A gitár és a zongora a legnépszerűbb hangszer

Kategorija: 
Izvor: 

Felvételit tartott ma a szabadkai Zeneiskola az alsó osztályba jelentkezők számára. Felmérik a gyerekek énekképességét, zenei hallását és ritmusérzékét is. A gitár és a zongora szakokon túljelentkezés van, a fúvóhangszerek iránt pedig gyér az érdeklődés.

Egyelőre üresek a kottatartók. Várják a kisdiákokat, akik őszre beülnek a Zeneiskola padjaiba. A zenei nevelést már fiatalkorban megkezdik, a gyerekeket óvodáskortól oktatják a zenére – mondja Takács Éva szolfézstanár.

„Nagyon fontosnak tartom a kisgyermekek zenei előkészítését és a zenei nevelését már nagyon fiatalkorban, ezért van a fölvételi már óvodáskortól. Nagyon sok dolgot tudunk nyújtani a gyerekeknek fizikai és pszichikai téren egyaránt, mivel ma olyan világot élünk, amiben nagyon sok a stressz a családban, és kiskorban a gyerekeknél, ezt oldjuk zenével, zenetanulással és muzsikálással.

Az öttagú vizsgáztató bizottság előtt a gyerekek magabiztosan énekelték a dalokat. A felvételin a kicsik zenei hallását, ritmusérzékét és énekképességét mérik fel.

„A fölvételi abból áll, hogy a gyerekeknek egy dalocskát el kell énekelni, ami alapján felmérjük az ő képességüket, zenei hallásukat. Egy kis ritmustapsolás, amit ritmus visszhangnak szoktunk hívni, mi tapsolunk, ők azt megismétlik, és egy kis dalolás, amiből a hallásukat és zenei memóriájukat tudjuk felmérni” – magyarázta Takács Éva.

 

Custom Search