Rovarok lepték el a Népkört

Kategorija: 

Tasnádi István Rovarok című darabját mutatta be a Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund a Népkörben. A cselekmény egy szeméttelepen játszódik és egy kérész egy napos életét mutatja be.

A szeméttelep hangulatát már a terembe érve érzékelni lehetett, hiszen a díszlet a nézőtérre is kiterjedt. A színpadot képregényrészletek tették különlegessé. Az előadás cselekménye egy nap alatt játszódik le. Ralbovszki Csaba rendező: „Megszületik a tiszavirág, vagyis mint tudjuk a kérész. Amikor reggel megszületik, találkozik különböző rovarokkal, vérszívókkal, akik elkisérik egy történeten. Egy nap alatt kell a tiszavirágnak, hogy szaporodjon, mivel egy napig él, és ezt az egy napot kíséri végi a történetünk.”

A fiatalokkal nem volt egyszerű dolga a korrepetítoroknak. A mutáló hangokból nehéz élvezhető éneket csiholni, a hosszú aránytalan végtagokkal nem igen lehet mit kezdeni a tánckoreográfiákban. A végeredmény azonban mégis elnyerte a közönség tetszését. Nemes Nagy Anita korrepetítor: „A műfaj az trash-revü. Ez azt jelenti, hogy rengeteg műfaj kombinálódik. A hip-hoptól a klasszikus musicalen keresztül a metálig minden van. Mindenkinek a saját dala volt a kedvence. Sok-sok szóló nótáról van itt szó.”

A Népkörben a színjátszás mindig fontos volt. A Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund megalakulásával a fiatal nemzedék vette át a szakosztályban. A szereplők családja is kivette a részét az előadás elkészítéséből. Bodrogi Béla, a Népkör főtitkára: „Maguk a szülők, mindenki a gyerekek családjából részt vett valamilyen formában. Valaki díszletet varrt, van aki sminkelte a gyerekeket, van aki csak bíztatta őket. Egy nagy családként lélegzik mindenki.”

A Rovarok című musicalt legközelebb április 18-án láthatják ismét a Népkörben.

Custom Search