Sikeres a beiskolázási kampány

Kategorija: 

Csantavéren három magyar első osztály nyílt. Az elsősöket ünnepi műsorral fogadták a Hunyadi János Általános Iskolában. A Magyar Nemzeti Tanács ajándékát, a tanszercsomagot Korhecz Tamás nyújtotta át.

Az MNT elnöke szerint a beiskolázási kampány sikere annak köszönhető, hogy a politikum és a közéleti személyiségek a mostani MNT megválasztásával felvállalták azt, amivel korábban ténylegesen nem foglalkoztak: a szülőkkel való párbeszédet a magyar oktatás előnyeiről és a demográfiai helyzet javítását.

Az iskola udvarán sorakozó elsősöket számolják a tanító nénik a csantavéri iskola udvarán. Hatvanan vannak a legkisebbek. Ha a Lázár család példáját követnénk, az elkövetkező években nem lenne gond a beiskolázással. Negyedik gyermeküket várják. Az iskolába induló legidősebbet testvérei is elkísérték. Izgul a család – mondja az anyuka.

Az iskola tornatermében ünnepi műsorral köszöntötték az elsősöket. A gyerekeket Korhecz Tamás, az MNT elnöke üdvözölte, aki elmondta, hogy náluk is izgatottan indult a reggel, a lányok ugyanis iskolába, óvodába indultak. Az ünnepség az udvaron folytatódott, majd minden kiselsős átvette az MNT tanszereket tartalmazó ajándékát. Szedlár Erika iskolaigazgató elmondta: „60 elsősünk van, három osztályban 20-20-an, mindegyikben különös törődést igénylők is.”

Az MNT ebben az évben is megszólított minden magyar családot. „A demográfiai valóság vonatkozásában ez a rendkívül sok befektetett energia és munka meghosszabbíthatja az intézményrendszerünknek az életét, de ha nem tudunk változtatni a gyermekvállalási kedven, a született gyermekek számán, akkor ezek a megoldások csak ideig-óráig fognak tartani” – hangsúlyozta Korhecz Tamás.

Az MNT elnöke szerint az oktatásfejlesztési stratégia, az életpályamodell és a demográfiai akcióterv következetes végrehajtása együtt segítheti azt, hogy a következő évek szeptembereiben egyre több magyar kisiskolás üljön a padokba.

Custom Search