Na kafu sa susedom

Pet, 20.12.2013 - 10:30 -- nikola.tumbas
Stanka Parać o projektu Na kafu sa susedom
Stanka Parać o projektu Na kafu sa susedom
Miljenko Turniški o projektu Na kafu sa susedom
Miljenko Turniški o projektu Na kafu sa susedom

Centar lokalne demokratije i grad Subotica, u okviru projekta "Podrška umrežavanju i evropskoj saradnji gradova i opština", održali su projektnu aktivnost "Na kafu sa susedom", koja se sastojala u obilasku znamenitosti našeg grada u okviru koje su obišli Gradsku kuća sa susedima iz Hrvatske. (Možda kasnije. po obećanju, stigne dodatno tekstualno pojašnjenje od Stanke Parać .Do tada samo video prilog)

U prilozima Stanka Parać i Željko Turniški, menadžeri projekta iz Subotice i Osijeka, govore o međusobnoj dvadesetogodišnjoj saradnji.

**

Prilog Stanke Parać

SUBOTICA, 20th Decembar 2013
PREKOGRANIČNI PROGRAM SARADNJE HRVATSKA- SRBIJA
PROJEKAT: Podrška umrežavanju i evropskoj saradnji gradova i opština – SNET.EU
AKTIVNOSTI U SUBOTICI
LDA Subotica www.lda-subotica.org

 

„Na kafu sa susedom“ naziv je niza prekograničnih sastanaka organizovanih za dvanaest opština u pograničnom području Hrvatske i Srbije, među kojima su Apatin, Bač, Ruma, Stara Pazova, Inđija, Osijek, Vukovar, Erdut, Beli Manastir, Stari Jankovci. Na kafi sa susedom čiji je domaćin u petak bio grad Subotica, na simboličan način obeležena je dvadesetogodišnjica dveju "najstarijih" od ukupno 12 Agencija lokalne demokratije u regionu , ALD Subotica i Osijek, koje su osnovane još davne 1993 sporazumom između Saveta Evrope i gradskih vlasti Subotica i Osijek.. Imajući u vidu dugi niz godina zajedničkog rada u okviru ALDA mreže (www.alda-europe.eu ), ovaj projekat koji zajednički sprovode Agencija lokalne demokratije Osijek i Subotica verovatno nije mogao biti bolji okvir za simbolično obeležavanje jubileja, kao i doprinosa već potpisanom sporazumu o saradnji gradova Subotice i Osijeka.

Oko 50-tak učesnika, koje je na početku pozdravio gosp. Sinisa Babičković, pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu regionalnu saradnju, je tokom boravka u Gradskoj kući i Gradskom muzeju imalo prilike da se bliže upozna sa EU projektima koji se sprovode u nasem gradu u oblasti infrastrukture, kulturnog nasleđa, razvoja turizma i zaštite životne sredine. Nakon toga su učesnici i gosti iz Hrvatske obišli Božićni vašar.

 

Custom Search