Saopštenje Subotičke alternative podovom dešavanja u Mlekari

Kategorija: 

Удружење Суботичка алтернатива подржава раднике АД „Млекара“ Суботица, као и синдикат, у настојању да се одложи одлука пословодства о укидању сектора транспорта и пребацивање 25 радника у ново предузеће.

У Удружењу се сматра, да у време економске кризе и отпуштања радника, као и затварања фирми, треба изнаћи најбоље могуће решење за овај суботички гигант. Уједно напомињемо, да под хитно треба укључити и челнике локалне самоуправе у решавању проблема, као и побољшати комуникацију на релацији: синдикат – руководство фирме – локална самоуправа. На захтеве радника и синдиката „Млекаре“, локална власт се не сме оглушити, већ треба активно да узме учешће у решавању и отклањању свих недоумица у вези са пословањем и даљим организовањем фирме. Радници су изразили жељу да покажу како могу сами да смање трошкове у року од годину дана, што треба поздравити и омогућити реализовање такве идеје. Смањење трошкова је, иначе, аргумент пословодства предузећа за одлуку о укидању сектора транспорта и пребацивању двадесет и пет радника у ново предузеће.

Морамо бити одговорно друштво које ће преиспитати сваке одлуке које се доносе у сфери привреде, научени из великог броја негативних примера у нашем граду, а да не говоримо о читавој држави. Сетимо се само АД „29. новембра“,када је, укупно, без посла остало преко три хиљаде наших суграђана и када се локална самоуправа, али чак и покрајина и република, одрекла једног од најквалитетнијих прехрамбених гиганата у региону.

Суботичка „Млекара“ је бренд Суботице, фирма која има десетине награда, препознатљив квалитет, огромну привредну улогу у севернобачком округу и шире, и свака замисао да би могло доћи до погоршавања њеног рада, треба да се схвати алармантно, уз захтевање за хитно реаговање и подробно објашњење, првенствено радницима, а касније и свим грађанима, како од стране руководства фирме, тако и градске власти. Стога Суботичка алтернатива будно прати догађања везана за нашу „Млекару“, уз обећање радницима да пуном подршком стоји уз њих!

 

СУБОТИЧКА АЛТЕРНАТИВА

СВЕТЛАНА  СТИПАНОВИЋ, ОДБОРНИК

Custom Search