Szabadka: Két új megbízott igazgató

Kategorija: 
Izvor: 

A Városi Tanács pénteki ülésén újabb megbízott igazgatók kinevezéséről döntött, amelyről a végső szót a képviselő-testület mondja majd ki.

Mivel Neša Radulovićnak, a Palics-Ludas Közvállalat megbízott igazgatójának letelt a mandátuma, új megbízott igazgató kinevezésére van szükség. A Városi Tanács így javaslatot nyújt be a képviselő-testület felé Márton Ferenc állatorvos kinevezéséről. Amennyiben a városatyák ezt megszavazzák, ő január 2-tól legfeljebb hat hónapig töltheti be az ügyvezetői tisztséget.

Hasonló helyzet áll fenn a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat igazgatója esetében is. Fazekas Tibor közlekedési mérnök megbízott igazgatói mandátuma is lejárt, így új megbízott igazgató kinevezésére van szükség. A Városi Tanács újabb hat hónapra Fazekas Tibornak szavazott bizalmat, így az ő megbízott igazgatói kinevezéséről is javaslatot nyújt be a városi képviselő-testület elé.

A Városi Tanács napirendjén szerepelt két módosítási javaslat is, amelyek a jövő évi költségvetést érintik. Az egyik módosítási javaslat a Gerontológiai Központnak elkülönített összeget érinti, a 41 millió 146 ezer helyett 47 millió 146 ezer dinárt kérnek.

A másik módosítási indítvány pedig a költségvetés azon részére vonatkozik, amely a közpénzek felhasználóit, vagyis a városi költségvetés közvetett, vagy közvetlen felhasználóit arra kötelezi, hogy szeptember 30-ig megoldják a munkaerő-felesleget, és december 31-vel bezárólag az alkalmazottak létszámát 5 százalékkal csökkentsék. A módosítási indítvány szerint egy szót helyettesítenek be, ami szerint a közvállalatok és közintézmények legalább 5 százalékkal kötelesek csökkenteni alkalmazottaik számát. (Magyar Szó)

 

Custom Search