Rukometaši Spartak Vojputa započeli sa pripremama

Pon, 30.07.2012 - 18:00 -- dejan.vukovic

Rukometaši Spartak Vojputa današnjom prozivkom započeli sa pripremama za novu sezonu. Na okupu je bilo dvadeset igrača kojima je predsednik  Vukoslav Vukoslavović jasno izneo ambicije kluba koje su vezane sa osvajanje jedno od prva dva mesta koje vode u Superligaško društvo.

Angažovan je nov trener Branislav Zeljković, istaknuti stručnjak rođen u Crvenki 1953 godine. U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri radio je u Sintelonu, Apatinu, Jugoviću, Borcu iz Banja Luke, Proleteru, Lokomotivi, Kikindi i Mojkovcu koje je uveo u prvu ligu Crne Gore i postao sa njima prvak države prvi put u njihovoj istoriji. Bio je angažovan i u nacionalnoj rukometnoj selekciji.

Pored novog trenera,ekipu su pojačala i četiri nova igrača: Aleksandar Janjić, Marko Kovačević, Veselin Bijelić i Kaltak Armin. Ekipu su napustili Slobodan Veselinović (našao angažman u Iranu), Rojević Boris, Ratković Miroslav, Ristovski Davor i Mile Vrućinić.

Ovogodišnja sezona počinje 21. septembra utakmicama prvog kola u kojem Spartak Vojput gostuje ekipi Željezničara iz Inđije. Ove godine promenjen je sistem takmičenja u prvoj ligi Srbije. Liga je podeljena u četiri grupe iz kojih prve dve ekipe iz svake grupe formiraju novu ligu. Prve dve ekipe iz te lige ulaze u Superligaško društvo u narednoj sezoni. Pored prvenstva Spartak Vojput je osigurao i učešće u Evropskom takmičenju kao finalista Kupa Srbije. Pošto su slobodni u prva dva kola Subotičani će prezimiti u Evropi i utakmicu trećeg kola odigrati u februaru mesecu.

Branislav Zeljković novi prvi trener Spartak Vojputa ovako je prokomentarisao početak saradnje sa Subotičanima: - Subotica mi je veoma drag grad, prvo zbog toga što je blizu mog rodnog mesta Crvenke ali i zbog činjenice da je Subotica grad sportova. Ovde se uvek igrao kvalitetanm rukomet i mislim da će se to nastaviti i u budućnosti. Što se tiče priprema sigurno je da smo krenuli na vreme i da Imamo dovoljno vremena da se kvalitetno spremimo za početak prvenstva. Subotica će nam biti baza i po planu je da prvi deo koji traje dvadeset dana bude posvećen fizičkoj pripremi. Nakon toga selimo se u Halu gde počinjemo sa radom na tehnici i taktici da spremno dočekamo prvo kolo 21. septembra u Inđiji. Odigraćemo i desetak prijateljskih utakmica da se što bolje upoznamo i uigramo. Da vidim koliko može svaki pojedinac da pruži. Očekuje nas teška sezona jer smo postavili sebi cilj da se plasiramo u Super ligu. Takmičićemo se i na međunarodnoj sceni. Imali smo sreće sa žrebom pa ćemo takmičenje u Čelendž Kupu započeti tek krajem februara. Očekujem i verujem da ćemo u ovoj sezoni imati i veliku podršku naših navijača, kojima ćemo se odužiti dobrom igrom.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search