Prilagođavanje obrazovanja stranim investitorima

Pon, 02.12.2013 - 17:34 -- nikola.tumbas

Direktori Gimnazije „Svetozar Marković“, Gimnazije za talentovane učenike „Deže Kostolanji“, osnovnih škola „10. oktobar“, „Sečenji Ištvan“, „Petefi Šandor“ iz Hajdukova i „Vuk Karadžić“ iz Bajmoka, predstavnik grada Subotice i stručni savetnik SR Nemačke za nemački jezik u Srbiji, danas su, u Osnovnoj školi „10. oktobar“, potpisali Sporazum o razumevanju i saradnji u vezi sa nastavnim predmetom Nemački kao strani jezik.

Sporazum je zaključen u skladu sa Memorandumom o razumevanju za polaganje ispita za sticanje diplome iz nemačkog jezika u školama Republike Srbije (DSD) potpisanim 7. decembra 2012. godine između republičkog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu.

Direktor Gimnazije „Svetozar Marković“, Slobodan Čamprag, rekao je da je Sporazum potpisan između dve subotičke gimnazije i četiri osnovne škole u kojima se uči nemački jezik.

- U Osnovnoj školi '10. oktobar' odvija se bilingvalna nastava na srpsko-nemačkom i mađarsko-nemačkom nastavnom jeziku, dok se u preostale tri osnovne škole nemački od prvog razreda uči kao prvi strani jezik. Gimnazija ‘Svetozar Marković’ se obavezala da će učenici ovih osnovnih škola koji se upišu u Gimnaziju nastaviti da uče nemački jezik kao prvi strani jezik. Deca koja su osam godina učila nemački će na taj način imati jedan kointinuitet u učenju nemačkog jezika, - kazao je Slobodan Čamprag.

Više o ovome pogledajte ovde

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search