Dimitrije 3. u svojoj klasi na polumarotonu u Seksardu

Uto, 14.05.2013 - 18:00 -- dejan.vukovic

Na 4. polumaratonu u Seksardu, učestvovalo je više od hiljadu trkača, među kojima je bio i Dimitrije Crnokrak iz ARK Tron koji je istrčao sjanu trku i zauzeo je 11. mesto u generalnom plasmanu, odnosno 3. mesto u kategoriji M30. Posebna zanimljivost ove trke da su pripadnice lepšeg pola činile čak 35% učesnika, i da je duž cele staze, a posebno na uzbrdicama bilo izuzetno puno publike i navijača koji su pružali podršku takmičarima na stazi. Vreme je bilo povoljno za trčanje, suvo, pretežno oblačno sa 21°C. Glavna trka  se zvala “polumaraton” ali je dužina staze bila 23,35 km, a oni manje spremni mogli su da savladaju ovu stazu u dvočlanim ili tročlanim štafetama ili da se oprobaju u trkama na 6,22 km ili 17,13 km.  Zaštitni znak Seksarda jesu grožđe i vino, pa je i cela trka bila u tom znaku.

Pored Dimitrija Crnokraka koji je nastupio u pojedinačnoj konkurenciji, Ark TRON je u Mađarskom gradu predstavljala i štafeta u sastavu Dimitrije Crnokrak, Aleksandar Malagurski i Dragan Ćirić (SU). Štafeta TRON-a je zabeležila odličan rezultat, ali joj je za 48 sekundi izmaklo 3.mesto, koje su osvajali u predhodne dve godine.

Zvaničnih rezultati trkača TRON-a: Dimitrije Crnokrak  1:43:44, 11. mesto generalno (3. mesto u kategoriji 31 – 40 god.),  ARK TRON Palić 1:57:54   4. mesto od 50 štafeta

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search