Február 5-től Winteretno a Népkörben

Kategorija: 
Izvor: 

Színház van az én utcámban címmel tartanak ötnapos rendezvénysorozatot jövő héten Szabadkán a Népkörben. Játszóházak gyermekeknek, színházi előadások, szakmai beszélgetések, illetve zenei koncertek várják az érdeklődőket.

Winteretno, azaz téli Interetno – így mutatták be a jövő héten kezdődő rendezvénysorozatot a szabadkai Városházán tartott sajtótájékoztatón. Bodrogi Béla, a Népkör Magyar Művelődési Központ főtitkára szerint a Winteretno tulajdonképpen a nyári programsorozat ikertestvére. „A hideg fagyos napokban is kihasználjuk az időt, és megmutatjuk mindazt, ami a rendes Interetnoba a nyári melegbe nem fér bele.”

Február 5-én, kedden este 7 órakor kezdődik a rendezvénysorozat egy Sinka István műsoros esttel, a Pusztaszó együttes előadásában. Az ezt követő napokon játszóházak, a szabadkai Gyermekszínház, a Gózon Gyula Kamaraszínház, a békéscsabai Jókai Színház, a Turay Ida Színház előadásai, szakmai kerekasztalok és még sok más program vár az érdeklődőkre. Gergely László, a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség elnöke szerint nem titkolt céljuk, hogy a magyarországi kisebbségek is megmutathassák magukat. „Azáltal, hogy a Magyarországon levő nemzetiségek is meg tudnak szólalni, jelen tudnak lenni egy beszélgetés erejéig vagy egy-egy előadással, újabb lehetőség arra, hogy amit mi kisebbségnek hívunk, az az együttélésnek egy nagyon tiszta kulturális közösségét tudja majd a későbbiekben alkotni.”

A részletes programot a Népkör honlapján találhatják meg az érdeklődők. A programsorozatot a szabadkai intézmény és az említett magyar színházi szervezet közösen szervezi. Az előadások a Népkör épületében lesznek, a belépés minden programra ingyenes.

Custom Search