Međunarodni dan mladih: Humanitarni koncert u Nepkeru

Ned, 12.08.2012 - 22:00 -- bojana.juric
Kolekcija članaka: 

Juče je na dve lokacije u gradu obeležen Međunarodni dan mladih. Ove godine festival je organizovala Neformalna grupa "Subotičani" iz Subotice u saradnji sa nekoliko nevladinih organizacija sa teritorije grada kao što su: Udruženje "STAV+"- Savetovalište za mlade Centar pozitivne prevencije, Udruženje "VIFO", Oggy Art Style, Neformalna grupa "SU - GRAÐANI", plesna škola Dolce Dance, Udruženje građana "SPOT" Subotica, kao i Neformalna mreža Udruženja građana koja podržavaju otvaranje Lokalne kancelarije za mlade u Subotici.

Festival je organizovan u saradnji sa Gradom Subotica, Mađarskim kulturnim centrom "Népkör", a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, kroz program "Mladi su zakon - severno bački okrug" koji sprovodi Asocijacija za razvoj opštine Bačka Topola.

Festival je održan iz dva dela.

1. Sajam omladinskih ideja
 
Ovaj deo festivala bio jeodržan u parku Ferenca Rajhla sa početkom 17.30 časova.
U okviru ovog dela održala se kreativna radionica izrade slika na platnu decoupage tehnikom koju je vodila Olgica Buljovčić. Radionica je  bila humanitarnog karaktera.
 
2. Humanitara žurka za dečje odelenje Opšte Bolnice u Subotici
 
Ovaj deo festival bio je održan  u prostorijama retorana Népkör sa početkom u 22.00 časa.
U ovom delu festival predstavili su se Chick Norris band, Ex-Yu Bend Subotica, Svar, Master Flow, D ZOO.
 
S obzirom da je žurka bila humanitarnog karaktera ulaz se naplaćivao 100,00 dinara.

Sakupljeno je nažalost samo 20.000,00 dinara zbog slabog odziva sugrađana.
 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Danas je u Američkom kutku otvorena prodajna izložba radova subotičkih osnovnih škola "Sveti Sava" i "Miroslav Antić" Izložba poslednji segment projekta "Hej drugari 2".  Izložba je humanitarnog karaktera, sav prihod se spaja sa novcem skupljenim u prethodnim etapama projekta i namenjen je z akupovinu potrepština na dečijem odeljenju subotičke bolnice. Izložba je otvorena do petka 05. oktobra.

Organizacioni odbor poziva sve ljude dobre volje koji žele da se priključe našoj akciji da dođu na izložbu i pogledaju radove, i naravno ako žele da kupe neki od dečijih radova i time pomognu ovu akciju. 

Info: Dejan Hornik

Post date: Pet, 28.09.2012 - 15:00

Juče je na dve lokacije u gradu obeležen Međunarodni dan mladih. Ove godine festival je organizovala Neformalna grupa "Subotičani" iz Subotice u saradnji sa nekoliko nevladinih organizacija sa teritorije grada kao što su: Udruženje "STAV+"- Savetovalište za mlade Centar pozitivne prevencije, Udruženje "VIFO", , Oggy Art Style, Neformalna grupa "SU - GRAÐANI", plesna škola Dolce Dance, Udruženje građana "SPOT" Subotica, kao i Neformalna mreža Udruženja građana koja podržavaju otvaranje Lokalne kancelarije za mlade u Subotici.

Festival je organizovan u saradnji sa Gradom Subotica, Mađarskim Kulturnim Centrom "Népkör", a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, kroz program "Mladi su zakon - severno bački okrug" koji sprovodi Asocijacija za razvoj...

detaljnije
Post date: Ned, 12.08.2012 - 17:30
Custom Search