Maribori, eszéki és szabadkai zeneiskolások koncerteztek együtt

Kategorija: 
Izvor: 

Maribori, eszéki és szabadkai zeneiskolások tartottak közös hangversenyt tegnap a Városháza dísztermében. A közönségnek egy rendhagyó zenei élményben is része lehetett. Négy trombont hallhattak.

A szabadkai Zeneiskolában kötelező tantárgy a kamarazene. A Városháza dísztermében kamarazenekarok előadását hallhatta kedd este a közönség. Maribori és eszéki diákok is felléptek. A horvátországi iskolával már évek óta tart az együttműködés, a szlovéniaival most először dolgoztak együtt. A maribori zeneiskola igazgatója, Helena Meshkov nyilatkozott. „Tavaly szeptemberben jártam Vajdaságban. Akkor megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy jó volna a diákjaimat is elhozni valamilyen módon ide. Ez megvalósult.”

A szabadkai és a maribori iskola gyorsan megtalálta a közös hangot. „Mindkét iskolában a kamarazenére fektetik a hangsúlyt, és az a két gondolat találkozott örömünkre” – mondta Barlai Edit, a szabadkai Zeneiskola igazgatója.

Pósa Fanni tanuló: „Mariborból harsonások jöttek. Sokat jelent ez nekem, mivel én vadászkürtön játszom. Sok kapcsolat van a két hangszer között. Sok mindent el tudunk lesni.”

A hangverseny különlegessége többek között az volt, hogy a szabadkai közönség négy harsonát hallhatott egyszerre játszani. A rézfúvós hangszer a mi tájunkon igen ritkán fordul elő. „A maribori zenei középiskola negyedéves hallgatója vagyok. Ljubljanába megyek majd felkészítőre, majd pedig Ausztriába és Svájcba” – mondta Nejc Kurboc tanuló. A hangversenyt telt ház fogadta.

Custom Search