Poruka Velikoj koaliciji

Pon, 25.03.2013 - 11:45 -- nikola.tumbas
Robert Šebek Poruka DS-u i SVM-u
Robert Šebek Poruka DS-u i SVM-u

Odborničke grupe “LDP-.Most” i “Subotica u Srcu - SUS” obajvile su sporazum o tehničkoj saradnji između odborničkih grupa i najavile  prve zajedničke akcije odborničkih grupa.

Na presu su prisustvovali: Robert Šebek – Šef Odborničke grupe LDP - .Most i Arpad Katona – Šef odborničke grupe SUS

***

IZJAVA UČESNIKA KONFERENCIJE ZA ŠTAMPU

Dana 25.03.2013. god je potpisan Sporazum o tehničkoj saradnji između odborničkih grupa „LDP-.Most“ i „Subotica u Srcu“. Potpisnici ovog Sporazuma su Robert Šebek – šef odborničke grupe „LDP-.Most“ i Katona Arpad – šef odborničke grupe „Subotica u Srcu“.

Cilj ovog Sporazuma je lakše, brže i potpunije ostvarivanje ciljeva odborničkih grupa i utvrđivanje zajedničkih interesa radi postizanja boljih uslova života svih građana Subotice kroz redovno funkcionisanje odborničkih grupa u radu Skupštine grada Subotice.

Potpisnik koalicionog sporazuma i šef odborničke grupe „LDP-.Most“, Robert Šebek je izjavio da nije zadovoljana ispunjavanjem programske deklaracije „Subotica – grad sigurne budućnosti“ koji bi trebao biti „sveto pismo“ koalicionim partnerima. Kao što znamo, u ovoj deklaraciji su naznačeni prioritetni ciljevi, a to su: ekonomski rast i otvaranje novih radnih mesta kroz programe reindustrijalizacije grada, korišćenje turističkih potencijala i ostvarivanje povoljnih uslova za preduzetništvo, poboljšanje prilika za život u subotičkim selima kroz programe podrške poljoprivrednicima i sl.

Šebek naglašava da jedinu krivicu nose dve najveće stranke na lokalu, Demokratska stranka i Savez Vojvođanskih Mađara, pošto se vidi da između njih nema konsenzusa što se tiče vođenja grada, i ističe da bi trebalo da zaborave neke sujete iz prošlosti i da sa najvećim kapacitetom rade isključivo u interesu građana Subotice.

Katona Arpad, šef odborničke grupe „Subotica u Srcu“, izjavljuje da postoje očigledne nesuglasice unutar velike koalicije koja je na vlasti, da je stepen komunikacije na vrlo niskom nivou i da ovim potpisivanjem tehničke saradnje želimo da pokažemo  građanima Subotice da ćemo uvek raditi u njihovom interesu i u interesu razvoja grada. Podržavaćemo sve konsruktivne predloge bez obzira iz koje su stranke, a tu mislimo i na stranke koje su u opoziciji.

Subotica, 25.03.2013. god.        

Odborničke grupe:

LDP-.Most i SUS

Fotograf: 
Custom Search