Big Bend iz Čikaga na Trgu u nedelju

Sre, 14.08.2013 - 14:00 -- dejan.vukovic

U nedelju 18. avgusta sa početkom od 21h na Gradskom trgu će se održati veliki Jazz koncert Elmhurst College jazz orkestra iz Čikaga (SAD) u organizaciji grada Subotice, resora za kulturu i Jazzik festivala.

Miloš Nikolić, član gradskog veća za kulturu najavio je interesantan veliki jazz koncert na Trgu u netipičnom ambijentu za ovu vrstu muzike  - Očekujem odličan koncert i pravi spektakl za građane Subotice. Biće ovo prava i sjajna najava za dan Grada kada će biti niz kulturnih dešavanja, ali isto tako i najava za Jazzik festival koji se uskoro održava u našem grada. Odličan koncert sa velikim brojem muzičara za sve ljubitelje kvalitetne muzike.

Elmhurst College jazz band iz Čikaga je brojan bend koji je sastavljen od preko 25 muzičara studenata. Bend je veoma kvalitetan i stekao je značajno međunarodno priznanje. U dosadašnjoj karijeri nastupali su širom sveta, dobijajući sjajne ocene mnogih jazz velikana među kojima su i Clark Terry, Lee Konitz, Rob McConnell, Bob Brookmeyer, Randy Brecker, Nicholas Payton i dr. Redovno nastupaju sa sa nekim od slavnih jazz muzičara. U skorije vreme su nastupili sa Bobby Shew, The Yellowjackets, Pete Christlieb, Terry Gibbs, Lee Konitz, Michael Davis, Clark Terry i dr.

Predgrupa Čikaškom Big Bendu će biti bend Jazz Projecat iz Čačka koji je sastavljen od mladih muzičara i sigurno da će biti idealni za zagrevanje publike pred veliki spektakl.Ovo je ujedno poziv svim sugrađanima da u nedelju 18. avgusta dođu na Trg i uživaju u kvalitetnoj jazz muzici.

 

 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search