Várja a turistákat Palics

Kategorija: 

Megnyílt a nyári turisztikai szezon Palicson. Idén a szokásosnál is több programmal várják a kikapcsolódni vágyó látogatókat. A tóban továbbra sem lehet fürödni, szabadidős programok azonban szép számban vannak.

Ha már úszni nem lehet, a Palics turizmusáért felelős személyek és intézmények arra törekednek, hogy minél több szórakoztató programot találjanak ki a településre látogató turisták számára. A fürdőruha így is ajánlott, de csak azért, hogy a csónakban, a vitorláson vagy a vízibiciklin minél szebb színt kaphassunk. A Palics Park Kft. változatos programmal várja a látogatókat. Goran Gabrić, a Palics Park Kft. igazgatója elmondta: „Rekreációs és sporttevékenységeket szerveznek a vízen, mindig van horgász-, vitorlás- és evezőverseny. Várjuk a vendégeket a tóra, hogy vitorlázzanak vagy csónakázzanak, és hogy élvezzék a Palicsi-tavat.”

A pihenési lehetőségeket illetően azonban eltérőek a vélemények. Magyarországról például gyakran érkeznek vendégek. A következő nyilatkozó Kecskemétről érkezett. „Régóta terveztük, hogy eljövünk megnézni Palicsot, miután számunkra kiderült az útikönyvekből és az internetről, hogy egy csodálatos szecessziós város Szabadka és annak egy még csodálatosabb üdülőrésze Palics.”

A szabadkai Közegészségügyi Intézet megvizsgálta a tó vizét, az eredmények alapján a víz minősége, idézzük: elfogadható. A vendégek mégsem mernek bemenni a vízbe. „De itt meg nem fürdik senki, ami érdekes dolog. Azt olvastam, hogy hát most a víz minőségét, azt mondták, hogy jó, lehet rajta, benne fürdeni, és nem fürdik senki.”

A tervek szerint rövidesen megnyitják a női és férfi strandot, valamint a homokos partot. A zuhanyzók alá állva pedig, ha becsukjuk a szemünket, azt is gondolhatjuk, hogy még mindig virágzó üdülőhelyen vagyunk.

Custom Search