Izložba fotografija o secesiji

Sub, 22.02.2014 - 10:39 -- nikola.tumbas

U okviru IPA CBC Programa prekogranične saradnje Srbija – Mađarska i projekta” DIAMOND – dragulji na prekretnici vekova – putovanje kroz čudesan svet secesije“, koji Grad Subotica realizuje sa Gradom Segedinom kao vodećim partnerom, u petak 21. februara 2014. u Senti je otvorena izložba fotografija o secesiji. Izloženo je preko trideset fotografija građevina i prelepih detalja u stilu secesije, koje krase tri grada: Segedin, Suboticu i Sentu, autora fotografa Željka Vukelića.

Otvaranju izložbe prisustvovao je gradonačelnik Sente Rudolf Cegledi, kao i pomoćnik gradonačelnika Subotice Ljuben Hristov. Izložba je postavljena u izložbenoj sali zgrade senćanskog Doma kulture i u narednom period otvorena je za sve posetioce.

Projekat “DIAMOND” je usmeren na istraživanje, očuvanje i širu promociju izuzetno značajnog graditeljskog nasleđa secesije u Segedinu, Subotici i Senti u okviru prioriteta „2.1.2. Izrada tematskih puteva kulturnog nasleđa“. Specifičnost i bogatstvo secesije u kulturi i arhitekturi imaju neprocenjivu vrednost te je stoga neophodno raditi na očuvanju objekata koji pripadaju ovom umetničkom pravcu.

Projekat DIAMOND je sufinansiran od strane EU, Pokrajinskog sekretarijata za finansije i Grada Subotice.

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search