Bevált a buszokon az elektronikus rendszer

Kategorija: 
Izvor: 

Megoszlik az utasok véleménye a Szabadkai Utasforgalmi Közvállalat autóbuszain működő elektromos fizetetési rendszerről. Tavaly szeptemberében vezették be a vállalatban az elektronikus kártyák használata.

Az elektronikus rendszer bevezetése a Subotica Trans buszain fokozatosan történt. Elsőként a havi bérletek lettek lecserélve, majd az elektronikus pénztárca használatára kezdték el biztatni az utazókat. Fehér Opletán Zsolt, a Szabadkai Utasforgalmi Közvállalat műszaki segédigazgatója: „Eddigi felmérések alapján jól bevált az egész rendszer – habár még most is – az adatok szerint látjuk, hogy van egy réteg, aki még mindig szkeptikus, vagy pedig más okból nem használja, tehát gondolok itt ezekre az elektronikus pénztárcákra. Mivel a bérletek már ki lettek mind cserélve, már az újak vannak forgalomban, és teljes mértékben használódnak, viszont az elektronikus pénztárca még úgy mondhatnám, körülbelül fele az utasoknak használja, a másik fele nem.”

Az elektronikus rendszer bevezetésével a legtöbben elégedetek. Egyetlen hátrányt említettek az utasok, a csúcsforgalomban fennakadást okoz, ha egyesek készpénzzel fizetnek, a sofőrnek kell kiállítani a jegyet. Ugyanis az elektromos rendszer bevezetése óta nincs kalauz az autóbuszokon, kivéve egy vonalat.

Habár a rendszer nehezen indult be, az idő azt mutatja, hogy kisebb módosításokkal az elektromos rendszer életképes.

Custom Search