Idén jóval több pénzzel gazdálkodhat Szabadka

Kategorija: 

Mintegy 700 millió dinárral növelték, így 5 egész 7 tized milliárdra nőtt Szabadka idei költségvetése. Erről is döntöttek a Városi Képviselő-testület mai ülésén. Közel 15 százalékos a növekedés, ami a kiadások csökkentésének és a bevételek emelkedésének köszönhető. Így több pénz jut a szociális védelemre, az infrastruktúrára, az oktatási és művelődési intézményeknek, illetve a Kolevkának, a Zsinagóga felújítására, a Kutyamenhelynek, valamint helyi közösségek fejlesztésére is.

A költségvetési növekedés reálisan 25o millió dinárt jelent - mondta Maglai Jenő. Szabadka polgármestere szerint, amennyiben az önkormányzat megegyezik a hedsereggel, és megvásárolja az első kaszárnyát, további befektetések és bevételek valósulnának meg a városban, mintegy 450 millió dinár értékben. „Növeltünk a szociális szférában is eszközöket. Az uzsonnák támogatására a gyerekeknek, a Kolevka támogatására, az iskolák fűtési rendszerének javítására, a fűtési költségek csökkentésére vannak pénzek előlátva. Az Építési Igazgatóság utak karbantartására, javítására, a zöld övezetek karbantartására, ingatlanok kiadásával, kisajátításával lettek növelve a pénzeszközök. A Zsinagóga felújítására, a helyi közösségeknek lettek újabb eszközök előlátva.”

Sokat dolgoztak a költségvetés növelésén, a pénzeszközök előteremtésén és a kiadások lefaragásán - mondta Gojko Radić. A Szerb Haladó Párt frakcióvezetője bírálta az előző hatalom hozáállását a városi kasszához. „Az eddigi testület, vagyis a hatalmon lévő rendszer bizonyos bevételeket nem vett figyelembe, nem számolt bele, egyszerűen fittyet hányt arra, amiből mindenhol bevételeket valósítanak meg, mint a reklámfelületekből származó bevétel és így tovább. Nem tudom, ezeket mért nem számolták bele. Van sok ilyen dolog, amit nem számítottak bele a költségvetésbe.”

Nem tükrözi a valóságot a költségvetés módosítása az ellenzéki Demokrata Párt szerint. Slavko Parać frakcióvezető: „Hogy 700 millióval több legyen, az egyáltalán nem valóságos. Először is nem reális, hogy ezek a bevételek megvalósuljanak a jövedelmekre kirótt adókból, illetve a városi földek kiadásából. Itt hiány lesz, mintegy 300 milió a jövedelmekre kirótt adóknál, és olyan 120 millió a földek bérbeadásánál.”

A VKT 20. rendes ülésén a képviselők egyebek mellett a közvállalatok és a közintézmények működési terveit és alapszabályait, illetve azok módosítását hagyták jóvá, valamint személycserékről, igazgatók, bizottsági elnökök felmentéséről és kinevezéséről határoztak.

Custom Search