U Novom Bečeju priznanje za subotičke urbaniste

Sre, 25.09.2013 - 16:38 -- nikola.tumbas

U okviru tradicionalnog skupa "Novobečejski susreti urbanista" koji su održani 20. septembra 2013. godine u Novom Bečeju, na kojem su se okupili urbanisti sa teritorije Vojvodine, Srbije i Republike Srpske u cilju  razmene mišljenja i iskustava vezanih za temu ovogodišnjeg skupa "Normativno urbanističko planiranje u savremenoj praksi", učestvovali su i urbanisti iz Zavoda za urbanizam Grada Subotica.

Novobečejski susreti urbanista organizovani su od strane Udruženja urbanista Srbije -Vojvođanskog udruženja urbanista, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Uz 80-tak učesnika sa teritorije Vojvodine, Srbije i Republike Srpske, skupu su prisustvovali i predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i predstavnici Udruženja urbanista Srbije na čelu sa predsednikom mr Dušanom Minićem.

U sklopu susreta održana je i Izborna skupština Udruženja urbanista Srbije - Vojvođanskog udruženja urbanista u okviru koje izdvajamo donošenje Statuta udruženja, izbor novog rukovodstva i sedišta udruženja.

Za predsednika Vojvođanskog udruženja urbanista izabrana je Kornelija Evetović Cvijanović, diplomirani inženjer arhitekture iz Subotice, rukovodilac službe urbanističkog i prostornog planiranja u JP Zavod za urbanizam grada Subotica, a poseban značaj za subotički Zavod za urbanizam i naš grad ima Odluka o izboru Grada Subotice za  novo sedište Udruženja urbanista Srbije - Vojvođanskog udruženja urbanista.

U svetlu značajnog jubileja - 50 godina postojanja Zavoda za urbanizam grada Subotice, izborom Subotice za sedište Vojvođanskog udruženja Zavodu za urbanizam grada Subotice je ukazana čast i odato priznanje za dugogodišnji uspešan rad preduzeća od strane eminentnog strukovnog udruženja, kao i  poznatih i priznatih stručnjaka - pojedinaca u oblasti urbanističkog i prostornog planiranja.

Ovo priznanje se uspešno se nadovezuje se na već postignuta priznanja Zavoda za urbanizam Grada Subotice u ovoj godini, imajući u vidu da je direktor Zavoda, dr Dragan Trklja na Izbornoj Skupštini Udruženja urbanista Srbije, održanoj krajem maja 2013 godine na Tari izabran za člana Predsedništva Udruženja urbanista Srbije, u čijem izboru je istaknut njegov veliki doprinos stručnom radu subotičkih urbanista, gde je zavod ocenjen kao istaknuti član zajednice preduzeća koja se bave urbanističkim i prostornim planiranjem na teritoriji Srbije.

Ujedno izborom Subotice za sedište Udruženja urbanista Srbije – Vojvođanskog udruženja urbanista,  JP Zavod za urbanizam grada Subotice ima dodatni podsticaj  da još posvećenije unapređuje svoj dalji profesionalni rad u narednom periodu.

Osim permanentnog usavršavanja u delatnostima Zavoda u narednom periodu, kao i ambicija u pogledu  afirmacije aktivnosti Zavoda u širim regionalnim okvirima,  Zavod  aktivno radi na kandidaturi za dobijanje organizacije Salona urbanizma u našem gradu iduće godine.

Fotograf: 
Custom Search