grada Subotice obaveštava javnost da je u skladu sa javnim konkursom za dodelu subvencija i dotacija za projekte razvoja turizma u 2012. godini koje je raspisalo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, objavljenim u dnevnom listu "Politika" 18. 01.2012. godine, Turističkoj organizaciji grada Subotice dodeljeno 3.500.000,00 dinara.

Dodeljena sredstva su odobrena za Postavljanje turističke signalizacije i izradu projekta za vođenje turističkog saobraćaja na području grada Subotica - Faza II, što obuhvata:

-Izradu projekta za postavljanje turističke signalizacije u pešačkoj zoni Palića, za vođenje turističkog saobraćaja na Paliću kao i za vođenje turističkog saobraćaja u Hajdukovu,

-Postavljanje turističke signalizacije za vođenje turističkog saobraćaja na ulaznim turističkim pravcima u područje grada Subotice i

-Postavljanje turističke signalizacije u pešačkoj zoni Palića.

Podsećamo da je u okviru svoje delatnosti na razvoju turizma, Turistička organizacija grada Subotice izvršila aktivnosti na izradi projekta za postavljanje saobraćajne signalizacije za vođenje turističkog saobraćaja u pešačkoj zoni i obeležavanje vinskog puta na području grada Subotice kao i na postavljanju iste u toku 2011. godine.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je uvrstilo grad Suboticu na listu prioritetnih destinacija za razvoj receptivnog turizma a zbog uspešno završenog prethodnog projekta i u 2012. godini je odlučilo da se finansiranje nastavi kako bi destinacija bila u potpunosti pokrivena turstičkom saobraćajnom signalizacijom.

 

Turistička organizacija grada Subotice naglašava da su ciljevi ovog projekta bolja informisanost turista, podizanje kvaliteta usluge radi povećanja konkurentnosti lokalnih turističkih proizvoda, obimniji razvoj lokalnog turističkog prometa, povećanje zainteresovanosti korisnika za turističke usluge kao i povećanje poseta turističkim lokalitetima turističkog prostora grada Subotice.

 

Ivana Jovčić

v.d. Direktor

 

Ličnosti: 
Custom Search