Palićki rotarijanci darovali najsiromašnije porodice

Pet, 20.12.2013 - 15:37 -- bedalov.toni

Rotari klub Palić nastavio je tradiciju božićno-novogodišnjeg darovanja najsiromašnijih porodica u ovom naselju. Tradicionalno pred praznike, i ove godine je ova humanitarna organizacija obradovala najmlađe i njihove porodice sa slabijim materijalnim stanjem novogodišnjim paketima hrane i higijene, kao i slatkišima za decu, ukupne vrednosti 80.000 dinara.

Ova sredstva su prikupljena humanitarnom aktivnošću 22 palićkih rotarijanaca na "Urbanovim danima". Ukupno 20 porodica sa Palića je dobilo pakete, koji pojedinačno vrede četiri hiljada dinara.

Spisak porodica koji su dobili pakete odredila je Mesna zajednica Palić sa kojima je mesni Rotari klub i do sada imao dobru saradnju.

Kako je istakla predsednica Rotari kluba Palić Ibolja De Negri, ovom akcijom će sugrađanima omogućiti da lakše podnesu zimu koja je u toku.

- Najviše dobija onaj koji najviše daje - to je moto rotarijanstva i u tom duhu organizujemo ove godine već peti put ovu akciju, s namerom da malo ulepšamo život, odnosno praznike porodicama koje su socijalno ugrožene, - rekla je De Negri novinarima.

Rotari klub Palić postoji deset godina i deo je najveće međunarodne humanitarne organizacije Rotari internešnel (Rotary International) - organizacije čija je misija da se misli globalno, a deluje lokalno, odnosno pomaže lokalnu zajednicu i njene članove.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search